واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یادواره شهید "دریاقلی سورانی" ناجی آبادان برگزارشد شهرکرد- ایرنا - همزمان با سالروز شهادت ناجی آبادان یادواره شهید "دریاقلی سورانی" و شهدای یانچشمه در شهرستان بن برگزارشد.
به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی بنیاد شهید چهارمحال وبختیاری، یکی از رزمندگان و یادگاران هشت سال دفاع مقدس در این یادواره گفت: یادواره شهدا فرصتی مناسب برای دشمن شناسی است.
"محمد کیانی" افزود: یادواره یعنی از سرگذشت و اهداف اشخاصی آگاه شویم که در پیروی از ولایت فقیه از جان خودگذشتند تا ما بتوانیم به راحتی زندگی کنیم و بتوانیم آن ها را سرمشق زندگی خود قرار دهیم.
وی گفت: دفاع مقدس پیام آور زیبای عاشوراست و درهشت سال دفاع مقدس یک بار دیگر عاشورا و صحنه های کربلا ترسیم شد.
وی افزود: درفتنه 88 تفاوت برخی از عوام و خواص بار دیگر نمایان شدند و بعضی از سرداران جز سران فتنه قرار گرفته و برخی از مردم عادی با حضور درحماسه 9دی اثبات کردند جز خواص هستند و هرجایی که نظام نیاز داشته باشد درصحنه حاضرند.
کیانی خاطرنشان کرد: بعضی از افراد باسر و صدا به پاکردن و ریختن در خیابان ها قصد برچیدن نظام را داشتند اما با سکان داری مقام عظمای ولایت و حضور پررنگ مردم در صحنه این امر تحقق نیافت.
کیانی هشت سال دفاع مقدس را قطعه ای از حکومت امام زمان (عج) دانست و گفت: در آن هشت سال رزمندگان جان خود را فدای یکدیگر می کردند و مطرح شدن اسم و رسم برایشان مهم نبود، این یک سبک زندگی اسلامی بود امروز نیز درجامعه نیازمند سبک زندگی اسلامی و شهدایی هستیم.
به گزارش ایرنا،"شهید دریاقلی سورانی " اهل روستای یانچشمه از توابع شهرستان بن در استان چهارمحال و بختیاری، متولد 1324 بود.
دریاقلی اوراق فروشی بود که به همراه فرزند خردسالش، در کنار انبوهی از اتومبیل های فرسوده در حاشیه شهر آبادان زندگی می کرد.
او در نهم آبان سال 1359 و درجریان حمله متجاوزانه رژیم بعثی عراق به ایران درمنطقه کوی ذوالفقاری در 20 کیلومتری شهر آبادان، به صورت اتفاقی، متوجه تحرکات شبانه سربازان عراقی و عبور آنها از رودخانه بهمنشیر برای حمله غافل گیر کننده به آبادان شد.
وی با دوچرخه اش به سرعت مسیری طولانی کوی ذوالفقاری را تا شهر را رکاب زد و خود را به آبادان رساند و با فریادهایش، مردم و مدافعان شهر را از نفوذ دشمن به اطراف شهر آبادان آگاه ساخت .
مردم نیز با شنیدن فریادهای دریاقلی، از خانه بیرون آمدند و با اسلحه، چوب، چاقو، بیل و کلنگ و هرچه در دسترس داشتند، برای مقابله با دشمن به سمت منطقه ذوالفقاری حرکت کردند .
این قهرمان ملی در جریان دفاع مردانه از کیان ایران اسلامی پس از ساعت ها مقاومت، بر اثر ترکش خمپاره، مجروح و در راه انتقال به بیمارستان به فیض شهادت نائل شد.
داستان رشادت و شهادت شهید دریاقلی سورانی در کتاب فارسی دوره ابتدایی به چاپ رسیده اما از محل تولد او که روستای یانچشمه در شهرستان بن استان چهارمحال وبختیاری یاد نشده است.
مرکز شهرستان بن در فاصله 25 کیلومتری مرکز چهارمحال وبختیاری قرار دارد.
7360/558/
29/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]