تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817018949




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موزه های دراز


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: موزه‌هاي دراز
مناره
در سراسر ايران مي توان بناهاي بلندي را پيدا کرد که پر از تزئينات جذاب و ديدني‌اند، معماري درست و حسابي دارند و از طرفي تک و تنها افتاده‌اند. از همان ابتداي ساخت‌شان بنايي مستقل بوده‌اند و ربطي به بنايي ديگر نداشته‌اند. همين‌قدر مي‌دانيم که از ميل‌ها در دوران باستان براي پيام‌رساني، پست و راهنمايي راه‌ها استفاده مي‌شده؛ هر چند تزئين‌هاي عالي آ‌ن‌ها جاي بحث دربارة کاربردشان را باز مي‌گذارد.  تلگراف هاي باستانيمناره به معناي «محل نور»، اسم  ديگري  براي ميل‌هاي راهنما و پيام‌رساني است که با روشن کردن آتش بر بالاي آن، مسير به مسافران نشان داده مي‌شده و همچنين با استفاده از پرتوهاي نور، پيام‌هاي رمزي مثل تلگراف به مناطق دورتر فرستاده مي‌شده.در واقع يک مناره، نمونه‌اي با کاربرد بَعدي مورس و تلگراف است که با پوشاندن جلوي پرتوها و سپس کنار بردن آن مانع، پيامي رمزي را ارسال مي‌کرده‌اند. در ايران نزديک به سي ميل يا مناره منفرد  وجود دارد که اين هفته سراغ ده تا از آن‌ها رفته‌ايم. بيشتر اين ميل‌ها متعلق به سده‌هاي چهارم تا ششم است و اين نمونه‌ها نسبت به مناره‌هاي ديگر از ويژگي‌هاي معماري بيشتري برخوردارند.
مناره
همگي ميل‌ها يک پلکان براي بالا رفتن دارند و بعضي‌هاشان هم  (مثل منار گار) دو پلکان مارپيچي و کاملا مجزا دارند. در ورودي پلکان معمولا فاصله زيادي با سطح زمين دارد و  دليلش هم اين است که هر کسي از آدم گرفته تا جانور، راحت نتواند وارد آن شود.لک‌لک‌هاي مهاجري که به خاطر بيماري از قافله عقب مانده‌اند، در  بعضي از مناره‌ها جاخوش مي‌کنند.آن‌ها با ساختن لانه‌اي روي مناره‌ها  تا سال ديگر  منتظر مي‌مانند.البته  اميدواريم که مناره‌ها در محلي پر رفت و آمد باشند يا لااقل درِ ورودي آن‌ها به‌سادگي در دسترس نباشد. در غير اين‌صورت پس از ورود به آن‌ها چيزهاي عجيب و غريبي در داخل راه‌پله‌هاي آن مي‌بينيد. مناره شمساين مناره يکي از جديدترين مناره‌هاي منفرد ايران است و در دوران زنديه ساخته شده. هر چند تزئينات معماري زيادي ندارد، اما از يک نظر جالب و استثنايي است و آن اين که تمامي بدنه مناره با شاخ قوچ پوشانده شده.  البته خيلي از اين شاخ‌ها به مرور زمان شکسته شده و از بين رفته‌اند. اين مناره در داخل شهر خوي در آذربايجان غربي در يک باغ قرار دارد.
مناره
ميل نادرييکي از دورافتاده‌ترين مناره‌هاي ايران. در يک ناحيه کويري و بسيار خشک در ميانه‌هاي راه بم به زاهدان و در منطقه‌اي به نام نرماشير قرار گرفته.  اطراف آن ريگزار بسيار خشکي است و تا کيلومترها اثري از آب و آباداني نيست. اين ميل در زمان سلجوقيان ساخته شده اما چون در زمان نادرشاه تعمير و بازسازي شده است، به ميل نادري شهرت يافته.
مناره
ميل کراتصدها سال است که اين مناره بر اثر يک زمين‌لرزه‌ کج شده، اما به جز بخش بالايي، هنوز پابرجاست. اين بنا که حتي با چنين انحرافي توانسته است سال‌ها برجاي بماند، نشان  توانايي‌هاي مهندسي و معماري ايرانيان است. شکل ظاهري مطّبق اين مناره، با ديگر مناره‌ها مقداري تفاوت دارد و بسيار شبيه مناره جام در شرق شهر هرات است. برج کج پيزا در ايتاليا را همه مي‌شناسند و ايتاليايي‌ها با بازسازي، محوطه‌سازي و تبليغات گسترده، آن را به جهان شناسانده‌اند، اما ما براي ميل کرات چه کرده‌ايم؟ ميل کرات در حدود چهل کيلومتري جنوب شهر تايباد در استان خراسان و در نزديکي مرز افغانستان، کنار گورستان روستايي به نام کرات قرار دارد. اين ميل  هم  مثل خيلي از مناره‌هاي ايران در زمان سلجوقي ساخته شده.
مناره
مناره ساوه چند رديف کتيبه با اشکال گوناگون خط بنايي و آجرکاري‌هاي هندسي جذاب، از ويژگي‌هاي اين مناره است. مناره ساوه در سال 504 هجري ساخته شده.شهر ساوه به خاطر يک مناره ديگر نيز شهرت دارد و آن مناره‌اي است که بعدها مسجد جامع ساوه در کنار آن ساخته شده است.
مناره
ميل خسروگردچند وقت پيش اگر سراغ اين ميل مي‌رفتيد، حتما لک‌لکي که بالاي آن لانه‌اي ساخته بود را مي‌ديديد. آجرکاري‌هاي اين ميل، خيلي متنوع است و دو رديف کتيبه به خط بنايي هم روي آن به چشم مي‌خورد. اين ميل هزار ساله در ده کيلومتري غرب سبزوار و در نزديکي روستاي خسروگرد قرار دارد. آجرکاري‌هاي متنوع و دو رديف کتيبه، از ويژگي‌هاي آن است.
مناره
 مناره گاراين مناره از يک نظر با مناره‌هاي ديگر متفاوت است و آن اين که دو پلکان جداگانه براي بالا رفتن دارد. اين پله‌ها کاملا از هم مجزا هستند و کسي که بالا مي‌رود با کسي که پايين مي‌آيد، روبه‌رو نمي‌شود؛ يک طرح پلکان حلزوني شکل. مناره گار در اوايل سده ششم هجري ساخته شده و در نزديکي روستاي گار در جنوب شرقي اصفهان قرار دارد؛ در مسير راهي که از اصفهان به سوي درياچه بختگان مي‌رود.
مناره
ميل نگاردر حدود بيست کيلومتري شرق شهر بردسير در جنوب کرمان، روستايي دورافتاده با مردماني اصيل و مهمان‌نواز به نام نگار قرار دارد که ميل نگار نيز در همين روستا ساخته شده است. اين مناره داراي يکي از ارزنده‌ترين کتيبه‌ها به خط کوفي پر نقش و نگار بوده است که با کاشي‌هاي فيروزه‌اي رنگ ساخته بودند. اما بيشتر اين کتيبه‌ها از جاي خود خارج شده‌اند و امروزه فقط حفره خالي آن‌ها در بالاي مناره بر جاي مانده است. ميل نگار در زمان سلجوقيان ساخته شده است.
مناره
ميل اژدهاميل اژدها در غرب شهر نورآباد ممسني در استان فارس قرار دارد.اين ميل کنار يکي از راه‌هاي مهم باستاني و در دامنه کوهي سنگلاخ و نسبتا سرسبز قرار دارد. ميل اژدها يکي از معدود مناره‌هايي است که از دوران‌ پيش از اسلام  باقي مانده و به احتمال زياد در زمان اشکانيان ساخته شده است.
مناره
مناره ميدان کتيبه آجرکاري منحصر به فرد اين مناره، زمان ساخت آن را سال 453 هجري قمري نشان مي‌دهد. اين مناره در حاشيه ميدان قديم شهر ساوه جاي دارد و اسم  آن نيز از همين ميدان گرفته شده. در ميدان کهنه ساوه و گذرهاي اطراف مي‌شود بازمانده‌هايي از مشاغل کهن و سنتي ايران، همچون «جل‌دوزي» را ديد.
مناره
 ميل فيروزآبادروي اين مناره هشتصد ساله مي‌توانيد يکي از ارزنده‌ترين و زيباترين نمونه‌هاي هنر کتيبه‌نگاري را به خط بنايي ببينيد. اين مناره در کنار روستاي فيروزآباد در ده کيلومتري جنوب شهر بردسکن قرار دارد. بردسکن هم در چهل کيلومتري غرب کاشمر در استان خراسان واقع شده است. فيروزآباد يکي از مهم‌ترين نقاط کشت زيره در ايران است و در اواخر بهار، بوته‌هاي زيره، مناره را احاطه مي‌کنند.
مناره
 گروه گردشگري تبيانمنبع: همشهري آنلاين





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن