واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خودشناسی عامل کاهش بروز مشکلات
کد خبر: ۴۵۰۴۳۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۶ - 18 November 2014
یک کارشناس امور خانواده با اشاره به اهمیت خودشناسی گفت: زمانی که خودشناسی در افراد محقق میشود افراد در حوزههای مختلف دچار مشکلات فراوان میشوند.
به گزارش ایسنا، حمید عزیزی در نشست "سبک زندگی" که به میزبانی دانشگاه پیامنور زنجان برگزار شد، اظهار کرد: مقولههای متفاوتی در سبک زندگی مطرح میشود که هر کدام به نوبه خود از جایگاه ویژهای برخوردار است که در این میان خودسازی یکی از مهمترین اقداماتی است که ابتدا خود باید بر روی خود انجام دهد.
وی افزود: امروزه شناخت از خود یکی از ابزارهای موفقیت فرد در همه زمینههای فردی و اجتماعی محسوب میشود که میتوان در این امر به مقولههای انسانهایی با تیپ شخصیتی درونگرا و برونگرا اشاره کرد که در همه انسانها این دو تیپ شخصیتی وجود دارد، ولی یکی از این دو با درصد بالا برای فرد غالب شخصیتی او را تشکیل میدهد.
عزیزی اظهار کرد: در گام نخست برای موفقیت در زندگی باید گام شناخت را به درستی برداریم و تیپ شخصیتی خود را شناسایی کرده و در جهت سازگاری با این تیپ وارد حوزههایی از جمله ازدواج، تحصیل و شغل شویم.
وی در ادامه به خصوصیت افراد برونگرا و درونگرا اشاره کرد و گفت: انسانهای درونگرا حساس، زودرنج، دقیق، متفکر، استرسی، مضطرب، عصبی، مسوولیتپذیر، علاقهمند به کارهای فردی، جزئینگر و اعتماد به نفس پایین، استانهای برونگرا، کلی نگو، دمدمی مزاج، خونسرد، اعتماد بهنفس بالا، علاقهمند به کارهای پجمعی هستند که با توجه به این ویژگیها فرد باید قالب شخصیتی خود را یافته و در راستای این شخصیت وارد عمل شود.
عزیزی تصریح کرد: ازدواج یکی از مهمترین رخدادهای زندگی افراد محسوب میشود که در وهله اول با شناخت از فرآیندی شخصیتی باید به شخصیت طرف مقابل نیز توجه شود، چرا که دو تیپ شخصیتی درونگرا و برونگرا باهم سازگار نیستند و تا 17 سال شاهد اختلافات شدید زوجین خواهیم بود که در نهایت منجر به تحمل یکدیگر، تفاهم و طلاق ختم میشود.
وی ادامه داد: دقت و توجه در امر ازدواج باید مورد توجه افراد قرار گیرد تا در حوزه انتخاب دچار وسواس فکری نشوند.
عزیزی در ادامه به وسواس فکری اشاره کرد و یادآور شد: کسانی که دچار وسواس فکری به خصوص در حوزه ازدواج میشوند باید درمان شوند، زیرا در مراحل بعدی فرد را با مشکلات فراوان مواجه میکند و آسیبزا است که در وهله اول برای درمان باید به مشاوره، روانشناس و در نهایت روانپزشک مراجعه کنند که متاسفانه در کشور ما افراد برای درمان مستقیم به روانپزشک میروند.
وی ادامه داد: بیشفعالی در کودکان یک بیماری قلمداد نمیشود و نوعی برونگرایی است که نیاز به درمان با روانپزشک ندارد.
عزیزی خاطرنشان کرد: قشر دانشجو در تبیین سبک زندگی نقش مهمی را به عهده دارند و باید با توجه به منویات رهبری در سبک زندگی تحقیقات و بررسیهای لازم را انجام دهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]