واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۱۸ب.ظ)
کرمانشاه بهشت ناشناخته گردشگران کرمانشاه بي گمان بهشت گردشگري ايران زمين است. اين نکته را به سادگي مي توان از مجموعه کم نظير و بسيار گسترده جاذبه هاي فرهنگي، طبيعي، تاريخي اين ديار فهميد.
به گزارش خبرگزاري موج کرمانشاه؛ وجود آثار برجسته و متعدد تاريخي، فرهنگ بومي و فولکلور بسيار غني و باستاني، طبيعت باشکوه و چشم نواز، صنايع دستي زيبا و خوراکي هاي لذيذ، آب و هواي چهار فصل و بسياري زيبايي هاي ديگر موقعيتي ويژه به کرمانشاه بخشيده که شايد نمونه اش را در هيچ کجاي ايران نمي توان سراغ گرفت. در واقع شما به هر کجاي کرمانشاه که سرک بکشيد دنيايي از زيبايي در برابر خود مي بينيد.
جاذبه هاي بي مانند تاريخي
وجود آثار برجسته جهاني مانند «طاق بستان» و «کتيبه بيستون» موقعيتي بسيار ممتاز به کرمانشاه بخشيده است. کتيبه بيستون بزرگترين سنگ نوشته جهان و نخستين متن شناخته شدهٔ ايراني است. اين اثر ارزشمند که سال ۲۰۰۶ در ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيده، يک سند مهم تاريخي است که پيروزي هاي داريوش هخامنشي را به تصوير مي کشد. البته جذابيت هاي مجموعه تاريخي بيستون تنها در کتيبه بيستون خلاصه نمي شود و ده ها اثر ديدني ديگر از جمله، نقش برجسته هرکول، نقش برجسته هاي اشکاني مهرداد دوم و گودرز دوم، پل خسرو و پل بيستون، پرستشگاه مادي، دژ مادي، کاخ خسرو، فرهادتراش، کاروانسراي ايلخاني و کاروانسراي شاه عباسي در اين مجموعه جلوه گري مي کنند.
طاق بستان دومين مجموعه ممتاز تاريخي کرمانشاه محسوب مي شود. مجموعهاي بي نظير از سنگ نگارهها و سنگ نوشتههاي دورهٔ ساساني است که در شمال غربي شهر واقع شده است. علاوه بر اين ده ها اثر برجسته ديگر مانند «معبد آناهيتا»، «طاق گرا»، «تکيه معاون الملک»، «دکان داود»، «گور دخمه اسحاق وند» و... در استان وجود دارند که هر کدام دنيايي از تاريخ و فرهنگ اين کهن ديار را در خود نهفته دارند.
طبيعت زيبا و با شکوه
مجموعه جاذبه هاي طبيعي کرمانشاه در نوع خود بي مانند هستند. کوهستان هاي زيبا و پرصلابتي همچون پراو، بيستون، کوه سفيد، دالاهو، شاهو، دالاخاني، آژوان و ... با آن درههايي عميق و جنگلهاي گسترده و چشمه سارهاي زيبايشان هر بيننده اي را مفتون خويش مي کنند.
در کنار اين ها سراب هاي زيبايي مانند، سراب نيلوفر، سراب بيستون، سراب ياوري، سراب هشيلان، سراب صحنه، سراب قنبر، سراب روانسر، سراب هرسين، سراب کرند، سراب گرم و آبشار پيران هر کدام جاذبه هاي خاص خود را براي گردشگران دارند. همچنين وجود غارهايي طويل و پر رمز و رازي مانند قوري قلعه، غار پراو هر ساله مشتاقان زيادي را به کرمانشاه مي کشاند.
آب و هواي چهار فصل کرمانشاه اين اختيار را به گردشگر مي دهد که در هر فصل از سال که اراده کرد به اين ديار بيايد و هواي مطبوع و معتدل خويش را در اين استان پيدا کند.
سرزميني به تنوع هندوستان
فرهنگ ها و آيين ها در کرمانشاه آنقدر گسترده و وسيع هستند که اين ديار به هندوستان ايران معروف گشته است. به هر جاي اين سرزمين که پا بگذاريد با فولکلور، گويش و رسم و رسوم خاص آن منطقه روبرو مي شويد که همگي ريشه در تاريخ کهن ايران زمين دارند. در واقع اين ديار را مي توان سرزمين دلخواه مردم شناسان و زبان شناسان لقب داد.
در کنار اين ها کرمانشاه کانون موسيقي عرفاني ايران زمين است و مناطق گوران و صحنه مهد موسيقي باستاني تنبور محسوب مي شوند؛ گونه اي از موسيقي مقامي که دوستداران بسياري در ايران و ديگر کشورها دارد. در کنار اين ها آوازهاي مقامي مانند مور، هوره و سياچمانه به شکل تحسين برانگيزي هنوز در بخش هاي مختلف استان همچنان روايي دارند و دوستداران اين آواهاي باستاني مي توانند آن را از نزديک بشنوند. در کنار اين ها کرمانشاهي ها صدها ترانه زيباي فولکلور، رقص هاي محلي و ورزش هاي بومي دارند.
صنايع دستي زيبا و خوراکي هاي خوشمزه
صنايع دستي کرمانشاه بسيار زيبا و متنوع هستند و طيف وسيعي همچون گليم، گيوه، جاجيم، موج، انواع آلات موسيقي (دف، تنبور، تار، ديوان و سهتار) و چرم را در بر مي گيرد که هر کدام علاقه مندان خاص خود را دارند.
در کنار اين ها لباس هاي زيباي کردي زنانه و مردانه نيز هواخواهان بسيار دارد و اغلب افرادي که گذارشان به کرمانشاه مي افتد اين لباس هاي زيبا را به سوغات مي برند. همچنين خوراکي هاي خوشمزه اين استان مانند آبگوشت کرمانشاهي، دنده کباب کرمانشاهي، خورش خلال بادام، آش عباسعلي و ترخينه نيز دوستداران بسيار دارد. شيريني هاي محلي مانند بژي، نان روغني، نان شکري، نان برنجي، کاک، روغن کرمانشاهي و نان خرمايي طعم و عطر و بوي ويژه خويش را دارند.
جاذبه هايي که بايد به همگان شناسانده شوند
با وجود اينکه کرمانشاه رنگين کماني از زيبايي ها و جاذبه ها را در دل خويش جاي داده؛ اما حجم فعلي حضور گردشگران در استان هيچ تناسبي با پتانسيل هاي تاريخي، فرهنگي و طبيعي اين ديار ندارد و براي رسيدن به يک سطح قابل قبول بايد تلاش بسيار کرد.
فراموش نکنيم که صنعت گردشگري يک صنعت بسيار درآمدزا در دنياست و امروزه تبديل به يکي از منابع درآمد اصلي کشورها شده است و افزايش تعداد گردشگر به معني افزايش درآمد بيشتر استان است و در همين راستا نيز مديريت استان در پي برنامه ريزي براي ميزباني از 4 ميليون گردشگر در نوروز 94 است. البته تلاش هاي دستگاه هاي دولتي به تنهايي کافي نيست و جامعه کرمانشاهي نيز بايد به ميدان آيد و از طريق شبکه هاي گسترده اجتماعي به معرفي اين پتانسيل ها و جاذبه هاي گردشگري استان بپردازد. بي گمان اگر جذابيت هاي موجود به خوبي معرفي شوند؛ کرمانشاه اين قابليت را دارد که تبديل به يک مرکز بزرگ گردشگري در منطقه شود و ساليانه ميليون ها علاقه مند را به سوي خويش بکشاند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]