واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۵۸ب.ظ)
از 25 هزار نفر قاليباف قمي 10 هزار نفر در صف بيمه تامين اجتماعي معاون بازرگاني داخلي اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان قم با توجه به اينکه جمعيت قاليبان دراستان قم 25 هزار نفر مي باشد گفت : 10 هزار نفر از قاليبافان استان در صف بيمه تامين اجتماعي قرار دارند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، معاون بازرگاني داخلي اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان قم اظهار داشت: درحال حاضر 15 هزار نفر با 70 درصد يارانه دولتي تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي قرار دارد و بيمه تامين اجتماعي نيز هنوز با تحت پوشش قرار دادن اين 10 هزار نفر موافقت نکرده است.
وي اظهار داشت: اين تعداد قالي باف بيمه نشده از خوشه فرش استان در خواست رسيدگي نسبت به اين مساله را دارند، که اين موضوع مشکلات فراواني را براي سازمان صنعت و معدن استان بوجود آورده است.
امير محمدي چهر با بيان اينکه بيش از 470 نفر از استادان فني به کار فرش بافي در استان اشتغال دارند،افزود: اين تعداد که با پروانه کسب خوشه فرش مشغول به کار هستند،به دليل زياد شدن فرش در انبارها، ديگر اقدام به بافت و توليد قالي نمي کنند، و در نتيجه بافندگاني که زير نظر اين استادان به کار مشغولند در آستانه بيکاري قرار دارند.
اين مسوول همچنين با اشاره به ارايه وام به فرشبافان استان با سود بسيار بالا به عنوان يکي از مهمترين مشکلات فعالان اين صنعت، تصريح کرد: جبران اين سود براي فرش بافان کار بسيار مشکلي است.
وي درآمد سرانه حاصل از اشتغال فرشبافان استان را بين 50 تا 100 ميليون ريال متغير عنوان کرد، و افزود: ارزش افزوده حاصل از توليد و فروش فرش در استان از 15 تا 20 درصد متغير است.
معاون صنعت،معدن و تجارت قم همچنين با بيان اينکه اغلب فرش هاي توليد قم را فرش هاي نفيس ابريشمي تشکيل مي دهند،افزود: حدود 90 درصد از اين فرش صادراتي است و به کشورهاي هدف شامل آمريکا،کانادا،روسيه،ژاپن،کره،کشورهاي اروپايي و حاشيه خليج فارس صادر مي شود.
محمدي چهري با تاکيد بر اينکه صنعت فرش نيز از وضع تحريم هاي ظالمانه دشمن عليه کشور مسثني نبوده است، افزود: هم اکنون بيش از 17 ماه است، که اين صنعت با رکود دست و پنجه نرم مي کند.
وي همچنين بازار چين را طبق مطالعات و بررسي هاي صورت گرفته، يک بازار بسيار بالقوه براي فرش کشور و بويژه قم توصيف کرد، و افزود: يک سال حضور در بازارهاي مناسب اين کشور يک ميليارد دلار درآمد به همراه دارد، لذا دولت بايد به منظور جلوگيري از بيکاري قاليبافان استان زمينه بالفعل شدن اين بازار را از طريق اختصاص بودجه و اعتبار لازم مهيا کند.
وي با اشاره به بحث نمايشگاه دايمي فرش قم، افزود: اين نمايشگاه حدود 55 درصد پيشرفت فيزيکي داشته، ولي وجود مشکلاتي مانند عدم تحقق راه دسترسي و واگذاري زمين از طريق اداره کل مسکن و شهرسازي موجب شده تا عمليات اجراي اين پروژه تقريبا به صورت نيمه تمام رها شود
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]