واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی تولیدات محصولات باغی کشور از مرز 16میلیون تن فراتر رفت ساری - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: تولید محصولات باغی کشور با اصلاح باغات سنتی و کشت ارقام جدید تجاری از مرز 16 میلیون تن درسال فراتر رفته است.
"محمدعلی طهماسبی" در سفر به مازندران به خبرنگار ایرنا افزود: این میزان انواع میوه از سطح دو میلیون و 300 هزارهکتار از باغات کشور تولید می شود که با اصلاح باغات سنتی و استفاده از روش های جدید آبیاری و توسعه ارقام جدید تجاری می توان، تولید سالانه کشور را افزایش داد.
وی با تاکید براینکه هم اکنون بیش از یک میلیون هکتار از باغ های میوه کشور نیاز به اصلاح ساختار، نوسازی وبازسازی جدید دارد، تصریح کرد: هم اکنون برای نوسازی و بازسازی هر هکتار باغ سنتی کشور به روش های جدید، حدود 200میلیون ریال اعتبار نیاز است که متاسفانه اختصاص اعتبارها برای اجرای این طرح اندک است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی اضافه کرد: متاسفانه با روند اختصاص اعتبار نوسازی باغ های کشور، روند اجرای این طرح طولانی خواهد شد، به شرط آنکه دولت در بودجه سال آینده ، اعتبار ویژه ای برای تسریع آن اختصاص دهد.
طهماسبی تصریح کرد: البته وزارت جهادکشاورزی درقالب های دیگر حمایتی به غیراز پرداخت تسهیلات، با توزیع نهال های یارانه ای و نهال های اصلاح شده از نهالستان های مجوزدار از باغداران در روند نوسازی وبازسازی باغات کشور حمایت می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی به حمایت این وزارتخانه از اجرای طرح آبیاری قطره ای در باغ وزمین های شیبدار کشور خبر داد و اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی تسهیلات مناسبی برای اجرای این طرح پیش بینی کرده که متقاضیان می توانند از این اعتبارات برای هرهکتار شش میلیون و 500 هزار تومان یارانه و بخشودگی بهره مند شوند.
طهماسبی ادامه داد: بخش کمی توسط باغدار پرداخت خواهد شد که این حمایت ها می تواند انگیزه کشاورزان برای استقبال از این طرح را بیشتر کند.
وی در خصوص حفظ باغستانهای استان مازندران هم گفت: بهترین باغات در استان مازندران قرار دارد لذا باید مسئولان استان در حفظ آن بکوشند تا این فضای سبز بخوبی نگهداری شود تا اقلیم آب و هوایی حفظ شود زیرا هر چقدر از نظر فضای سبز شهری کار کنیم و باغات را توسعه دهیم گامی در مسیر اقتصاد کشور برداشته خواهد شد
طهماسبی همچنین در خصوص حمایت از صادرات میوه نیز گفت: صادرات این محصولات مکانیزم خود را دارد و افراد فعال آن تعیین کننده هستند اما بیشترین صادرات کشور در محصولاتی مانند زرشک، زعفران، کشمش، پسته، میوه جات، سبزی جات و صیفی جات ومیزان آن نیز حدود چهار میلیارد دلار است.
معاون وزیر جهادکشاورزی اواخر هفته گذشته به همراه وزیر جهادکشاورزی به مازندران سفر کرده بود.ک/3
7327/608
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]