واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یادداشت/
چه کسی در مذاکرات هسته ای با ایران نقش "پلیس بد" را برعهده می گیرد؟
گویا قرار است همچون مذاکرات ژنو، بازی در نقش "پلیس بد" و "پلیس خوب" در روزهای پایانی مذاکرات وین هم دنبال شود. اظهار نظرهای این روزهای "فیلیپ هاموند" نشان می دهد احتمالا نقش "پلیس بد" به او سپرده شده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، از بازی های مذاکره کنندگان غربی در مذاکرات هسته ای ایفای نقش منفی یکی از آن ها در قالب "آدم بد" یا "پلیس بد" است. بر اساس این بازی یک یا چند کشور از کشورهای مذاکره کننده با ایران، با طرح ادعاهای زیاده خواهانه و غیرمنطقی در لباس "آدم بد" یا "پلیس بد" ایفای نقش خواهد کرد و با این بازی به طرف مقابل که ایران باشد فشار می آورد. سپس نوبت به دیگر کشورهای مذاکره کننده می رسد تا با بازی در نقش "آدم خوب" یا "پلیس خوب" پادرمیانی کنند و بخشی از خواست های خود را به ایران بقبولانند. این بازی بارها در طول دوازده سال مذاکرات هسته ای با ایران آزموده شده است که نمونه آخرش در مذاکرات سال گذشته ژنو به کار گرفته شد. در روزهای آخر مذاکرات ژنو و در میان خبرهای مثبت از توافق، ناگهان "لوران فابیوس" وزیر خارجه فرانسه به زیر میز مذاکرات زد و برای تحت تأثیر قرار دادن مذاکره کنندگان ایرانی با عصبانیت و با طرح درخواست های زیادی، جلسه را ترک کرد. البته این نحوه برخورد با واکنش متقابل دکتر ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای ایران روبه رو شد. اکنون در روزهای پایانی از دور آخر مذاکرات برای رسیدن به توافق نهایی، گویا نقش "پلیس بد" برعهده "فیلیپ هاموند" وزیر خارجه انگلستان گذاشته شده است. وی که این روزها بیش از دیگران سخن می گوید خود را در صدر اخبار خبرگزاری های غربی قرار داده است. به این بخش از سخنان وزیر خارجه انگلستان در روز سه شنبه، پس از گفتگو با وزیر خارجه آمریکا، توجه کنید: «به باور من دست یافتن به توافق امکانپذیر است.» اما روز چهارشنبه ناگهان ورق برمی گردد و همین وزیر خارجه می گوید: «من خوشبین نیستم که تا روز دوشنبه بتوانیم همه کارها را به سرانجام برسانیم.» نگاهی به تیترهای متناقض از سایتی آمریکایی بیندازید که در دو روز مختلف منتشر شده است:
تیترهای سه شنبه
تیترهای چهارشنبه فیلیپ هاموند در راستای نقش جدیدش در این بازی به سراغ درخواست های زیاده خواهانه می رود و می گوید: «اگر قرار است به توافق برسیم لازم است مذاکره کنندگان ایرانی در چهار یا پنج روز آینده به طور قابل توجهی انعطاف پذیری بیشتری نشان دهند.» وی با نگاهی منفی به مذاکرات نگریست و گفت: «من خوشبین نیستم که تا روز دوشنبه بتوانیم همه کارها را به سرانجام برسانیم.» احتمالا منظور وزیر خارجه انگلستان از "انعطاف پذیری بیشتر" ایران باید این ها باشد که بارها تکرار شده است: غنی سازی ایران به حد آزمایشگاهی برسد، فردو تعطیل شود، رآکتور اراک از دور خارج شود، سه تا چهار سانتریفیوژ فعال باشند، پروتکل الحاقی پذیرفته شود، بازرسی های سرزده از همه مراکز هسته ای و حتی نظامی انجام شود، بازرسان آژانس آزادانه در ایران حضور داشته باشند، فقط بخشی از تحریم ها تعلیق شود، اگر دولت های غربی تشخیص دادند تحریم ها دوباره اعمال شوند و ..... و حتما به همین دلیل است که دولتمردان کشورمان بارها تأکید کرده اند که طرف مقابل باید اراده سیاسی داشته باشد و از "زیاده خواهی" برحذر باشد. دکتر محمد جواد ظریف پیش از دیدار با کاترین اشتون تأکید کرد: «در صورتی که طرف مقابل، اراده سیاسی را برای اتخاذ تصمیم سخت داشته باشد، هنوز این امکان هست که به توافق دست یافت. اما ارائه خط قرمزهای بیمعنا که برای خوشامد گروههای فشار است، نه کمکی به حل مشکل میکند و نه کمکی به عدم اشاعه [سلاحهای اتمی].» روز گذشته حجت الاسلام و المسلمین روحانی نیز پس از دیدار سران سه قوه تصریح کرد: «اگر طرف مذاکره جمهوری اسلامی ایران برای توافق اراده سیاسی داشته باشد و زیادهخواهی نکند، شرایط برای حصول توافق مهیا است.» و پس از مذاکرات مسقط در جلسه هفته گذشته هیأت دولت گفت: «امیدواریم همه کشورهای عضو گروه ۱+۵ و به ویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیاده خواهی است، متوجه شرایط باشند.» به هر حال مهم آن است که تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان که حمایت قاطبه نظام و ملت را همراه دارد اسیر این فضاسازی ها و بازی های سیاسی نشود. حضور چهره های هوشیار و پرسابقه در تیم مذاکره کننده هسته ای و نقش مؤثر دکتر ظریف نشان می دهد که جز این هم نخواهد شد و نتیجه مذاکرات به نفع مردم ایران خواهد شد. 444
۲۹/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]