واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گیلان به مرکز منطقه ای پژوهش های فناوری آلفاکات تبدیل می شود رشت - ایرنا - مدیر ارشد اجرایی مرکز همکاری های بین المللی اوپک و آسیای میانه گفت: گیلان به مرکز پژوهش های منطقه ای فناوری KDV آلفاکات تبدیل می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی عرفانیان روز پنجشنبه در همایش تخصصی فناوری KDV آلفاکات افزود: نشست های مختلفی در سطح مسوولان کشوری با شرکت هیات آلمانی برای بکارگیری فناوری منحصر بفرد KDV آلفاکات بویژه در گیلان برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: گیلان به دلیل داشتن توده های عظیم گیاهی و جانوری و آلودگی های زیست محیطی ، موقعیت بسیار عالی برای استقرار این فناوری جدید دارد.
وی اظهارداشت: با بکارگیری این تکنولوژی منحصر بفرد و تبدیل زباله ها و پسماندها به سوخت و کنترل گاه های سمی، تهدیدهای زیست محیطی گیلان به فرصت و با جذب سرمایه گذاری این استان را به مرکز منطقه ای فناوری نوین KDV آلفاکات تبدیل می شود.
عرفانیان حضور پروفسور "کریستین کخ" در ایران که صاحب مهمترین اختراع در بخش انرژی آلفاکات شرکت زیمنس است را یک رویداد مهم خواند و گفت: فناوری KDV آلفاکات می تواند تمامی داده های ارگانیک نظیر توده های گیاهی ، پلاستیک ، چوب ، کاغذ ، کاه ، زباله ها و پسماندهای صنعتی و شهری ، ضایعات نفتی و ذغال سنگ را در یک روش اکولوژیکی و اقتصادی پایدار، به انرژی و فرآورده های نفتی تبدیل نماید.
وی افزود: در صورت استقبال مسوولان گیلانی برنامه های وسیعی برای گیلان در نظر گرفته شده که با تعامل و پیوند بین دانشگاه ها، آمادگی سرمایه گذاری برای میلیاردها دلار و یا یورو برای تبدیل زباله ها به سوخت وجود دارد.
وی اظهارداشت: با 800تن زباله ای که روزانه فقط در سراوان رشت دپو می شود، می توان 120میلیون لیتر گازوئیل تولید کرد که ارزش سالانه تولید سوخت از آن یکصد میلیون دلار است.
"نصرت الله صمدی" نماینده مرکز همکاری های آلفاکات در ایران نیز گفت:در استقرار فناوری KDV آلفاکات ، 80درصد سرمایه گذاری از طریق فایناس خارجی انجام می شود که این فناوری با محیط زیست سازگار بوده و هر نوع پسماند را در طبیعت تبدیل به سوختی هایی نظیر گازوئیل می نماید و در این فرایند آلودگی هوا نیز وجود ندارد.
وی افزود: پسماندها و انواع آلاینده ها در استان گیلان با باران و رودخانه ها مواد سمی را وارد چرخه حیات می کنند و این مواد سمی به خوراک برای جانوران و انسان تبدیل می شوند.
وی خاطرنشان کرد: روش استفاده از فناوری آلفاکات می تواند مجموعه آلاینده ها و گازهای سمی را تحت کنترل درآورد و با احداث پالایشگاه های زباله پسماندهای کشورهای آسیای میانه را بصورت سوخت بهینه ای درآورد و هوای پاک و سالم را به استان و منطقه برگرداند.
پروفسور کریستین کخ رییس سابق بخش پژوهش های شرکت زیمینس آلمان و استاد چندین دانشگاه در آلمان که مجموعه تحقیقات و اختراعات او منجر به فناوری نوین KDV شده نیز در این همایش اظهارداشت: زباله سوزها با سوزاندن زباله ها هم هوا و هم خاک را تا شعاع 30کیلومتری آلوده می کنند و با تولید ماده خطرناک دیوکسین و دیگر گازهای سمی موجب شیوع انواع سرطان ها در جهان شده اند.
وی اظهار داشت: با الهام گرفتن از طبیعت و فناوری سازگار با محیط زیست، می توان بدون دیوکسین انرژی تولید کرد که شرکت زیمنس در تحقیقات خود به این فناوری دست یافته و این شرکت بیش از 50میلیون یورو صرف تحقیقات در این بخش کرده است.
وی خاطرنشان کرد: سه چهارم گازهای سمی جهان بخاطر سوزاندن زباله هاست.
پروفسور کریستین کخ در بخش دیگری از سخنانش ادامه داد: ایرانیان ظرفیت آگاهی بسیار بالایی دارند و هیچ کسی نمی تواند با تحریم ها مانع گسترش و انتقال دانش به ایران باشد و تحریم ها نمی تواند در جلوگیری از انتقال دانش به ایران تاثیر بگذارد.
وی با اشاره به هوش بالای ایرانیان اظهارداشت: دانش به همه بشریت تعلق دارد و امروز حضور من در ایران بخاطر این است که زمینه انتقال و ترویج دانش فناوری KDV آلفاکات که نوعی دانش صلح آمیز است و طبیعت آن را سخاوتمندانه در اختیار بشر قرار داده ، به ایران فراهم کنم .
وی که کاندیدای دریافت جایزه صلح نوبل در زمینه محیط زیست بخاطر بسط و توسعه اختراع خود است و هشت اختراع را نیز در خصوص فناوری آلفاکات در کارنامه علمی خود دارد، افزود: آن چیزی که مرا به ایران کشانده ، یک آرمان بلند تولید میلیون ها تن انرژی از زباله و پسماندها است تا روزی جهان از آلودگی های پاک شود.
وی یکی از راه های کاهش آلاینده ها در جهان را تولید سوخت از پسمانده ها دانست و گفت: ایران سه و هشت دهم تن نفت تولید می کند و سوخت ناشی از آن، دو و هشت دهم بیلیون تن است در حالیکه فناوری آلفاکات می تواند از زباله ها و توده های گیاهی دفع شده ایران، شش بیلیون تن سوخت تولید کند.
همایش "زمین و هوای پاک با فناوری نوین پالایشگاهی KDVآلفاکات " بمنظور آشنایی مسوولان منطقه با فناوری آلفاکات و کاربردهای آن در تولید بهینه انرژی و حفاظت از محیط زیست توسط مرکز همکاری های بین المللی بخش اوپک و آسیای میانه آلفاکات و با همکاری شرکت بین المللی آلفاکات آلمان و سخنرانی پروفسور"کریستین کخ " روز پنجشنبه در رشت برگزار شد.
این همایش اهداف امضاء تفاهم نامه همکاری های منطقه ای و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی ، توسعه بازار و مدیریت سرمایه گذاری بین مرکز همکاری ها و گروه های فناوری آلفاکات در منطقه آزاد انزلی، ایجاد زمینه لازم برای انتقال دانش فنی و مهندسی فناوری های نوین آلفاکات در ایران ، بومی سازی دانش مهندسی، راه اندازی پالایشگاه KDV در کشور و بهینه سازی پالایشگاه ها و استفاده از ضایعات و ته مانده های حوزه نفت ،گاز و پتروشیمی را دنبال می کند.ک/2
619 / 695
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]