واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صادرکننده نمونه: اضافه نقدینگی در ایران بالا اما بخش تولید دچار کمبود نقدینگی است مشهد - ایرنا - صادرکننده نمونه خراسان رضوی در سالهای 86 تا 92، گفت: در حالی که طبق آمار بانک مرکزی "اضافه نقدینگی" در ایران هشت برابر میزان عادی می باشد اصلی ترین مشکل تولید و صادرات کشور کمبود نقدینگی است.
"هادی صرافیان" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این شرایط بانکها به سپرده ها حداقل 22 درصد سود می پردازند که این سیاستی در راستای تقویت اقتصاد مصرفی است.
وی مدعی شد: نظام بانکی در ایران به دنبال اقتصاد تولیدی و صادرات محور نیست بلکه خواستار اقتصادی مصرفی می باشد و آن را بر کشور تحمیل کرده است.
این فعال اقتصادی گفت: این مناسب نظام اقتصادی اسلامی نیست که صنعتگر و صادرکننده برای اخذ تسهیلات به بانکها التماس کند حال آن که در کشورهای دیگر بانکها برای اعطای وام به صنعت و صادرات تبلیغات و بازاریابی می کنند.
وی ادامه داد: در این شرایط بانکهای تخصصی صادرات و صنعت باید منابع عظیم خود را در همین بخشها هزینه کنند نه این که منابعشان را صرف بنگاهداری، ارائه تسهیلات به شرکتهای خدماتی و تاسیس شرکت خدمات هوایی نمایند.
صرافیان گفت: نمی توانیم الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را رو به روی خود داشته باشیم اما برای تولید و صادرات تصمیمهای مقطعی اخذ کنیم.
وی افزود: باید قوانین مزاحم تولید و صادرات برای همیشه و یکجا از سر راه برداشته شود زیرا این قوانین موجب می شود تولیدات ایرانی حداقل 50 درصد گرانتر از تولید مشابه خارجی باشد.
صادرکننده نمونه خراسان رضوی اظهارداشت: وقتی نرخ وامهای ماخوذه 23 تا 27 درصد است و با در نظر داشت تبصره ها و جرائم تا 35 درصد افزایش می یابد، هنگامی که حق بیمه کارفرما 23 درصد تعیین می شود و زمانی که مالیات بر ارزش افزوده در عالم واقع هشت درصد و از صنعت دریافت می شود و نه از خریدار، طبیعی است که کالای تولیدی ایرانی گرانتر از کالای تولیدی خارجی شود.
وی گفت: سیاستهای نظام بانکی که بهره را در قالب صوری با نرخهای 30 درصد و بالاتر حلال می داند اما کارمزد یک و سه درصدی بانکهای خارجی را ربوی می داند نابودکننده صنعت و تولید است و در این شرایط اگر صنعت زنده بماند جای تعجب دارد.
صادرکننده نمونه موکت از استان خراسان رضوی در ادامه همچنین اظهارداشت: جایزه های صادراتی، نمونه تصمیمهای مقطعی است لذا به این جوایز نباید به عنوان جایزه نگریست زیرا آنها به معنای واقعی کلمه نیست بلکه جبران قسمتی از هزینه هایی است که در قالبهای گوناگون از تولیدکننده و صادرکننده دریافت می شود.
صرافیان افزود: راهبرد تولید صادارات محور می بایست بر این مبنا استوار باشد که میزان مصوب سهم صنعت از یارانه ها بدون هرگونه اتلاف وقت و با اولویت به صنعت پرداخت شود.
1922/660
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]