واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنجان به قطب IT و فناوری اطلاعات ایران تبدیل می شود زنجان - ایرنا - نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بر اساس مصوبه سفر رییس جمهوری به استان زنجان، این استان به قطب IT و فناوری اطلاعات کشور تبدیل می شود.
به گزارش ایرنا، خسرو سلجوقی روز پنجشنبه در جلسه پیگیری مصوبه تبدیل زنجان به قطب IT کشور، افزود: تا نون در چند نقطه از دنیا، برای راه اندازی مجموعه هایی همچون
"سیلیکون ولی" (منطقه اقتصادی در آمریکا که بسیاری از شرکتهای مطرح انفورماتیک جهان در آن مستقر شده اند) اقدام شده اما تمام آنها با شکست مواجه شده اند.
وی یادآورشد: برای آنکه بتوان نمونه چنین شرکت های فعال در عرصه الکترونیک و فناوری اطلاعات را در ایران راه اندازی کرد، باید نقاط ضعف کشورهایی را که در این زمینه اقدام کرده و با شکست مواجه شده اند، بررسی کرد.
سلجوقی اظهار کرد: امروز در ایران چندین منطقه ویژه آزاد اقتصادی وجود دارد، اما در عمل کارآیی همگی آنها به اندازه یک منطقه آزاد امارات نیست.
عضو هیات عامل فناوری اطلاعات ایران گفت: باید برنامه ریزی واقدامات بر اساس آینده پژوهی و متناسب با نیازهای آینده باشد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه ریزی در آمریکا، تا سال 2045 باید سه درصد اقتصاد این کشور مبتنی بر درآمدهای حاصل از بخش کشاورزی، چهار درصد صنعت و 93 درصد خدمات باشد.
سلجوقی با تاکید بر اینکه باید برنامه ریزی ها را براساس نیاز خدمات و پیشرفت این بخش پیش برد، ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که در جهان انجام شده، میزان برگشت سرمایه در بخش کشاورزی چهار تا 12 درصد، صنعت 10 تا 20 درصد، فناوری پیشرفته 40 درصد، امور نظامی 50 درصد، امور سیاسی 100 درصد، مواد مخدر 300 درصد و تحقیق و توسعه سه هزار درصد است.
نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هنوز "آرندی" (تحقیق و توسعه) که رهبر معظم انقلاب بارها بر لزوم حرکت در این مسیر تاکید کرده اند، را متوجه نشده ایم، گفت: باید متوجه بود که بدون "آرندی" نمی توان برای آینده کشور برنامه ریزی کرد و منتظر پیشرفت های بخش های مختلف کشور بود.
وی اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته، یک درصد جامعه را کارآفرینان تشکیل می دهند و مسوولان 99 درصد باقی مانده را به سمت زیرمجموعه آنان هدایت می کنند.
سلجوقی تاکید کرد: باید کارآفرینان را شناسایی و فضای مناسب برای رشد و شکوفایی آنان را فراهم و باقی افراد را به سوی کارآموزی از آنان هدایت کرد.
وی افزود: یکی از خلاهای موجود در کشور وجود بانک هایی است که به کارآفرینان بها دهند و به آنان کمک کنند.
سلجوقی یادآورشد: مراکز رشد، محلی همچون انکوباتور ( دستگاههای مخصوص نگهداری نوزادان نارس) هستند که باید در آنها شرکت های کارآفرین تازه تاسیس مستقر شوند، تولیدات و محصولات این شرکت ها با بازار منطبق شده و مدت کوتاهی در آن مستقر باشند.
نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه شرکت های کارآفرین پس از خروج از مراکز رشد وارد پارک های علم و فناوری می شوند، مدت حضور در مراکز رشد را سه سال و در پارک های علم و فناوری را نا محدود عنوان کرد.
وی به راه اندازی شهرک صنعتی الکترونیک و IT در زنجان اشاره کرد و شهرک ها را دارای تعداد قابل توجهی دانشگاه، مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و نمایشگاه خواند.
سلجوقی کریدورهای فناوری اطلاعات را جامعه ای بزرگتر از شهرکها خواند و یادآورشد: در کریدورها زندگی و تمام اقدامات مسوولان و مردم با فناوری اطلاعات گره خورده است.
عضو هیات عامل فناوری اطلاعات کشور به وجود 161 مرکز رشد و 34 پارک علم و فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: ایران از لحاظ کمی در بخش فناوری اطلاعات مشکلی ندارد، اما باید میزان پیشرفت کیفی این بخش را نیز ارزیابی کرد.
وی به مجوزهای صادر شده برای راه اندازی شهرک های فناوری اطلاعات و الکترونیک در کشور اشاره کرد و تنها منطقه دارای ظرفیت راه اندازی این شهرک و کریدرو فناوری اطلاعات را تهران برشمرد.
سلجوقی به ویژگی های توسعه مبتنی بر تولید اشاره کرد و پیشران آن را به ترتیب سرمایه، نیروی کار ماهر و واحدها تولیدی و صنعتی خواند.
نماینده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ساختارهای مورد نیاز چنین پیشرفتی، راه اندازی دانشگاه های مهندسی، آموزشگاه های فنی و حرفه ای، شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی است.
وی ادامه داد: این درحالی است که برای دستیابی به توسعه مبتنی بر دانش در وهله نخست باید نوآوری داشت، سپس نیروی انسانی کارآفرین تربیت و واحدهای تحقیق و توسعه و شرکت های دانش بنیان تاسیس کرد.
سلجوقی افزود: برای چنین پیشرفتی ساختارهایی همچون دانشگاه های کارآفرین، مراکز رشد، شهرک های علم و فناوری و در نهایت مناطق ویژه یا کریدورهای علم و فناوری باید ایجاد شود.
عضو هیات عامل فناوری اطلاعات ایران بر لزوم مطالعه بر روی نیاز بازار جهانی تاکید کرد و خواستار راه اندازی شبکه ملی اطلاعات شد.
وی یادآورشد: شبکه ملی اطلاعات موجب به اشتراک گذاری و گردش اطلاعات می شود.
در نخستین سفر رییس جمهوری به استان زنجان سی ام مهر ماه امسال، مقرر شد این استان به قطب فناوری اطلاعات کشور تبدیل شود.
7319/596/ 684
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]