واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح نظریه " نیام شناسی" از سوی یک پزشک ایرانی اصفهان- ایرنا- یک پزشک ایرانی و متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری در اصفهان نظریه نیام شناسی (فاشیولوژی) را مطرح کرد.
نیام ها یا بافت های همبند (fascia) گروهی از بافت های فیبر مانند هستند که در برابر کشش مقاومند.
نیام ها در بیشتر مناطق بدن مانند زیر پوست، اطراف عضلات، اندام ها و رگ ها دیده می شوند و عضلات را به عضلات دیگر متصل می کنند.
به گزارش ایرنا، این پزشک ایرانی روز چهارشنبه در سخنرانی خود در سومین همایش کشوری پیشگیری و درمان با طب مکمل در اصفهان به تشریح این نظریه و نقش آن در طب سنتی پرداخت و گفت: بین اعضای مختلف بدن انسان، بافت هایی وجود دارد که به آنها بافت های همبند می گویند.
دکتر مجید آویژگان افزود: در این بافت های همبند انرژی وجود دارد که از نوک انگشت پا تا سر در سراسر بدن انسان در حرکت است.
وی با بیان اینکه بیماری ها ممکن است ناشی از کمبود، توقف یا افزایش انرژی در بدن باشد گفت: در طب سنتی با دسترسی به نیام شناسی یا بافت همبند می توان این بیماری ها را درمان کرد به این شکل که در جاییکه انرژی کم شده با زیاد کردن آن یا برعکس، انرژی را حرکت می دهیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: در واقع ما این انرژی را به روش های مختلف طب سنتی و اعمال یداوی ( درمان های دستی) مانند بادکش، حجامت ، ماساژ و طب سوزنی کنترل می کنیم.
آویژگان تصریح کرد: در این حالت بسته به نوع بیماری، روش درمانی متفاوت است اما اصول درمانی استفاده از انرژی بافت همبند است.
وی با بیان اینکه نظریه نیام شناسی با انرژی درمانی متفاوت است گفت: این نظریه، پایه ای برای توصیف جایگاه بافت همبند در طب سنتی ایران است.
وی درباره انرژی بافت های همبند نیز توضیح داد: این انرژی که به «چی» (qi) معروف است از خون بدلیل حرارت بدن ساتع می شود و وقتی کوآنتوم های انرژی ( کوچکترین ذره ) در کنار هم قرار می گیرند توانایی حرکت دارند.
این پزشک در پاسخ به سوال یکی از شرکت کنندگان درباره هاله انرژی دراطراف بدن انسان گفت: در بدن در 24 ساعت انرژی تولید می شود که اگر این انرژی در داخل بدن بماند درجه حرارت بالا می رود و منجر به مرگ می شود.
آویژگان افزود: بدن باید این انرژی را دفع کند که از دفع انرژی از بدن تصویر برداری و به «هاله انرژی» نامگذاری شده است.
این متخصص همچنین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نظریه نیام شناسی نخستین بار در ایران و دنیا توسط وی مطرح شده است گفت: تا کنون جایگاه آن در طب مکمل و سنتی مشخص نبود.
وی افزود: با این نظریه جایگاه بافت همبند و روشهای درمانی مبتنی بر آن مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد: این نظریه را دو ماه پیش در کارگاهی در چین مطرح کردم که خیلی مورد استقبال قرار گرفت و امروز نیز در این همایش آن را تکمیل کردم.
سومین همایش کشوری پیشگیری و درمان با طب مکمل، روز چهارشنبه در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز به کار کرد و تا روز 30 آبان جاری ادامه دارد.
طب مکمل به کارهای درمانی گفته می شود که همراه یا علاوه بر طب رایج انجام می شود.
ت/7148**1599
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]