واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 2000 حلقه چاه آب غیرمجاز در جیرفت وجود دارد جیرفت - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب جیرفت گفت: براساس آمارهای اعلام شده 2 هزار حلقه چاه آب غیر مجاز در شهرستان وجود دارد که باید ساماندهی شوند.
به گزارش ایرنا، مجید رستمی روز دوشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان جیرفت افزود: در راستای جلوگیری از حفر چاه غیر مجاز علاوه بر پر کردن 100 حلقه چاه تاکنون بیش از 20 دستگاه حفاری غیر مجاز توقیف شده است و این روند ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید اهمیت آب در جامعه فرهنگ سازی شود زیرا جوانان نمی دانند آبی را که مصرف می کنند متعلق به آیندگان هم می باشد.
وی گفت: تاکنون ذخیره آب 100 سال گذشته را مصرف کرده ایم و باید در این زمینه اطلاع رسانی صورت گیرد که نیازمند مشارکت همگانی است.
دادستان جیرفت با بیان این که بیش از 93 درصد از آب در بخش کشاورزی مصرف می شود افزود: برای تجهیز باغات و مزارع به سیستم های آبیاری نوین باید موانع دریافت تسهیلات توسط کشاورز برداشته شود.
وی تاکید کرد: یکی از راه های نظارت جدی بر مصرف، پلیس آب است که باید فعالیت خود را آغاز کند و چاه های غیر مجاز هم تحت تدابیر خاص پر شود.
* اخطار برای 70 حلقه چاه آب در جیرفت
رییس اداره آبیاری شهرستان جیرفت هم گفت: با شناسایی 70 حلقه چاه آب پروانه دار که بیش از دو برابر مجوز آب برداشت می کردند اخطار صادر شد.
حمید علیدادی افزود: با تمام توان با افرادی که بیش از میزانی که در پروانه آنها قید شده از چاه برداشت آب داشته باشند برخورد قانونی خواهد شد.
وی بیان کرد: مسوولان شهرستان در خصوص برخورد با صاحبان چاه های غیر مجاز که حفر شده اند هماهنگ هستند.
وی گفت: برای نصب کنتورهای حجمی نیز به کشاورزان اطلاع رسانی شده و این موضوع مورد استقبال کشاورزان قرار گرفته است.
علیدادی افزود: نظارت های شدیدی که در شهرستان صورت می گیرد خواب را از حفاری های غیر مجاز گرفته است.
مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان نیز گفت: هم اکنون چهار هزار هکتار طرح مطالعه شده در این منطقه آماده دریافت تسهیلات برای اجرای سیستم های آبیاری نوین است.
امرالله بلوچ اکبری تصریح کرد: علاوه بر برخورد با صاحبان چاه های غیر مجاز باید حق آبه کشاورزان پایین دست سد رها سازی شود زیرا این اقدام می تواند برخی از مشکلات موجود را حل و فصل کند.
وی ادامه داد: سعی می شود تا پایان سال این چهار هزار هکتار به سیستم های آبیاری نوین مجهز شوند.
وی گفت: علاوه بر اجرای سیستم های آبیاری نوین باید به سمت تغییر الگوی کشت حرکت کنیم و به سمت کشت محصولاتی برویم که نیاز کمتری به آب دارند.
*ذخیره آب دریاچه سد جیرفت 93 میلیون متر مکعب است
مدیر امور بهره برداری و نگهداری سد جیرفت هم گفت: در حال حاضر ذخیره آب دریاچه سد جیرفت 93 میلیون متر مکعب است که یک سوم ظرفیت دریاچه می باشد.
مسعود افشاری پور افزود: بارندگی های حوزه آب ریز سد جیرفت امسال کمتر از 160 میلیمتر بوده که بسیار ناچیز است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود بارندگی ها آب دریاچه سد طوری کنترل شده که در تابستان نیروگاه سد 41 هزار مگاوات برق تولید و این تولید بخشی از مشکلات ناشی از خاموشی های برق در جنوب را مرتفع کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون ورودی آب به دریاچه سد حدود یک متر و خروجی آب سه متر است.
مدیر سد جیرفت گفت: به منظور جلوگیری از هدر رفت آب نیاز است جهاد کشاورزی نسبت به بهسازی کانال های انتقال آب اقدام کند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل میزان ذخیره آب در دریاچه سد جیرفت برابر است اما ورودی آب کمتر است.
7444/8154
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]