واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۴ب.ظ)
نقش معکوس ساخت و ساز در مازندران مهندس تورج نائيج پور، رئيس نظام مهندسي ساختمان، با بيان اينکه معني روستا عوض شده و کشاورزي در حال از بين رفتن است اظهار داشت: در مازندران بيش از هر استان ديگري اراضي کشاورزي، جنگلي و ساحلي به فروش مي رسد و مازندران تنها استاني است که ساخت و ساز نقش عکس را بازي مي کند.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس تورج نائيج پور، رئيس نظام مهندسي ساختمان، در پنجمين کارگاه دهياران و مسوولين فني با اشاره به وسعت استان و ضرورت منطقه بندي آن اظهار داشت: اين منطقه بندي به منظور ساماندهي ساخت و ساز حائز اهميت است و تعريف درستي از ساختن بايد نهادينه شود.
سازمان نظام مهندسي ساختمان مازندران وي با بيان اين مطلب افزود: ما مخالف ساخت نيستيم، بلکه موافق ساختي هستيم که هر نظر باعث افتخار تمدن چند هزار ساله ايران شود و آينه تاريخ مهندسي باشد.
مهندس نائيج پور با اشاره به تفاهم نامه منعقده در ارديبهشت ماه سال جاري به منظور ساماندهي ساخت و ساز بيان داشت: در راستاي اجراي اين تفاهم نامه هفت جلسه با مديران استاني، شش جلسه با مسوولين فني و دهياري ها و بيش از 40 جلسه مهم برگزار کرديم که نتايج خوبي حاصل شد.
وي اظهار داشت: سرعت ساخت و ساز از طرح هادي بيشتر است و طرح هادي که مي آيد در آن فضا ساخت و ساز صورت گرفته است.
رئيس نظام مهندسي ساختمان مازندران با اشاره به ضرورت حضور مهندسان در فعاليت هاي اجتماعي گفت: از کل سواحل درياي خزر فقط پنج درصد سهم مازندران است ولي با اين وجود تمامي رودخانه ها تبديل به کانال هاي فاضلاب شده اند.
وي افزود: منابع طبيعي مازندران در حال نابودي است و در جهت حفظ اين سرمايه هاي طبيعي جامعه مهندسي بايد حضور پررنگي در فعاليت هاي اجتماعي داشته باشند تا در سايه تعامل و دوستي و نگاه ويژه به منافع ملي، ميهني آباد داشته باشيم.
مهندس محمدرضا حائري محقق و پژوهشگر معماري و شهرسازي با بيان اينکه در تقسيمات کشوري روستا کوچکترين واحد تقسيمات است، اظهار داشت: در مازندران 3هزار و 300 روستا وجود دارد که از اين تعداد 1800 روستا داراي دهياري هستند .
وي با بيان اينکه معني روستا عوض شده و کشاورزي در حال از بين رفتن است، اظهار داشت: در مازندران بيش از هر استان ديگري اراضي کشاورزي، جنگلي و ساحلي به فروش مي رسد و مازندران تنها استاني است که ساخت و ساز نقش عکس را بازي مي کند.
اين محقق و برنامه ريز شهري افزود: لغت ساز ديگر معني سازندگي را نمي دهد و ساخت و ساز غير اصولي منجر به تخريب استان شده و پيش بيني مي شود تا 40 سال آينده مازندران به مخروبه تبديل شود.
مهندس حائري با بيان اينکه ارائه خدمات زيربنايي به جمعيت کمتر از 100 نفر در هکتار در يک منطقه غيراقتصادي است و ضرر آن به کل کشور وارد مي شود، گفت :در مورد طرح هادي روستاها بايد از دهياران که مسئول روستا هستند نظرسنجي شود و در شهرها نيز بايد از شهرداران که مسوول اجراي طرح جامع هستند نظرخواهي صورت گيرد، ولي؛ متأسفانه اين کار انجام نمي شود و بدين ترتيب ساخت و ساز مسير اشتباهي را طي مي کند.
وي افزود: در اثر ساخت و ساز غيرمجاز برخي گنجينه ها ازجمله جنگل ها، ساحل و دريا از بين رفته است اين ساخت و سازها در روستا و بين روستا و شهر باعث ويراني شده اند.
محقق و پژوهشگر شهرسازي ادامه داد: سازمان همياري شهرداري ها که متولي ساخت و ساز بين شهر و روستا است اراضي با ارزشي را واگذار کرده و آن ها نيز تخريب شده اند و براي جلوگيري از اين تخريب بيشتر از دهياران ياري مي خواهيم.
علي اکبر ترک مراد مسوول فني روستاي خزرتيره از بخش مرکزي نوشهر در پنجمين کارگاه آموزشي دهيارن و مسوولين فني با اشاره به تغيير نقش روستا اظهار داشت: روستا به صورت سنتي اداره مي شود و بخش مولد جامعه است و محيط روستا محيطي است که با سرعت کمتري رو به ترقي است و آباداني فيزيکي به نسبت شهرها کندتر صورت مي گيرد.
وي با اشاره به نحوه نظارت ساخت و ساز در روستاها گفت: برخي از مواقع در ساخت و سازها مهرها و امضاهايي را براي اولين بار مي بينيم و در واقع مهندسيني که وجود خارجي ندارد و نظارت در عمل معناي واقعي خود را از دست داده است.
سياوش مشايخي پور دهيار روستاي شمع جاران نوشهر با بيان اينکه روستاها به موتور مصرف کننده تبديل شده اند، گفت: عدم مديريت صحيح روستاها را که موتور توليد بوده اند متوقف کرده و سوء مديريت روستا را مي بلعد.
وي با تأکيد بر ضرورت افزايش مديريت کاربردي اظهار داشت: بايد ضريب ساخت تهراني از درصد ساخت و ساز روستائيان کمتر باشد و ساخت و ساز بايد در دست بومي باشد و تهراني به عنوان توريسم از آن استفاده کند.
مشايخي پور با بيان اينکه تهراني ها مالک روستاها شده اند و ما را از زادگاه خود خواهند راند بيان داشت: زمين کشاورزي از 40 هکتار به يک هکتار تبديل شده و بايد ديد اين سيل از کجا شروع شده و به کجا خواهد رفت و چه چيزهاي را ويران مي کند.
شعيب ابراهيم نيا دهيار تازه آباد در ادامه با اشاره به ماهيت روستا شهري برخي از روستاها اظهار داشت: با توجه به موقعيت مکاني روستا هايي که در مجاورت شهرهاي نوشهر و چالوس هستند اين روستاها ماهيت روستا شهري پيدا کرده اند و بايد ضوابط ان روستاها با ديگر روستاها متفاوت باشد.
وي افزود: طرح هادي روستايي که 12 سال از آن مي گذرد و هنوز طرح هادي جديد مصوب نشده و يا مصوب شده ابلاغ نشده اين موارد مي تواند مسائلي را ايجاد کند و با توجه به سير صعودي جمعيت و مهاجرت هايي که در صورت مي گيرد متقاضي ساخت و ساز در اين روستاها نسبت به روستاهاي ديگر بيشتر است.
ابراهيم نيا با بيان اينکه روستاهايي که جاذبه هاي گردشگري دارند بيشتر مورد استقبال عموم قرار دارند، گفت: بايد تصميامات مديريتي اتخاذ شود و در روستاهايي که مهاجرت به آنها زياد است و توقعات که روستائيان از روستا دارند بايد با ضوابط روستاي ديگر متفاوت باشد.
مدرس دلفاني دهيار مکارود کلاردشت نيز با اشاره به اهميت حريم در روستاها اظهار داشت: جهت بازنگري طرح هادي و زماني که بايد به محدوده طرح هادي افزوده شود بخشي از فضاي حريم بر اساس شاخص هاي مربوطه به طرح هادي اضافه مي شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]