تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 22 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس با آبى غسل كند كه پيش‏تر در آن غسل شده است و به جذام مبتلا شود، كسى را جز خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852139913




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مرثیه ای کوتاه برای آموزش عالی!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مرثیه ای کوتاه برای آموزش عالی! تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -چهارشنبه- در یادداشتی به قلم «ابوالقاسم قاسم زاده» در ستون «محک» نوشته است: نزدیک به دو سال از عمر دولت یازدهم می گذرد، اما مرکز آموزش عالی کشور (وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری) که سکانداری اداره و مدیریت دانشگاهها و مراکز علمی کشور را به عهده دارد، همچنان وزیر ندارد! چهارمین فردی که از سوی رئیس جمهوری برای تصدی مسئولیت وزارت علوم به مجلس معرفی گردید، از سوی نمایندگان در مجلس رأی اعتماد نگرفت.


نویسنده می افزاید: مردم ساعت ها سخنان نمایندگان موافق و مخالف را در جلسات علنی مجلس گوش کرده اند و بخصوص اساتید و دانشجویان دانشگاه ها با حساسیت بیشتر این سخنان و نقد نمایندگان در مجلس را شنیده اند. دربارة آن قضاوت می کنند. آنهم در حالی که در این جلسات طولانی به طور عمده بررسی کارنامه شخصی نامزدهای معرفی شده و بخصوص زندگینامه سیاسی آنها مورد تأکید بوده است. وابستگی یا گرایش به این یا آن جریان و تشکل سیاسی در نگاه نمایندگان مجلس محوریت داشت و کمتر سخن از جایگاه علمی یا تجربه مدیریتی به میان آمد و توان برنامه ریزی برای آینده دانشگاه ها ملاک و معیار سنجش قرار گرفت. تا آنجا که برنامه های ارائه شده از سوی نامزدهای معرفی شده در تلاطم نقد رفتارهای سیاسی گذشته آنها از سال های بسیار دور نادیده گرفته شد و محوریت اصلی پیدا نکرد. اگرچه تعارف های سیاسی بسیار میان مجلس و دولت در این مدت و در جلسات بررسی صلاحیت افراد پیشنهادی رئیس جمهور رد و بدل گردید اما برخی (!) از مردم می گویند: مجلس و دولت در انتخاب وزیر برای وزارتخانه حساس آموزش عالی، دچار خط کشی های سیاسی شده اند! بیت اول مرثیه کوتاه برای آموزش عالی نیز همین وزن کشی سیاسی بر محور باندبازی های تشکیلاتی است که دود آن به چشم مدیریت عمومی دانشگاه ها و نظام آموزش عالی کشور می رود.
یکی از استادان دانشگاه در رشته تاریخ در قیاس انتخاب رئیس برای صدا و سیما و وزارت علوم (وزیر) با ابراز تأسف می نویسد:
«خوشا به حال صدا و سیما که اصلاً یک روز هم بدون رئیس نمی ماند و بدا به حال دانشگاه ها که یک سال است وضعیت نامعلومی دارند. آیا همین بهترین دلیل بر این نیست که صدا و سیما مهمتر از دانشگاه ها است؟
در سال های اخیر تجربه نشان داده است که مؤسساتی که خارج از چارچوب های دانشگاهی هستند، بیشتر مورد توجه اند. علت هم این است که این مراکز غالباً تحت کنترل هستند و به همین دلیل با اطمینان بیشتری به آنها بودجه تعلق گرفته و با اطمینان از مدیران آنها حمایت می شود. این در حالی است که دانشگاه ها، به دلیل آنکه اساساً قابل کنترل دقیق نیستند و مدیریت آنها و نیز استعدادهای درون آنها، مسیرهای آزادتری را به دلیل مواجهه با دنیای علم و تنوع و تکثر آن طی می کنند، کمتر محل اعتماد هستند. بنابراین، دلیلی وجود ندارد که نسبت به آنها جز در چارچوب روال رسمی و مقررات قانونی و عرفی امتیاز ویژه ای داده شود. نمونه اش همین الان بیش از یک سال است که تکلیف وزارت علوم روشن نیست، چنان که وضعیت بسیاری از رؤسای دانشگاه ها روشن نیست، و طبعاً بسیاری از دانشکده ها و مراکز وابسته. دلیلی هم ندارد که حساسیت نشان داده شود چون معلوم نیست چگونه اداره خواهد شد و چنان که اشاره شد قابل کنترل نیست.»
بیت دوم این مرثیه غم انگیز در مشکلات ادامه فعالیت ها و کار دانشگاه ها است که نزدیک به دو سال است فاقد مدیریت کلان و البته برنامه ریزی بلندمدت شده است. حساسیت لازم برای این مشکل که همه از مدیران تا اساتید و دانشجویان گرفتار آن شده اند، دیده نمی شود و خسارت های ناشی از نبود برنامه ریزی و مدیریت پایدار برای آن محاسبه نمی گردد. در فضایی که بیش از یک سال است عادت به مدیران موقت کرده اند، در دانشگاه ها و مراکز علمی، روزمرگی برای انجام وظایف موردی، اصل و عادت شده است. و آینده نگری در هاله ای از ابهام و تردید قرار گرفته است. همه به هم می گویند: فعلاً هر انتظار برای برنامه ریزی بلندمدت را فراموش کنید و چندان امیدی برای حل مشکلات گوناگون خود نداشته باشید! براین بیت از مرثیه کوتاه برای آموزش عالی، اضافه کنید که بعد از یکسال و نیم که وزارتخانه علوم بدون وزیر مانده است، اندک اندک دانشگاه ها نسبت به مدیریت علمی بی تفاوت شده اند و دانشجویان نیز نقدی فعال از محیط زیست دانشگاهی خود برنمی آورند! در این دوران ـ فَترت، خطر این است که دانشگاه ها فاقد جوشش علمی و نشاط سیاسی شوند. هشداری که بسیاری از دانشگاهیان در توقف برنامه های وزارت علوم و آشفتگی مدیریتی آن می دهند.
تا چند روز دیگر فرصت شش ماهه سرپرستی برای وزارت علوم پایان می پذیرد. دو راه باقی می ماند. یا معرفی فرد جدید برای تصدی وزارتخانه (وزیر) از سوی رئیس جمهور به مجلس که نیازمند به رأی اعتماد مجلس حداکثر تا پایان هفته آینده است. یا تقاضای رئیس جمهور از رهبری به منظور کسب حکم حکومتی برای ادامه مسئولیت سرپرستی تا شش ماه آینده و فرصت برای معرفی نامزد جدید وزارت به مجلس. آنچه تا اینجا نتیجه داده است برنگرانی دانشگاهیان و مردم افزوده است. ادامه این مسیر تنها هزینه سازی را برای کشور افزایش می دهد و به گفته بسیاری از اساتید و دانشجویان جوشش علمی و نشاط سیاسی در دانشگاه ها را مخدوش می سازد. همه در انتظارند تا مرثیه سرایی برای آموزش عالی پایان پذیرد.
منبع: اطلاعات
اول**1368**


28/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن