واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۲ق.ظ)
معاون وزير کشاورزي در گفتگو با موج: سرمايه گذاري کشور در تحقيقات بخش کشاورزي بسيار اندک است معاون تحقيقات، آموزش و ترويج وزارت کشاورزي گفت: بدون انجام سرمايه گذاري مناسب در بخش تحقيقات کشاورزي، نمي توان به دنبال افزايش راندمان بخش بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از مشکلات بخش کشاورزي در سال هاي اخير کمبود منابع آبي و کاهش راندمان توليد محصول در اين بخش است.
متوليان اصلي بخش کشاورزي، مسئول پايش اطلاعات به روز زمين هاي کشاورزي و نهاده هاي زراعي هستند که در سال هاي گذشته کار چنداني در زمينه مشکل خاک حاصلخيز و بالا بردن راندمان آب در بخش کشاورزي نکرده اند و بي شک دليل به وجود آمدن مشکلات اخير در اين حوزه به همان کم کاري هاي دهه هاي گذشته بر مي گردد.
اسکندر زند، معاون تحقيقات، آموزش و ترويج وزارت جهاد کشاورزي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج ضمن تاييد وجود برخي مشکلات در زمينه تامين آب کشاورزي، گفت: در حال حاضر فعاليت هاي ويژه اي براي موضوع آب صورت گرفته و استراتزي هاي متعددي در وزارت کشاورزي براي حل اين بحران تدوين شده است.
وي ادامه داد: يکي از استراتژي هاي تاييد شده اين است که برخي محصولات آب بر را در فضاي بسته توليد کنيم تا ميزان آب مصرفي کاهش پيدا کند.
معاون وزير کشاورزي تصريح کرد: برنامه بعدي ما اين است که راندمان مصرف آب را با سرمايه گذاري بر روي روش هاي مکانيزه آبياري افزايش دهيم.
وي با اشاره به اين مطلب که فعاليت هاي خوبي در زمينه مکانيزه کردن سيستم هاي آبياري در سال هاي گذشته انجام شده است، گفت: موضوع ديگري که با آن درگير هستيم، بحث تغيير الگوي کشت است که به صورت جدي در برنامه هاي وزارت قرار دارد.
زند افزود: وزارت جهاد کشاورزي در فکر توليد ارقام کشاورزي با کمترين نياز آبي بوده و براي رسيدن به کليه اين اهداف، کارهاي جدي را آغاز کرده ايم که کم کم نتيجه خواهد داد.
معاون وزير جهاد کشاورزي ضمن اعلام اين مطلب که وزارت کشاورزي در تمام ابعاد فعاليتي خود، چالش هاي اصلي را در اولويت قرار داده است، گفت: بايد قبول کرد که سرعت تغييرات بسيار بالا است و در مقابل ميزان سرمايه گذاري انجام گرفته در بخش کشاورزي بسيار اندک است که اين تفاوت فاحش باعث عقب ماندگي بخش کشاورزي از تغييرات رخ داده شده است.
وي با گلايه از ميزان سرمايه گذاري انجام شده در بخش کشاورزي، اظهار داشت: کشاورزي 12 درصد از سهم توليد ناخالص داخلي را در دست دارد اما کل سرمايه گذاري صورت گرفته براي اين بخش در سال گذشته کمتر از 30 ميليارد تومان بوده است. اين در حالي است که کشاورزي ترکيه با داشتن سهم 8 درصدي در توليد ناخالص داخلي، در سال گذشته 300 ميليارد تومان سرمايه گذاري در بخش تحقيقات کشاورزي خود کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]