تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توفيق [انجام كار نيك] از خوشبختى و بى توفيقى از بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821014419




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اشتاین مایر سفر آفریقا را نیمه تمام گذاشت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اشتیاق آلمان برای ایفای نقش موثر در مذاکرات هسته ای اشتاین مایر سفر آفریقا را نیمه تمام گذاشت برلین - ایرنا - با سفر وزیر خارجه آمریکا به وین در سومین روز از آخرین مرحله مذاکرات هسته ای قبل از پایان مهلت 24 نوامبر و اعلام حضور وزیران امور خارجه انگلیس و فرانسه در روز جمعه، فرانک والتر اشتاین مایر نیز که نشان داده اشتیاق بالایی برای ایفای نقش موثر در به نتیجه رسیدن مهمترین پرونده دیپلماتیک قرن دارد،سفر خود به قاره آفریقا را نیمه تمام گذاشت تا به میز مذاکرات وین بپیوندند.


به گزارش ایرنا، رسانه های آلمانی از جمله خبرگزاری آلمان ( د.پ.ا) و هفته نامه اشپیگل که لحظه به لحظه انتشار اخبار و تحولات مربوط به وین 8 را در دستور کار خود دارند، در گزارش های جداگانه ای با اشاره به تلاش برلین برای ایفای نقش اساسی در مذاکرات هسته ای، گزارش دادند، وزیر خارجه آلمان سفر به چندین کشور اروپایی را نیمه تمام گذاشته و بعد از دیدار از آفریقای جنوبی، شنبه به همتایان خود در گروه 1+5 ملحق می شود.
اشپیگل در گزارش خود با اشاره به اینکه وزیر امور خارجه آلمان، سفر یک هفته ای از کشورهای آفریقای جنوبی، رواندا، جمهوری دموکراتیک کنگو و کنیا را در دستور کار داشت، افزود، اشتاین مایر ماموریت دیپلماتیک خود را کوتاه کرده و تنها با اکتفا به دیداری از آفریقای جنوبی،جمعه شب به برلین باز خواهد گشت و پس از توقف کوتاه راهی وین خواهد شد.
این هفته نامه آلمانی اضافه کرد: اشتاین مایر عجله دارد، زیرا در پایتخت اتریش حساس ترین دور مذاکرات هسته ای با ایران در حال برگزاری است و دیگر فرصتی نمانده است.
وزیر امور خارجه آلمان که بارها در اظهارات خود بر اهمیت این مرحله از مذاکرات تاکید کرده و فرصت ایجاد شده برای توافق نهایی را بی سابقه خوانده است،اهمیت حضور در مذاکرات هسته ای وین را با نیمه تمام گذاشتن سفر آفریقایی خود مورد تاکید قرار داده است.
در همین ارتباط خبرگزاری آلمان نیز در گزارشی به قلم "کریستف زاتور" با انتخاب این عنوان که "آلمان در گفت و گوها با ایران نقش اساسی ایفا می کند" به تشریح اهمیت نقش آلمان و تلاش های دیپلماتیک این کشور در حصول توافق نهایی در مذاکرات هسته ای پرداخت.
در گزارش (د.پ.آ)، آمده است:این که آلمان در کنار پنج عضو دائمی شورای امنیت در مذاکرات هسته ای با ایران حضور دارد،به هیچ وجه امر تازه ای نیست بلکه باید به فرمولی توجه کرد که برای این گفت و گوها در نظر گرفته شده است.
گزارش می افزاید: در نام "5 + 1" برای گروه مذاکره کننده با ایران، پنج به معنای پنج عضو دائمی شورای امنیت است. و یک – که گاه آدم را گیج می کند - به معنی ایران نیست، بلکه آلمان است که در کنار کشورهای داری حق وتو در مذاکرات شرکت می کند.
خبرگزاری آلمان افزود: علت حضور آلمان در مذاکرات آن است که گفت و گوها بر مبنای ابتکاری صورت می گیرد که آلمان در سال 2003 به عنوان یک عضو غیردائمی شورای امنیت در آن سال، همراه با دو کشور مهم عضو اتحادیه اروپایی بدان دست زد.
به نوشته این رسانه،یوشکا فیشر وزیر خارجه وقت آلمان همراه با همتایان خود از فرانسه و انگلیس در آن سال برای گفت و گو با مقام های ایرانی راهی تهران شد و از آن پس این گروه رفته رفته به گروه 5 + 1 تبدیل شد.
"د.پ.ا" با اشاره به اینکه برای حضور آلمان در مذاکرات هسته ای دلایل دیگری هم وجود داشت، نوشت:جمهوری فدرال آلمان طی چند دهه اخیر یه یکی از مهمترین شریکان تجاری و تحویل دهندگان فن آوری به ایران مبدل شده بود که فن آوری هسته ای هم جزیی از آن محسوب می شد.
این مطلب می افزاید: نیروگاه هسته ای بوشهر به عنوان تنها نیروگاه هسته ای ایران از روی نقشه های "زیمنس" و "آ اِ گ" ساخته شده بود.
در ادامه گزارش خبرگزاری آلمان آمده است: هر وقت که گفت و گویی درمورد برنامه هسته ای ایران انجام می شود، مدیر سیاسی وزارت امور خارجه آلمان هم سر میز نشسته است.این فرد طی این دهه چند بار هم عوض شده است و درحال حاضر هانس دیتر لوکاس این نقش را ایفا می کند.
د.پ.آ با بیان اینکه در مواردی حساس و زمان هایی مثل این روزها که مذاکره اهمیت خاصی پیدا می کند، وزیران خارجه خودشان بدان می پیوندند،نوشت: فرانک والتر اشتاین مایر که با موضوع هسته ای ایران از همان دور اول وزارت خود آشنایی دارد، روز شنبه از سفری به آفریقا زودتر از تاریخ مقرر باز می گردد تا خود را به وین برساند.
در بخش پایانی گزارش خبرگزاری آلمان با اشاره به اینکه فرصت زیادی باقی نمانده، آمده است: مهلت تعیین شده برای حصول توافق در ساعت 24 روز 24 نوامبر، یعنی نیمه شب دوشنبه منقضی می شود و البته بعید نیست که ساعت را در نیمه شب نگاه دارند تا بتوانند چند ساعتی بیشتر با یکدیگر چانه بزنند. این احتمال هم وجود دارد که مذاکرات حتی تا چند روز هم ادامه یابد.
این گزارش با بیان اینکه اغلب کارشناسان اتفاق نظر دارند که نتیجه هر چه شود، آلمان از مذاکرات با موقعیت مناسبی خارج خواهد شد،به نقل از "بهروز عبدالوند"، به عنوان کارشناس امور ایران در "شورای سیاست خارجی آلمان" (DGAP) حتی به یک "نقش کلیدی" آلمان در لحظاتی اشاره می کند که در آمریکا و اسراییل صدای طرفداران توسل به یک راه حل نظامی بلند شده بود.
عبدالوند به "د.پ.آ" گفت:"آلمان همیشه تحریم ها را اجرا کرده و در عین حال با هرگونه مقابله نظامی مخالفت ورزیده است. این سیاست برقراری توازن بین این دو اصل موجبات پیشرفت کنونی مذاکرات را فراهم ساخته است واین امر "به یقین" می تواند به الگویی برای سیاست خارجی آینده آلمان مبدل شود.
اروپام*5* 1701*1549


30/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن