واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۳۱ب.ظ)
جاي خالي مديريت مصرف خون در چرخه بيمارستاني مديريت مصرف خون يکي از فرآيندهاي مهم در چرخه طب انتقال خون است که متاسفانه چنانکه بايد مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، دکتر سيما ذوالفقاري؛ معاون فني و فن آوري هاي نوين سازمان انتقال خون ايران با اعلام اين مطلب به ارزيابي موانع موجود در اين فرآيند و راهکارهاي رفع آن ها پرداخته است.
وي ضمن تشريح فرآيند دريافت و ارسال خون به بيمارستان ها گفت: خون پس از آزمايش ها و فرآيندهاي لازم در انتقال خون طبق درخواست بيمارستان به بانک خون منتقل مي شود تا پس از آزمايش لازم روي نمونه خون بيمار، خون آماده تزريق به وي مي شود.
وي تأکيد کرد: در اين زمان حتماً بايد پرستار بر بالين بيمار حاضر باشد و مشخصات کيسه خون و رنگ و دماي فرآورده و سلامت کيسه خون را بررسي و تأييد کند و مدام درحين تزريق وضعيت بيمار را تحت نظر داشته باشد و آن را گزارش کند.
وي افزود: اخيرا ميزان درخواست خون از سوي بيمارستان ها مورد دقت بيشتري قرار گرفته است. به نظر مي رسد پزشکان معالج و جراحان گاه بيش از ميزاني که واقعا موردنياز است براي فرآيند درمان، خون درخواست مي کنند و حتي اين خون گاهي درحالي که راه ديگري براي بهبود حال بيمار وجود دارد، بدون در نظر گرفتن ريسک تزريق بافت زنده، به بيمار منتقل مي شود.
دکتر بهلولي؛ جراح عمومي درخصوص فرآيند درخواست خون در يک جراحي مي گويد: درخواست خون طبق وسعت جراحي و ميزان هموگلوبين بيمار انجام مي گيرد و معمولاً دو تا سه کيسه براي احتياط بيش از ميزان لازم درخواست مي شود.
وي از احتمال ماندن اين خون ها در بيمارستان و عدم مصرفشان خبر مي دهد و مي افزايد: از آنجا که اين خون ها تاريخ مصرف دارد و به سازمان انتقال خون نيز عودت داده نمي شود، امکان هدر رفت آن وجود دارد.
دکتر ذوالفقاري براي بهبود اين وضعيت و کاهش ميزان خون درخواستي از سوي جراحان پيشنهاد مي کند: با روز آمد سازي مديريت مصرف خون و درمان کم خوني بيمار قبل از عمل جراحي، مي توان ميزان مصرف خون را کاهش داد.
وي مديريت مصرف خون در بيمارستان هاي کشور را مورد انتقاد قرار داد و افزود: قبل، حين عمل و بعد از عمل جراحي بايد نياز به خون بيمار به حداقل برسد.
معاون فني سازمان انتقال خون بر لزوم تهيه تجهيزات بيمارستاني براي کاهش ميزان مصرف خون حين عمل جراحي تأکيد کرد و افزود: با کمک اين تجهيزات مي توان خون بيمار را هنگام عمل دوباره به بدنش برگرداند.
وي استفاده از خون خود بيمار را براي عمل توصيه کرد و گفت: وقتي عمل جراحي فوريت نداشته باشد مي توان در صورتي که بيمار از نظر جسمي و ميزان هموگلوبين آمادگي داشته باشد ميزاني از خون وي را براي حين عمل نگهداري کرد. اين کار ريسک تزريق خون را به عنوان يک بافت زنده بيگانه کاهش مي دهد.
وي همچنين توصيه کرد: داروهاي ضد انعقاد که منجر به خونريزي بيشتر بيمار مي شود مدتي پيش از عمل قطع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]