واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درخواست رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان از شهردار تهران تهران - ایرنا- رییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان از شهردار تهران خواست، در جهت تکالیف و اختیارات قانونی، منابع مالی مناسبی برای اقدام های فرهنگی اختصاص دهد.
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگی ایرنا، " محمود آموزگار" در جلسه هم اندیشی مدیران شهری و ناشران، با اشاره به فعالیت حرفه ای تنها پنج درصد از دارندگان پروانه نشر افزود: بر خلاف روند صعودی تولید کتاب در سال های 84 تا 90 و جمعیت تحصیلکرده کشور شاهد رشد نزولی شمارگان و عناوین کتاب ها هستیم.
وی اضافه کرد: این مهم بیش از پیش نگران کننده بوده و میانگین شمارگان کتاب های غیر درسی به یکهزار نسخه رسیده است.
به گزارش روابط عمومی بیست و دومین هفته کتاب، وی یکی از دلایل سطح پایین کتابخوانی در جامعه را نداشتن پاداش اجتماعی دانش و آگاهی دانست و اظهار کرد: تعداد کتابفروشی در ایران یکهزار و 500 باب بوده، از این رو نسبت تولیدکنندگان به فروشندگان کتاب بر اساس پروانه، هشت به یک و براساس تعداد ناشران فعال، سه به یک است؛ در حالی که در یک اقتصاد سالم برعکس است.
آموزگار، نظام توزیع را شکاف بزرگی در بدنه نشر عنوان کرد و ادامه داد: نظام توزیع کتاب شکاف بزرگی در بدنه نشر محسوب می شود و اضمحلال کتاب فروشی ها با رکود روزافزون ، عدم تناسب سرمایه گذاری و سود حاصل از آن به مرز فاجعه باری نزدیک می شود.
وی اضافه کرد: بنابراین در اصلاح نظام توزیع و فروش باید به تولید تقاضای کتاب اندیشید و این نیازمند اصلاحات اساسی در ساختار اقتصاد و مدیریت نشر کشور است.
آموزگار تصریح کرد: سیاستگذاری فرهنگی و نوع سیاست های حمایتی ناشی از تصدی گری دولتی از دیگر دلایل ناکارآمدی تولید و توزیع کتاب است.
وی، تهران را جزو 20 ابرشهر اول جهان خواند و افزود: صنایع فرهنگی از جمله نشر در کشورهای توسعه یافته مولد حیات نوین اجتماعی، موتور اقتصادی و خالق انواع ثروت هاست و انتخاب لندن، پاریس، برلین، توکیو و سنگاپور به عنوان شهرهای فرهنگی، نشانه ای از اهمیت و جایگاه صنایع فرهنگی است.
به گفته آموزگار، میزان اشتغال زایی صنایع فرهنگی در کشورهای توسعه یافته دو برابر صنایع دیگر گزارش شده و رشد این صنعت دو و نیم برابر سایر صنایع بوده است؛ حوزه های فرهنگ در این کشورها به عنوان مولد و نه چاه هزینه دیده شده اند.
رییس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران افزود: در سطح جهانی، صنایع فرهنگی بیش از هفت تا 10 درصد از تولید ناخالص و به همین میزان نیروی کار را به خود اختصاص داده و این صنایع در حل و فصل بسیاری از معضلات اجتماعی موثر تشخیص داده شده اند.
وی تصریح کرد: مقایسه وضعیت کنونی شهر تهران با دیگر کلان شهرهای جهان نشان می دهد که صنایع فرهنگی با وجود ایفای نقش به سزا در توسعه پایدار نتوانسته جایگاه قابل قبولی در توسعه فرهنگی اقتصادی و اجتماعی تهران داشته باشد.
آموزگار، تبدیل شهرداری از یک نهاد خدماتی به فرهنگی –اجتماعی را مهم ترین سند برای ادعای توجه شهرداری به حوزه فرهنگ دانست و گفت: از مدیریت شهری می خواهیم در راستای تکالیف و اختیارات قانونی و با در اختیار داشتن منابع مناسب، جایگاه شایسته ای در پیشگامی اختصاص منابع و اقدامات فرهنگی در میان نهادهای مدیریت شهری داشته باشد.
وی، هدف اصلی چرخه نشر را ورود کتاب به سبد خانوار عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از مناسب ترین اقدامات حکومتی که دراین جهت انجام شد طرح تخصیص کاربری فرهنگی برای مراکز انتشارانی توزیعی و کتابفروشی بود که جایگزین یارانه کاغذ شد.
وی افزود: پیشنهاد می شود برای توسعه متوازن صنعت نشر و گسترش کتابخوانی به جای کاربری اداری از کاربری فرهنگی برای اینها استفاده شود.
آموزگار اضافه کرد: مصوبه دی 88 شورای شهر تهران با عنوان ساماندهی فرآیند حمایت از ناشران موزعان و کتابفروشان، خواسته اصلی اتحادیه را پاسخ نداده،چرا که این مصوبه عمدتا تشویقی، برای متقاضیان ایجاد مجتمع های اداری تجاری و فرهنگی است نه آنهایی که قبلا مشغول بودند.
رییس اتحادیه ناشران و کتاب فروشان تهران، کمترین مداخله و بیشترین واگذاری به ذینفعان را بهترین نوع رویکرد حمایتی از صنعت نشر خواند و خاطرنشان کرد: حرکت به سوی مدیریت یکپارچه شهری و بهره گیری از ظریفیت های قانونی معطل مانده برنامه های سوم و چهارم و پنجم توسعه قطعا راهگشا خواهد بود.
آموزگار در ادامه از شهردار تهران درخواست کرد با تشکیل کارگروه مشترک شهرداری، وزارت ارشاد و اتحادیه ناشران امکان پی گیری خواسته های اهل کتاب و نشر را از طریق مفاهمه و گفت و گو فراهم سازد.
فراهنگ **9022**1027
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]