تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مشورت با عاقلِ خيرخواه، خجستگى، بركت، رشد و توفيقى از سوى خداست. 
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829832045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهاتُر، تسعير يا فروش سهام عدالت براي پيمانکاران ورشکسته تفاوتي ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۵۰ب.ظ)
علامت سوال دربرابر چگونگي بازپرداخت بدهي ها؛ تهاتُر، تسعير يا فروش سهام عدالت براي پيمانکاران ورشکسته تفاوتي ندارد گروه سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، بنا به گفته عباس آخوندي وزير راه و شهرسازي حجم بدهي هاي دولت به پيمانکاران "بسيار بالاست" اما ميزان بدهي هاي دولتي تنها به اين حوزه ختم نمي شود و ساير وزارء نظير وزير نيرو، نفت نيز از حجم بالاي بدهي هاي دولتي به انتقاد آمده بودند.
زماني که حال و روز بدهکاري هاي دولتي را از سخنگوي دولت پرسيديم ابتدا اين سوال را پر از رمز و راز دانست اما در نهايت به ما گفت که در سال گذشته 22 هزار ميليارد تومان از بين اين مطالبات براي رفع بدهي هاي دولت پرداخت شد؛ 18 هزار ميليارد تومان تا بهمن ماه و همچنين 12 هزار ميليارد تومان تا پايان اسفند ماه سال گذشته بايد در اختيار پيمارانکاران طلبکار از دولت قرار مي گرفت ؛ ضمن آنکه 28اسفند ماه نيز مبلغ 4 هزار و هشتصد و 10ميليارد تومان ديگر به پيمانکاران اختصاص داده شد.
اما نوبخت درخصوص طولاني شدن روند بازپرداخت بدهي ها نيز گفت که اين پول و تسويه حساب دولت به طور کامل به پيمانکاران پرداخت نشد و عامل آن فرآيندي است که بايد اين پول از خزانه برداشت شود و در اختيار پيمانکاران قرار بگيرد.
12 هزار ميليارد تومان از بدهي هاي دولت در نيمه نخست امسال پرداخت شده است ضمن آنکه 13 هزار ميليارد تومان ديگر از بخش اعتبارات عمراني در جهت بازپرداخت بدهي هاي دولت به پيمانکاران اقدام شده است.
اما تاکنون در نيمه ابتدايي امسال در مجموع 25 هزار ميليارد تومان از بدهي هاي دولت با پيمانکاران تسويه شده است.
اما از سوي ديگر، دولت بدهي بزرگتري را به نظام مالي کشور دارد، آخرين آمار و ارقام بانک مرکزي از تغييرات متغيرهاي پولي حاکي از آن است که رقم بدهي‌هاي دولت به بانک مرکزي از حدود 18 هزار و 926 ميليارد تومان در تير ماه 1392 که نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن 20 درصد افزايش يافته بود به حدود 16 هزار و 754 ميليارد تومان با کاهش 5.9 درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل رسيده است.
البته از سوي ديگر بررسي درصد تغييرات ميزان بدهي شرکت‌ها و موسسات دولتي به بانک مرکزي نيز در آخرين آمارها بيانگر کاهش17 درصدي در آذرماه 1392 نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.
اما رقم بدهي اين شرکت‌ها و موسسات در تيرماه با رشد 40 درصد به 19 هزار و 176 ميليارد تومان رسيده بود که در ادامه با کاهش شتاب رشد بر ميزان آن به نسبت کمتري اضافه شد به گونه‌اي که درصد تغييرات اين بخش از بدهي‌ها به بانک مرکزي نسبت به ماه مشابه سال قبل از 40 درصد در تيرماه به 34.9 درصد در مرداد،22.9 شهريور،20.5 مهر، منفي 17.3 آبان و به منفي 17 درصد در آذر ماه کاهش يافته است.
بنابراين گزارش در آخرين محاسبات اعلام شده رقم بدهي بانک ها و موسسات دولتي به بانک مرکزي 19 هزار و 463 ميليارد تومان در آذر ماه سال گذشته بوده است.

دولت با هيچ پيمانکاري تسويه نکرده است
ارسلان فتحي‌پور رئيس کميسيون اقتصادي مجلس نيز اظهار داشت که رکود مانند مردابي است که توليدکنندگان هر مقداري براي توليد بيشتر تلاش مي کنند، بيشتر در اين مرداب فرو مي روند؛ نقش حمايتي دولت از بنگاه هاي اقتصادي مشهود نيست.
امروز رکود بر اکثر صنايع توليدي و عمراني کشور حاکم شده است و کمبود اعتبار و نقدينگي تأثيرات منفي خود را بر وضعيت توليدي کشور گذاشته است؛ اگر گفته مي شود که دولت حامي توليدکنندگان و پيمانکاران است بايد حداقل، حق و حقوق اين بنگاه هاي اقتصادي را به موقع بپردازد.
با اين وضعيت رکودي، بسياري از پروژه هاي عمراني کشور رو به تعطيل شدن رفته است و نبايد فراموش کرد که مهمترين اولويت آباداني کشور، تکميل طرح هاي عمراني در تمامي نقاط کشور است؛ اگر طرح هاي عمراني توسط پيمانکاران بارديگر آغاز نشود، غرق در مرداب رکود دور از انتظار نيست.
امروز پيمانکاران از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند و دولت به عنوان بازوي اجرايي بايد مشکلات قشر توليدکننده را حل و فصل کند، اما؛ تاکنون هيچ پيمانکاري نتوانسته که طلب خود را از دولت بگيرد.

آزادسازي سهام عدالت راهکاري موثر در جهت تسويه حساب دولت
محمدرضا پورابراهيمي نائب رئيس کميسيون ويژه اقتصادي درباره تسويه حساب دولت با پيمانکاران و بانک مرکزي و ديگر بانک ها گفت: بهترين راهکار دولت براي تسويه حساب با پيمانکاران، بانک مرکزي و بانک ها در اختيار خود دولت است، واگذاري سهام عدالت و استفاده از منبع 36 هزار ميليارد توماني آن در راستاي پرداخت بدهکاري هاي دولت بهترين شيوه براي خروج از بحث پرداخت هاي دولتي در راستاي تسويه حساب ها است.
مجموع سهام واگذار شده به مردم حدود 95هزارميليارد تومان است، 36هزار ميليارد تومان از مبلغ مانده مطالبات دولت از سهام عدالت و مابقي هم تفاوت قيمت درخصوص تغييرات قيمت سهام عدالت و واگذاريي هاي دولت است.
پيشنهاد واگذاري سهام عدالت در لايحه خروج غيرتورمي، اکثر مشکلات دولتي مانند بدهي هاي دولتي، کسري بودجه، همچنين مشکلات تامين اعتبارات پروژه و طرح هاي عمراني را مي تواند حل و فصل کند.

سرمايه گذاري بانکي يعني حمايت از توليد براي خروج از رکود
ابراهيم نکو عضو کميسيون اقتصادي مجلس نيز در راستاي تسويه حساب دولت با بانک ها، گفت: دولت براي تحقق لوايح خروج غير تورمي از رکود و رفع موانع توليد، چاره اي به جز پرداخت بدهي هاي خود با پيمانکاران، بانک ها و بنگاه هاي اقتصادي را ندارد.
زماني بايد انتظار خروج از رکود را در اقتصاد داشته باشيم که شرايط توليد فراهم شده باشد و دولت به همراه مجلس مشکلات بر سر راه توليد را برطرف کرده باشند ضمن آنکه از پرداختن به مسائل حاشيه اي نيز بايد جلوگيري کرد.
اگر دولت بدهي خود را به بانک ها پرداخت کرد، بايد بانک ها الزام شوند که اين اعتبار را در مسائل و وظيفه بانکي اختصاص دهند، زيرا اين اقدام جزو وظايف ذاتي بانک ها است؛ امروز که دولت در پرداخت بدهي هاي خود مسمم است، بايد بتوانيم بهترين تصميم را براي استفاده مثبت از اين تسويه حساب و پرداخت بدهي دولتي را به نفع توليد ببريم.

ورشکستگي و تعديل نيرو تنها نتيجه عدم تسويه حساب دولت با پيمانکاران
عزت الله يوسفيان ملا عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي با اشاره به همين موضوع تاکيد کرد: مهمترين مشکلي که امروز به پيمانکاران کشور آسيب رسانده و آنان را به مرز ورشکستگي کشانده است، عدم تسويه حساب دولت با پيمانکاران بخش هاي عمراني کشور است.
عدم پرداخت ديون دولتي به پيمانکاران و همچنين نبود حمايت از بخش هاي توليدي و عمراني باعث نابودي پيمانکاران و زندگي بسياري از نيروهاي آنان شده است ؛ اگر دولت خواهان تسويه حساب، يا راهکارهايي نظير تهاتر، ارائه اوراق، تسهيلات و... است بايد اين نکته را رعايت کند که افراد خاصي که در زمان ممکن از ارز به نرخ دولتي واردات داشتند و تسهيلات اخذ شده خود را پرداخت نکردند را جزو اولويت هاي پرداخت و تسويه حساب قرار ندهد.

تهاتُر بايد رضايت دوطرف را داشته باشد
حامد قادرمرزي عضو کميسيون عمران مجلس گفت: اغلب بدهي هاي دولتي طي سفرهاي استاني دولت نهم و دهم پديد آمد که دولت وقت با کلنگ زني هاي بدون پشتيباني مالي، بدهي هاي دولتي به پيمانکارن را شدت بخشيد.
بخش عمده ايجاد کننده رکود، بخاطر تعطيلي کارگاه ها و پروژه هاي عمراني است که پيمانکاران به خاطر نبود نقدينگي، تسهيلات مناسب و همچنين عدم اجرايي شدن تعهدات دولتي، توسط فعالان عمراني کشور بدليل عدم توان مالي آنها تعطيل شده است.
عمده ترين پيمانکاران طلبکار از دولت، در بخش وزارتخانه هاي نيرو و راه و شهرسازي هستند که با اين توان مالي دولت انتظار نمي رود تا پايان سال تمامي بدهي هاي دولتي به آنها پرداخت و تسويه مطالبات پيمانکاران اجرايي شود.

دولت حمايت از پيمانکاران را جدي بگيرد
غلامرضا اسدالهي عضو هيات رئيسه کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شوراي اسلامي نيز در همين راستا تاکيد کرد: نبايد فراموش کنيم که پيمانکاران يکي از بازوهاي اجرايي دولت در حوزه هاي آباداني و عمراني کشور هستند؛ دولت بايد با اعتماد به مردم، زمينه ورود آنها را به بخش هاي اقتصادي فراهم کند زيرا همين مردم بودند که جنگ را اداره کردند.
دولت ناچار به کاهش تصدي گري خود و انتقال و واگذاري امور به مردم است، زيرا اگر دغدغه هاي تامين بودجه شرکت هاي شبه دولتي از دوش دولت برداشته شود بسيار بهتر و کاراتر مي تواند نقش حمايتي خود را ايفا کند.
امروز دولت اعتبار کافي براي تامين تمامي بدهي هاي انباشته شده خود به پيمانکاران را ندارد و بايد با برنامه ريزي هايي که تاکنون صورت پذيرفته اين بدهي ها را به مرور از محل فروش واحدهاي دولتي، اوراق و ارقامي که در بودجه عمومي شده، پرداخت کند.

احمد کريمي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن