محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832361614
سازمان مدیریت و برنامه ریزی با «ساختار جدید» احیا شود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توصیه کارشناسان به دولت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی با «ساختار جدید» احیا شود تهران-ایرنا-بسیاری از کارشناسان با تایید اقدام دولت در احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی بر این نظرند که برای پویایی، چابکی و کارایی بیشتر این سازمان باید آن را بر مبنای ساختاری نو احیا کرد.
19 آبان ماه امسال شورای عالی اداری به ریاست «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری تصویب کرد تا سازمان مدیریت و برنامه ریزی مجددا احیا شود؛ سازمانی که 18 تیر 86، تنها 2 سال بعد از آغاز به کار دولت نهم منحل شد و حالا بعد از 7 سال، دولت یازدهم تصمیم به احیای آن گرفته است؛ سازمانی که هم در زمان انحلال موافقان و مخالفانی داشت و هم حالا که دولت تصمیم به احیای آن گرفته است، باز هم موافقان و مخالفانی دارد.
بسیاری از موافقان انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی که عمدتا از نمایندگان مجلس هوادار دولت نهم یا کارشناسان همسو با سیاست های «محمود احمدی نژاد» بودند، دلایل موافقت خود با این سازمان را گستردگی لابی گری افراد و نهادها با مدیران و کارشناسان عالی رتبه این سازمان، ناهماهنگی این سازمان با تصمیمات دولت برای تخصیص اعتبارات به طرح های عمرانی و سنتی بودن ساختار آن ذکر می کردند.
رییس دولت وقت نیز کم و بیش در اظهارنظرهای مختلفی که قبل و بعد از انحلال این سازمان به دستور وی انجام شده بود، چنین نظراتی را بیان می کرد و قایل به کارشناسی نبودن نظرات این سازمان بود.
در مقابل بسیاری از کارشناسان در قامت دفاع از سازمان مدیریت و در انتقاد از انحلال آن در دولت نهم، بر این نظر بوده اند که اگر نتایج پژوهش های کارشناسی نخبگان سازمان مدیریت اجرایی شود، می توان به افزایش توسعه کشور امیدوار بود. این کارشناسان نامنظمی اقتصادی کشور در 7 سالی را که سازمان مدیریت منحل شده بود، دلیل اصلی اصرار خود بر احیای این سازمان می دانند و می گویند نبود این سازمان، آسیب جدی به اقتصاد زده است. کسب 700 میلیارد دلار درآمد نفتی در طول حدود 6 سال و تصمیم گیری برای نحوه هزینه کرد این درآمدها در غیاب سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سبب وارد شدن لطمات سنگین به اقتصاد کشور شد که رکود بی سابقه، تورم 40 درصدی و رشد اقتصادی منفی 8/6 درصدی تنها بخش هایی از نتایج این بی انضباطی مالی در غیاب سازمانی تصمیم گیر برای هدایت درآمدهای مازاد به سمت تولید است. در حالی که بر اساس سند چشم انداز، قرار بود رشد اقتصادی کشور در پایان دولت دهم 10 درصدی و تورم تک رقمی شود.
***انجام اصلاحات پیش از عملیاتی شدن سازمان مدیریت
کارشناسان معتقدند حال که دولت یازدهم تصمیم به احیای سازمان مدیریت کرده است باید دست به اصلاحات و اقدامات دیگر در زمینه سازی این احیا بزند. آنها معتقدند تغییر برخی قوانین جاری این سازمان، احیای شوراهای اقتصادی منحل شده، انحلال دستگاه های موازی با این سازمان و تجمیع آنها در سازمان مدیریت، از اقدامات پیش نیاز برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی است.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی، کسری بودجه های متوالی، نبود توان کارشناسی در معاونت های جایگزین و ضعف قدرت تصمیم گیری و تصمیم سازی برای جلوگیری از اجرای مصوبات بی حد و حصر دولت های نهم و دهم را از نتایج انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی عنوان می کنند.
به عنوان مثال کسری بودجه های متوالی در دولت ها اول و دوم احمدی نژاد که همگی از سال 87 و یک سال پس از انحلال سازمان مدیریت وبرنامه ریزی دامن بسیاری از سازمان ها و وزارتخانه ها به خصوص دستگاه های متولی امور عمرانی را گرفت، به دلیل تصمیم گیری و اجرای خودسر تصمیمات غیرکارشناسی از سوی هیات دولت وقت است.
جالب اینکه رقم این کسری بودجه ها، سال به سال بزرگتر می شد تا اینکه در سال 90 به رقم بی نظیر 30درصد رسید. همچنین تورم لجام گسیخته سه سال پایانی دولت دوم احمدی نژاد و رقم 40درصدی آن در حالی بود که تورم دولت تحویل داده شده به وی در سال 84، 10.4 درصد بود.
***نبود ساختار ذهنی تصمیم سازی کارشناسی؛ ضرورت احیا سازمان مدیریت
دولت یازدهم برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سناریوهای مختلفی پیش رو دارد که باید با کار کارشناسی قوی و گفت وگو با نخبگان و طراحان نظام مدیریتی و برنامه ریزی کشور، یکی از موفق ترین آنها را برگزیند.
اما محتمل ترین و عقلانی ترین این سناریوها، دو معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری است. ولی آنچه در این میان اهمیت بیشتری دارد، تعیین تکلیف دفاتر استانی سازمان احیا شده است که در زمان حاضر به عنوان کارگروه های زیرمجموعه ی استانداری ها فعالیت می کنند و باید مشخص شود که همین وضعیت ادامه یابد یا باید به عنوان سازمانی مستقل در استان ها و زیر نظارت مستقیم ستاد مرکزی این سازمان در تهران فعالیت کنند.
البته اصل این سازمان به عنوان بازوی اجرایی تصمیمات دولت و زیر نظر مستقیم رییس جمهوری آغاز به کار خواهد کرد. همچنین دفاتر تخصصی این سازمان مانند دفاتر بیمه، درمان، آموزش، فرهنگ، صنعت و ... که در زمان انحلال، از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری جدا شدند هم می توانند به عنوان یکی از مراکز کارشناسی سازمان احیا شده، به آن بازگردانده شوند که در کارشناسی سازی تصمیمات نهایی سازمان مدیریت و برنامه ریزی بسیار مفید خواهند بود.
متخصصان علم اقتصاد بر این نظرند که در ایران هم از نظر نیروی انسانی و هم زیرساخت های تصمیم سازی کارشناسانه و دانش برنامه ریزی مشکلی نداریم؛ آنچه سبب می شود تا تصمیمات اجراشده، غیر کارشناسی و بعضا مخرب از کار دربیایند، نبود ساختار ذهنی تصمیم سازی کارشناسی در مدیران کلان کشور است؛ وگر نه ما در ایران مشکلی از نظر دانش فنی برنامه ریزی نداریم؛ مشکل در اجرای تصمیمات کارشناسی داریم. برای خروج از این وضعیت، باید سازمان برنامه ریزی احیاشده، بازوی علمی پژوهشی دولت باشد و از نظرات نخبگان علوم مختلف در سراسر کشور به صورت منسجم و سازمان یافته بهره ببرد؛ قالبی شبیه آنچه مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام یا مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی دارند و از کارشناسانی متخصص و شناخته شده به صورت متمرکز ولی چابک و پویا بهره مند می شوند.
***احیای سازمان، دولت ها را از تک محوری بودن در تصمیم سازی ها دور می کند
دولت قبل معتقد بود سازمان مدیریت و برنامه ریزی از حضور قدرتمند دولت در استان ها و اختصاص بودجه به فعالیت های عمرانی مختلف استان ها که عمدتا در سفرهای استانی هیات دولت نهم و دهم تصویب می شد، جلوگیری می کرد.
«علی محمد احمدی» نماینده ی مردم ایلام و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا در خصوص دلایل انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی در دولت قبل، می گوید: رییس دولت نهم معتقد بود که این سازمان در برابر پویایی دولت مانع تراشی می کند و اجازه نمی دهد که دولت بتواند منابع مالی را به بخش هایی که نیاز جدی تری به سرمایه گذاری دارند، اختصاص دهد.
وی افزود: یکی دیگر از معاونت هایی که با انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای رییس جمهوری ایجاد شد، معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی است که وظایف سازمان امور استخدامی کشور را عهده دار شد. اما استخدام بی ضابطه و خارج از قواعد قانونی و عقلانی جذب نیرو که در دولت های نهم و دهم دامنگیر کشور شد، نشان از بی اثر بودن ایجاد این معاونت دارد. نمونه ی آن استخدام894 هزار تَن در 2 دولت قبل است که بسیاری از آنها حتی صلاحیت های ابتدایی برای احراز این مشاغل را نداشته اند.
***ضرورت اصلاح ساختارهای اشتباه سازمان پیشین
استفاده از نظرات نخبگان به صورت برون سپاری و نه جذب نیروی جدید در بدنه آن به عنوان کارشناس، یکی از ضرورت های بازنگری در رویکرد نظام برنامه ریزی کشور است.
برخی از نمایندگان مجلس مانند «غلامرضا تاجگردون» معتقدند: افراطی گری در تصمیم گیری های غیر کارشناسانه، افزایش بی حد و حصر اقتدار طلبی دولت در تخصیص منابع مالی و غیر کارشناسی بودن مصوبات هیات دولت در انجام عملیات عمرانی در بخش های مختلف کشور، از نتایج انحلال سازمان برنامه ریزی بود.
وی در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا تصریح کرد: در دوره یی که سازمان مدیریت منحل شد، آنچه در تخصیص اعتبارات عمرانی به مناطق مختلف کشور اثرگذار بود، لابی های نمایندگان برای کسب اعتبارت بیشتر برای حوزه های انتخابیه خود بود؛ نه استفاده از نظرات کارشناسی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری؛ به این معنا که اگر دولت در سال 86 و هنگام انحلال سازمان، بهانه می آورد که این سازمان، خودسرانه جلوی اختصاص بودجه ها را می گیرد، دولت دهم نیز پس از انحلال سازمان، به صورت خودسر بودجه یک منطقه را کسر و به بودجه فعالیتی دیگر مانند مسکن مهر می افزود.
***ایجاد یک سازمان برنامه ریزی با ساختاری نوین بهترین راهکار
«بایزید مردوخی» که خود سال ها در سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حوزه بودجه ریزی فعالیت گسترده داشته است در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا در این باره می گوید: ارایه ی لایحه از سوی دولت به مجلس برای ایجاد یک سازمان برنامه ریزی با ساختاری نوین بهترین راهکار در این زمینه است.
مردوخی علت ارایه ی چنین پیشنهادی را وجود نواقص در سازمان سابق مدیریت و برنامه ریزی می داند و می گوید: این نواقص از سال 86 تا امروز پا برجا بوده است و ارایه ی لایحه با استفاده از متخصصان دولتی و غیردولتی و نمایندگان مجلس در سطح کلان تهیه شود بسیار مطلوب خواهد بود.
همچنین «علی نقی مشایخی» کارشناس اقتصادی نیز درباره ی ایجاد سازمان مدیریت در گفت و گو با پژوهشگر ایرنا می گوید: ساختار جدید سازمان برنامه باید منطبق بر سیاست های اقتصادی- اجتماعی و سیاسی حال حاضر و آینده کشور باشد. به گفته ی وی در ساختار نوین، بودجه باید مشخص و نظارت بیشتری بر آن اتخاذ شود.
به نظر می رسد که همه تحلیل های کارشناسی از موافقت با ایجاد سازمان مدیریت و برنامه ریزی حکایت دارد اما آنچه محل بحث است و ایجاد این اتاق فکر را به چالش کشانده است، نحوه ی ساختار آن است. البته برخی هم بزرگ ترین انتقادی که به این سازمان دارند، ایجاد وقفه ی طولانی از زمان ارایه طرح ها به سازمان تا زمان اجرا است.
بی شک همه ی کارشناسان و حتی مسوولان بر این باور هستند که سازمانی موفق است که بتواند از چابکی و چالاکی با برخورداری از همه متدولوژی روز، به توسعه کشور کمک کند. از این رو است که کارشناسان به دولت توصیه می کنند که با بازنگری جامع به سازمان مدیریت سابق، یک سازمان مدرن همراه با نوگرایی به دور از نگرش های مختلف سیاسی ایجاد کند.
*گروه پژوهش های خبری
*پژوهشم**ن.م**2054
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی به مصلحت کشور است
نماینده مجلس احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی به مصلحت کشور است زنجان - ایرنا - نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نفع و مصلحت کشور است محمدرضا خانمحمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا احیای سازمان مدیریتاختصاصی فارس/ سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور احیاء شد
اختصاصی فارس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور احیاء شدسازمان مدیریت و برنامهریزی کشور طبق تصمیم دولت پس از سالها انحلال احیاء شد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور که در دولت قبلی منحل شده بود طبق تصمیم دولت جدید احیاء شد انتهای پیام 93احیای سازمان مدیریت آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامه ریزی در کشوراست
جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور احیای سازمان مدیریت آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامه ریزی در کشوراست تهران - ایرنا - جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مصوبه شورای عالی اداری که برخی از واژه احیاسازمان مدیریت و برنامهریزی احیا شد
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۰ معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور از احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی با دستور دکتر روحانی خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمد باقر نوبخت اظهار کرد در جلسه بعدازظهر امروز شورای عالی اداری و در راستای اجرای دستور رییس جسازمان مدیریت و برنامهریزی با دستور روحانی احیاء شد
سازمان مدیریت و برنامهریزی با دستور روحانی احیاء شدتاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۲۱ ۰۴ سخنگوی دولت گفت با دستور رئیسجمهور سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور احیاء شد به گزارش تسنیم محمدباقر نوبخت معاون رئیسجمهور اعلام کرد شورای عالی اداری در جلسه بعسازمان مدیریت و برنامه ریزی احیاء شد
سازمان مدیریت و برنامه ریزی احیاء شد معاون نظارت و راهبردی رئیس جمهور اعلام کرد شورای عالی اداری در جلسه عصر دوشنبه خود و در اجرای دستور رئیس جمهور موضوع احیاء و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استانی از طریق ادغام دو معاونت برنامه ریزیاحیای سازمان مدیریت؛ آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامهریزی در کشور -
عسکری آزاد مطرح کرد احیای سازمان مدیریت آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامهریزی در کشور جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مصوبه شورای عالی اداری که برخی از واژه احیا برای آن هم استفاده می کنند آغاز یک مرحله از فرآینسازمان مدیریت وبرنامه ریزی جدید، چابک و روزامد خواهد بود
نوبخت سازمان مدیریت وبرنامه ریزی جدید چابک و روزامد خواهد بود خبرگزاری پانا معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با اشاره به احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفت این سازمان در مقایسه با قبل چابک روزآمد فعال و نظارت گر خواهد بود ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۰ آبان ساعت 07 56 به گاحیای اقتصاد کشور با بازگشت سازمان برنامه ریزی
احیای اقتصاد کشور با بازگشت سازمان برنامه ریزی سازمان مدیریت برنامهریزی کشور در اقتصاد کشور بسیار مؤثر است اما در بحث احیای این سازمان نظارت و چگونگی اجرای وظایف نیز نقش بسیار مؤثری دارد شایانآرانی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت سازمان مدیریاحیاء سازمان مدیریت تصویب شد/ ابلاغ ماموریت جدید به نوبخت -
در جلسه شورای عالی اداری احیاء سازمان مدیریت تصویب شد ابلاغ ماموریت جدید به نوبخت شورای عالی اداری با كلیات احیاء و تشکیل دوباره سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موافقت كرد به گزارش خبرگزاری مهر اسحاق جهانگیری عصر امروز در جلسه شورای عالی اداری از احیاء سازمان مدیریت و برنامهبا دستور رئيسجمهور سازمان مديريت و برنامهريزي كشور احياء شد
نوبخت اعلام كرد با دستور رئيسجمهور سازمان مديريت و برنامهريزي كشور احياء شد شوراي عالي اداري در جلسه بعدازظهر امروز خود و در اجراي دستور رئيسجمهور موضوع احياء و تشكيل سازمان مديريت و برنامهريزي كشور با سازمانهاي مديريت و برنامهريزي استاني از طريق ادغام دو معاونت برنامهريزبا دستور رییس جمهور؛ سازمان مدیریت و برنامهریزی احیا شد
با دستور رییس جمهور سازمان مدیریت و برنامهریزی احیا شد معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور از احیای سازمان مدیریت و برنامهریزی با دستور دکتر روحانی خبر داد به گزارش نامه نیوز محمد باقر نوبخت اظهار کرد در جلسه بعدازظهر امروز شورای عالی اداری و در راستای اجرای دستوراحیای سازمان مدیریت؛ آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامهریزی در کشور
احیای سازمان مدیریت آغاز فرآیند نوین مدیریت و برنامهریزی در کشور جانشین معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور گفت تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مصوبه شورای عالی اداری که برخی از واژه احیا برای آن هم استفاده می کنند آغاز یک مرحله از فرآیند نوین مدیریت و برنامسازمان مدیریت وبرنامه ریزی احیاء شد |اخبار ایران و جهان
سازمان مدیریت وبرنامه ریزی احیاء شد شورای عالی اداری در اجرای دستور رئیس جمهور احیاء و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با سازمان های مدیریت و برنامه ریزی استانی را تصویب کرد کد خبر ۴۴۸۴۱۹ تاریخ انتشار ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۱ - 10 November 2014 شورای عالی اداری در اجرایاحیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی عامل مهمی در انضباط اقتصادی است
نماینده مردم خمین احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی عامل مهمی در انضباط اقتصادی است خمین – ایرنا – نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی گفت احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بدنه اجرایی دولت عاملی مهم در برقراری انضباط اقتصادی برنامه ریزی منسجم دقیق و شفاف سازی در بودجبه دستور رییس جمهوری، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور احیا شد
به دستور رییس جمهوری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور احیا شد سیاست > دولت - ایرنا نوشت در جلسه عصر امروز شورای عالی اداری کشور که به ریاست «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری برگزار شد با کلیات احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور موافقت شاحیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی به مصلحت است |اخبار ایران و جهان
احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی به مصلحت است کد خبر ۴۵۰۶۳۴ تاریخ انتشار ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۰ - 19 November 2014 نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت احیا و تشکیل سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نفع و مصلحت کشور است به گزارش ایرنا محمدرضا خانمحمدی احیای سازم-
اقتصادی
پربازدیدترینها