تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834597014
توسعه پایدار و چالشهای مدیریت سنتی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
توسعه پایدار و چالشهای مدیریت سنتی
تکریم ارباب رجوع، احترام به زمان، هزینه و وقت صرف شده از جانب مردم شاید از مهم ترین آرمانها و اهداف عالی نظام اداری کشور باشد اما اینکه آیا این آرمان ها در چهارچوب نظام مدیریت قائم به راس ویا کارایزماتیک تا چه حد امکان ظهور و بروز مییابند مقوله ای است که سبب نبودن آرمارها و ارقام روشن و دقیق نمیتوان اظهار نظری قطعی در مورد آن به عمل آورد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران ، برخوردار نبودن مدیران از شجاعت لازم جهت مواجهه با تغییرهای بنیادین در حوزه مدیریت و کم بودن میزان اعتماد به زیرمجموعهها اشاره کرد.
در این میان اما شاید آنچه بتوان با یقین دربارهی آن صحبت کرد، ناتوانی مدیریت قائم به راس در پاسخگویی به نیازهای ابتدایی مخاطبان امروزی در مجموعهةای اداری- مدیریتی است.
در همین رابطه البته شاید سخنی به گزاف نباشد که عصر مدیریت قائم به راس مدتها است که به سر آمده و با آسیب شناسی علم مدیریت به روشنی میتوان دریافت که در دنیای امروز تعریف سنتی از جایگاه مدیریت که در گذشته تنها مبتنی بر کفایت یا بی کفایتی شخص مدیر بود تغییر کرده و دیگر کار کردند گذشته را ندارد.
به عبارت دیگر امروز مدیریت مفهوم نوینی است که ارتباط درون و برون سازمانی در آن نه تنها از بالا به پایین صورت نمیگیرد که نوعی ارتباط دو سویه و یا چند سویه در بخشهای مختلف آن در جریان است.
این نوع از مدیریت که تحت عنوان مدیریت مشارکتی از آن یاد میشود مبتنی بر تقویت و شکل دادن زیر مجموعهها، پیگیری سیستماتیک امور به جای مدیریت سلیقه ای، به مشارکت طلبیدن مدیران میانی،بر مبنای و حتی مردم و مخاطبان مجموعه در فرآیند مدیریت است.
بر این اساس در این تعریف جدید در کنار تواناییها و سلامت کاری و اخلاقی یک مدیر حائز اهمیت است؛ قدرت او در تقسیم وظایف میان مدیران زیر مجموعه، معاونان و پرسنل است که نشان دهندۀ شایستگیهای یک مدیر است.
در این تعریف دیگر یک مدیر هر اندازه که توانمند باشد؛ نمیتواند به تنهایی بار سنگین مدیریت و همچنین نیاز به تقسیم کار یک مقوله اساسی در مدیریت را به دوش بکشد. در این بین نیاز به تصمیم کار، یک مقوله اساسی در مدیریت توسعه مدار است.
پرسنل نیر در این تعریف جدید رویکرد پویا و فعال دارند و ضمن مشارکت و بیان آزادانه ایدهها و نظرهای گوناگون وظایف خود را نه بر اساس ترس یا احترام به شخص مدیر که بر اساس علاقه شخصی و به عنوان عضوی موثر در مجموعه انجام میدهند.
در این میان اما در بسیاری از کشورهای در حال توسعه همچون کشور ما و به ویژه در حوزه مدیریت شهری همچنان بخش بزرگی از ارگانها براساس مدیریت قائم به فرد اداره می شوند.
این مسله البته در نوع خود معضل های گوناگون را برای مجموعه های مدیریتی به همراه خواهد داشت. به گونهای که تنها به واسطه غیبت و یا عضو نیافتن چند ساعته یک مدیر جهت شرکت در یک جلسه کاری، مشکلات عدیدهای چون افت شدید راندمان کاری و میزان ارائه خدمات، سرگردانی ارباب رجوع و کاهش پاسخگویی، دامنگیر مجموعه خواهد شد.
این روند البته در بحرانها میتواند بسیار شدید شود و چه بسا در کمتر از ساعتی به چالشی بزرگ حول یک مجموعه شکل گیرد.
در بررسی دلایل استفاده از مدل ناکار آمد قائم به فرد علیرغم بروز مشکلهای عدیدهای که پیشتر از آن یاد شد؛ شاید بتوان به آشنا نبودن برخی مدیران با روشهای نوین علم مدیریت، آماده نبودن بستر و زمینه استفاده از شیوههای جدید مدیریتی، عدم شجاعت مدیران در تغییر دادن ساختارهای سنتی مدیریت، برخوردار نبودن مدیران از شجاعت لازم جهت مواجهه با تغییرهای بنیادین در حوزه مدیریت و کم بودن میزان اعتماد به زیرمجموعهها اشاره کرد.
در این میان اما "محسن تاجیک" دانشجوی دکترا در رشته مدیریت و برنامهریزی شهری و شهردار شهر شمشک – دربندسر در استان تهران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران معتقد است، برخوردار نبودن مدیران از امنیت و ثبات شغلی یکی از مهمترین دلایل عدم و استفاده از شیوههای نوین مدیریت چون "مدیریت مشارکتی" است.
وی با بیان اینکه حداکثر زمان حضور یک شهردار و پست هدایت شهر در کشور تنها 7/2 سال است، افزود: چگونه یک مدیر که به آینده کاری خود اطمینان ندارد، میتواند با تقویت زیرمجموعهها امکان تحول بنیادین و سیستم محور را مهیا کند تا در صورت حضور یا عدم حضور شخصی مدیر مجموعه گرفتار سلیقهها و بحرانهای ناشی از آن نشود.
این مسئول با اظهار اینکه مدیریت مشارکتی میتواند به تسریع در روند رسیدگی به پروندههای مردم، پاسخگویی بیشتر مجموعههای مدیریتی و در نتیجه تکریم ارباب رجوع منجر شود، افزود: مدیریت مشارکتی، بر اساس تعریف سیستم به جای تکیه بر سلیقههای شخصی علاوه بر اینکه میتواند رشد و ارتقاء کارایی پرسنل و مدیران میانی را درپی داشته باشد، میتواند پشتوانهای مدیریتی به حساب آید.
وی در همین رابطه با اشاره به اینکه مدیریت مشارکتی روحیه اعتماد به نفس و همکاری را در بین پرسنل یک مجموعه تقویت میکند، افزود: مدیریت مشارکتی به پرسنل و مدیران میانی امکان میدهد تا در کنار مدیران ارشد و رأس مجموعه بیاندیشند، تصمیم بگیرند و عقاید خود را مطرح سازند و این مسئله ضمن اینکه آنها را برای قبول مسئولیتها و اخذ تصمیمهای بزرگتر در آینده آماده میسازد از ضریب آزمون و خطا نیز در مجموعههای اداری میکاهد.
تاجیک علاوه بر آنچه گفته شد یکی از وظایف مدیریت مشارکتی را تقویت ارتباطهای برون سازمانی و استفاده از ظرفیت و پتانسیل گسترده مردم و بخش خصوصی در تقویت مجموعههای اداری دانست و گفت: مدیریت مشارکت علاوه بر بهرهگیری از توان درون سازمانی میتواند ارتباط برون سازمانی و زمینه تعامل با گروههای گوناگون مردم و سرمایهگذاران را فراهم آورد.
این مدیر با اظهار امیدواری نسبت به آماده شدن بستری قانونی – اجرایی جهت اجرای مدیریت مشارکتی در سطح مجموعههای مدیریتی کشور، افزود: بیتردید سیستم محوری و مدیریت مشارکتی میتواند تحولی بنیادین در نظام مدیریتی کشور ایجاد کند.
افزون بر آنچه گفتهشد حمید میرزایی، شهردار شهر ماهدشت در استان البرز نیز معتقد است، مدیریت مشارکتی زمینهساز توسعه کشور و افزایش میزان بهرهوری است.
وی در همین راستا، با بیان اینکه دستهبندی و رسیدگی تخصصی به پروندههای مردمی از مزایای اجرای مدیریت مشارکتی است، افزود: متأسفانه در مدل مدیریت قائم به فرد حجم عظیمی از پروندههای اداری بدون اینکه پیشتر بررسی و یا کار کارشناسی کافی روی آنها صورت گرفته باشد به مدیر یک مجموعه ارجاع میشود و این در حالی است که در یک ساختار مدیریتی مشارکتی پروندهها تحت دسته بندی و پیگیری تخصصی در کار گروههای ویژه قرار میگیرند و تنها در صورت لزوم به مدیر مجموعه ارجاع میشوند.
شهردار شهر ماهدشت با اظهار اینکه یک مدیر باید جهت رسیدگی به امور کلان ساختاری بخشی از مسئولیتها و اختیارهای خود را تفویض کند، تصریح کرد: در مدیریت قائم به فرد به واسطه اینکه بخش اعظم مسئولیت اداره مجموعه مدیریتی به دوش مدیر مجموعه است، از توان او جهت برنامهریزی و اندیشیدن به برنامههای کلان کاسته میشود و این در شرایطی است که مدیریت مشارکتی این امکان را برای مدیران فراهم میآورد تا با آلودگی بیشتری به برنامههای ساختاری بیاندیشند.
مجموعه آنچه گفته شد، تغییر اساسی در نظام بروکراتیک کشور ضروری ساخته است.
در این راستا، البته شاید گام نخست، آمادهسازی بستر قانونی باشد چرا که تدوین برخی قانونهای مرتبط با نظام اداری کشور بیش از 50 سال پیش باز میگردد و با شرایط امروز کشور همخوانی چندانی ندارند./
گزارش از فاطمه علیپور
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۲:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
طرح حبله رود به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی/ ضرورت توجه به مدیریت پایدار منابع حبله رود -
مهر گزارش می دهد طرح حبله رود به دنبال توسعه اقتصادی و اجتماعی ضرورت توجه به مدیریت پایدار منابع حبله رود گرمسار – خبرگزاری مهر منابع طبیعی در برنامه پنجم توسعه کشور از اولویت ویژه ای برخوردار است که در این بین طرح حبله رود بصورت برنامه مشترک میان دولت ایران و برنامه عمران سابراي رسيدن به توسعه پايدار نيازمند مديريت جامع و کارآمد هستيم
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۶ب ظ خداکرم جلالي در جلسه هم انديشي مديريت جنگل هاي شمال براي رسيدن به توسعه پايدار نيازمند مديريت جامع و کارآمد هستيم رييس سازمان جنگل ها مراتع و آبخيزداري کشور گفت براي رسيدن به توسعه پايدار در منابع طبيعي نيازمند مديريت جامع علمي و کارآمد هستيم به گزارشعزم مدیریت شهری منطقه 10 برای تحقق شعار انسان سالم، محور توسعه پایدار
عزم مدیریت شهری منطقه 10 برای تحقق شعار انسان سالم محور توسعه پایدار معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 10 از برگزاری همایش دیابت و مشارکت های اجتماعی در مجتمع فرهنگی و هنری شهید حبیب غنیپور خبر داد سید جواد حسینی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 10 در گفتگو بارتباط میزان درآمد پایدار شهری با افزایش تخلفات در مدیریت شهری -
سروری مطرح کرد ارتباط میزان درآمد پایدار شهری با افزایش تخلفات در مدیریت شهری اصفهان – خبرگزاری مهر رئيس كميسيون نظارت و حقوقي شوراي شهر تهران گفت هر میزان که درآمد پایدار شهری تقلیل پیدا کند تخلفات مدیریت شهری افزایش خواهد یافت چراکه مدیریت شهری مجبور است با درآمدهای ناپایدارمدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری: گردشگری و توسعه پایدار روستایی را به جد دنبال میکنیم
مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری گردشگری و توسعه پایدار روستایی را به جد دنبال میکنیممدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری اردبیل گفت ما به جد پیگیر اجرای طرح توسعه پایدار روستا با محوریت گردشگری و حمایت از کشاورزی هستیم که امیدواریم نتایج خوبی را به همراه داشته بآغاز مرحله نخست پروژه توسعه ظرفيت مروجين کشاورزي پايدار
۲۶ آبان ۱۳۹۳ ۱۷ ۳۵ب ظ آغاز مرحله نخست پروژه توسعه ظرفيت مروجين کشاورزي پايدار مشاور طرح حفاظت از تالاب هاي ايران سازمان حفاظت محيط زيست از آغاز مرحله نخست پروژه توسعه ظرفيت مروجين کشاورزي پايدار خبر داد و گفت استقرار کشاورزي پايدار نيازمند تغيير در نقش مروجين است به گزارش خبضرورت تعامل استانداران برای مدیریت پایدار منابع طبیعی
ضرورت تعامل استانداران برای مدیریت پایدار منابع طبیعی ناصر مقدسی صبح چهارشنبه در نشست مدیران ۱۲ استان حوزه زاگرس در ایلام اظهار داشت تعامل مثبت استانداران کشور در استفاده و مساعدت ویژه آنان در مدیریت پایدار منابع طبیعی ضروری است نویسنده ازادپور وی بیانبا هدف ایجاد و توسعه پایدار مشاغل سبز اداره کل تعاون و کار هرمزگان و محیط زیست تفاهمنامه همکاری امضا کردند
با هدف ایجاد و توسعه پایدار مشاغل سبزاداره کل تعاون و کار هرمزگان و محیط زیست تفاهمنامه همکاری امضا کردنداداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی هرمزگان و محیط زیست با هدف ایجاد و توسعه پایدار مشاغل سبز تفاهمنامه همکاری در هشت ماده امضا کردند به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس مدیسرپرست اداره کل ورزش و جوانان: ورزش ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه است
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان ورزش ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه استسرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت ورزش یک ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه است که تاکنون سرمایهگذاری خوب و مستمری در این حوزه نداشتهایم به گزارش خبرگزاری فارس از بیمدیر اجرایی پروژههای بینالمللی حبلهرود و منارید خبر داد اجرای بیش از 155 پروژه طرح مدیریت پایدار در استان
مدیر اجرایی پروژههای بینالمللی حبلهرود و منارید خبر داداجرای بیش از 155 پروژه طرح مدیریت پایدار در استانهای سمنان و تهرانمدیر اجرایی پروژههای بینالمللی حبلهرود و منارید از اجرای بیش از 155 پروژه در استانهای سمنان و تهران در قالب طرح مدیریت پایدار آب و خاک خبر داد بهمدیریت صندوق توسعه بازار سرمایه به مرکز مالی ایران واگذار شد
با تصویب مجمع سالیانه صندوق مدیریت صندوق توسعه بازار سرمایه به مرکز مالی ایران واگذار شد با تصویب مجمع عمومی عادی سالیانه صندوق توسعه بازار سرمایه مدیریت این صندوق که تا پیش از این بر عهده شرکت تأمین سرمایه امین بود به مرکز مالی ایران سپرده شد به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاهتسريع اقدامات براي توسعه پايدار
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۹ ۲۶ب ظ در اجلاس جهاني توسعه پايدار يونسکو صورت گرفت تسريع اقدامات براي توسعه پايدار در اجلاس جهاني آموزش براي توسعه پايدار تسريع اقدامات براي توسعه پايدار و تقويت آن در دستور کار اعضا قرار گرفت به گزارش خبرگزاري موج در اجلاس جهاني آموزش براي توسعه پايدار واهتمام دولت و مجلس برای تهیه استراتژی توسعه پایدار در سیستان و بلوچستان
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۴۵ سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به نشست امروز اعضای هیات رییسه این کمیسیون با وزیر کشور در مورد وضعیت امنیتی سیستان و بلوچستان تهیه استراتژی توسعه پایدار در این منطقه با هدف از بین بردن بسترهای ناامنی در سیستان و بلوچستان را از جملهتربت حیدریه میزبان کنفرانس ملی مدیریت، فرهنگ و توسعه اقتصادی
تربت حیدریه میزبان کنفرانس ملی مدیریت فرهنگ و توسعه اقتصادی تربت حیدریه - ایرنا - کنفرانس ملی مدیریت فرهنگ و توسعه اقتصادی اسفند ماه سال آتی در تربت حیدریه برگزار می شود مسوول دبیرخانه این کنفرانس روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت کنفرانس ملی مدیریت فرهنگ و توسعه اقتصادی با هدمعاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر جهاد کشاورزی خبر داد پرداخت تسهیلات کمبهره برای اجرای آبیاری تحت فشار
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر جهاد کشاورزی خبر دادپرداخت تسهیلات کمبهره برای اجرای آبیاری تحت فشار در کشورمعاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزیر جهاد کشاورزی از پرداخت تسهیلات کمبهره برای اجرای آبیاری تحت فشار در کشور خبر داد محمدعلی جوادی امروز در گفت وگو با خبرنگاراجلاس جهانی آموزش برای توسعه پایدار یونسکو در ژاپن آغاز به کار کرد
با حضور وزیر آموزش و پرورش ایران اجلاس جهانی آموزش برای توسعه پایدار یونسکو در ژاپن آغاز به کار کرد پکن - ایرنا - اجلاس جهانی آموزش برای توسعه پایدار یونسکو شامگاه دوشنبه با حضور وزاری آموزش و پرورش کشورهای مختلف فعالیت خود را در ناگویا آغاز کرد به گزارش ایرنا هیاتی نیزشناخت راه های جذب سرمایه گذاران بومی توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت -
فلاحی شناخت راه های جذب سرمایه گذاران بومی توسعه پایدار را به دنبال خواهد داشت سنندج-خبرگزاری مهر فرماندارشهرستان مریوان گفت شناخت راه های جذب سرمایه گذاران بومی توسعه پایدار را در این شهرستان به دنبال خواهد داشت به گزارش خبرنگار مهر محمد فلاحی صبح یکشنبه در همایش سرمایهگذ-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها