واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت بحران؛ حلقه مفقوده دستگاه های اجرایی خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - با وجودی که خراسان شمالی در زمره استانهای حادثه خیز، بخصوص در حوزه حوادث غیرمترقبه است اما باید گفت مدیریت بحران، حلقه مفقوده اکثر دستگاه های دولتی این استان است.
![مدیریت بحران؛ حلقه مفقوده دستگاه های اجرایی خراسان شمالی](http://img7.irna.ir/1393/13930902/81398363/81398363-6095881.jpg)
به گزارش ایرنا نبود بخش مدیریت بحران در دستگاه های دولتی این استان باعث شده تا آنها نتوانند در مواقع ضروری و حوادث غیرمترقبه تصمیم گیری آنی داشته باشند و از گذر این اختلال، گاه خسارات جبران ناپذیری به استان وارد می شود.
آثار نبود مدیریت بحران در دستگاه های استان را می توان در حوادثی چون واژگونی تانکر سوخت در سال گذشته، حوادث دلخراش جاده ای اخیر در محور غربی این استان و برخی حوادث مانند بروز سیلاب ها جست و جو کرد که با تاخیر در خدمات رسانی مواجه شد.
به گفته یک مقام مسوول حوادث رانندگی اخیر در محور بجنورد- جنگل گلستان، نبود مدیریت بحران مستقل در دستگاه های دولتی بخصوص خدمات رسان باعث شده بود تا اقدامات اولیه اورژانسی به موقع به مجروحان این حادثه نرسد و "زمان طلایی" از بین برود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: تشکیل مدیریت بحران به عنوان یک اداره و یا فرماندهی مستقل در ادارات و دستگاه های دولتی استان، ضروری است.
محسن لعل قادری در کارگروه مدیریت بحران استان خراسان شمالی اظهار کرد: این در حالی ست که اکنون مدیریتی منسجم که بتواند در بحرانها تصمیم گیری آنی داشته و یا برنامه ای برای مقابله با بحران داشته باشد، در اکثر ادارات استانی نداریم.
وی اضافه کرد: البته شرکت های خدمات رسان استان به دلیل فعالیت دائم در حوزه بحران چنین ستادی را دارند، ولی سایر دستگاه ها بخصوص ادارات شهرستانی فاقد مدیریت بحران مستقل هستند.
وی افزود: این در حالی ست که طبق قانون تمام مدیران موظفند، حتی اگر شده خارج از تشکیلات سازمانی خود و با صدور احکام داخلی، بخش مدیریت بحران را در دستگاه متبوع خود ایجاد کنند.
قادری اضافه کرد: در مواقع بحرانی، باید ستاد مدیریت بحران استان این بخش دستگاه های اجرایی را شناسایی کرده و بتواند با همکاری آنها بحران ها را مهار کرده و آثار مخرب آن را کاهش دهد.
وی افزود: نبود مدیریت بحران در دستگاه های اجرایی می تواند عواقب ناگواری را در مواقع ضروری به دنبال داشته باشد و در شورای هماهنگی مدیریت بحران به دستگاههای دولتی برای تشکیل مدیریت بحران ابلاغیه ای با دستور استاندار و یا جانشین استاندار در مدیریت بحران داده می شود.
رییس اورژانس 115 خراسان شمالی نیز وجود مدیریت بحران را در دستگاه های اجرایی، بخصوص در بخش خدمات رسانی استان ضروری دانست.
دکتر محسن رعنایی در کارگروه مدیریت بحران خراسان شمالی افزود: در دانشگاه علوم پزشکی استان دبیرخانه مدیریت بحران پیش بینی شده که در مواقع بحرانی کار مدیریت بحران را انجام می دهد که می طلبد در دیگر دستگاه ها نیز چنین چارتی ایجاد شود.
معاون نوسازی و بهسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی نیز گفت: وجود مدیریت بحران در دستگاه های اداری ضروری است و این بخش زمانی می تواند در حوادث کارساز باشد که دارای اختیارات تام در مواقع بحرانی باشد.
علی روحانی اظهار کرد: گمان می رود عمده دستگاه های اجرایی از چنین تشکیلاتی بی بهره هستند و مدیریت بحران بیتر در قالب دبیرخانه اداره می شود که اختیارات زیادی در مدیریت بحران ندارد.
وی افزود: برای تشکیل مدیریت بحران مستقل در دستگاه های اجرایی در مواقع ضروری باید مدیران دستگاه ها بخشی از اختیارات خود را تفویض کنند تا مدیریت بحران بتواند به صورت آنی در بحران تصمیم گیری کند.
استان خراسان شمالی از استان های بلاخیز محسوب می شود که از 10 نوع حادثه طبیعی شناخته شده، سابقه حدوث هشت نوع آنرا دارد.
استان خراسان شمالی در زلزله رتبه دوم و سیل خیزی رتبه سوم کشور را داراست و در حوادث جاده ای نیز به دلیل قرارگیری در مسیر جاده آسیایی از استان های پرحادثه محسوب می شود. ک/4
2712/626
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]