واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 10 هزار قالیباف قمی در صف بیمه تامین اجتماعی قرار دارند قم- ایرنا - معاون بازرگانی داخلی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان قم از قرار داشتن 10 هزار نفر از قالیبافان استان در صف بیمه تامین اجتماعی خبر داد.
"امیر محمدی چهر" روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، اظهار داشت: درحال حاضر 15 هزار نفر با 70 درصد یارانه دولتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارد و بیمه تامین اجتماعی نیز هنوز با تحت پوشش قرار دادن این 10 هزار نفر موافقت نکرده است.
وی اظهار داشت: این تعداد قالی باف بیمه نشده از خوشه فرش استان در خواست رسیدگی نسبت به این مساله را دارند، که این موضوع مشکلات فراوانی را برای سازمان صنعت و معدن استان بوجود آورده است.
جمعیت قالیبان دراستان قم 25 هزار نفر می باشد.
محمدی چهر با بیان اینکه بیش از 470 نفر از استادان فنی به کار فرش بافی در استان اشتغال دارند،افزود: این تعداد که با پروانه کسب خوشه فرش مشغول به کار هستند،به دلیل زیاد شدن فرش در انبارها، دیگر اقدام به بافت و تولید قالی نمی کنند، و در نتیجه بافندگانی که زیر نظر این استادان به کار مشغولند در آستانه بیکاری قرار دارند.
این مسوول همچنین با اشاره به ارایه وام به فرشبافان استان با سود بسیار بالا به عنوان یکی از مهمترین مشکلات فعالان این صنعت، تصریح کرد: جبران این سود برای فرش بافان کار بسیار مشکلی است.
محمدی چهر درآمد سرانه حاصل از اشتغال فرشبافان استان را بین 50 تا 100 میلیون ریال متغیر عنوان کرد، و افزود: ارزش افزوده حاصل از تولید و فروش فرش در استان از 15 تا 20 درصد متغیر است.
معاون صنعت،معدن و تجارت قم همچنین با بیان اینکه اغلب فرش های تولید قم را فرش های نفیس ابریشمی تشکیل می دهند،افزود: حدود 90 درصد از این فرش صادراتی است و به کشورهای هدف شامل آمریکا،کانادا،روسیه،ژاپن،کره،کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
محمدی چهری با تاکید بر اینکه صنعت فرش نیز از وضع تحریم های ظالمانه دشمن علیه کشور مسثنی نبوده است، افزود: هم اکنون بیش از 17 ماه است، که این صنعت با رکود دست و پنجه نرم می کند.
وی همچنین بازار چین را طبق مطالعات و بررسی های صورت گرفته، یک بازار بسیار بالقوه برای فرش کشور و بویژه قم توصیف کرد، و افزود: یک سال حضور در بازارهای مناسب این کشور یک میلیارد دلار درآمد به همراه دارد، لذا دولت باید به منظور جلوگیری از بیکاری قالیبافان استان زمینه بالفعل شدن این بازار را از طریق اختصاص بودجه و اعتبار لازم مهیا کند.
وی با اشاره به بحث نمایشگاه دایمی فرش قم، افزود: این نمایشگاه حدود 55 درصد پیشرفت فیزیکی داشته، ولی وجود مشکلاتی مانند عدم تحقق راه دسترسی و واگذاری زمین از طریق اداره کل مسکن و شهرسازی موجب شده تا عملیات اجرای این پروژه تقریبا به صورت نیمه تمام رها شود.ک/3
7403/ 550/
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]