تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):من وصىّ آخرين‏ ام، به وسيله من بلا از خانواده و شيعيانم دفع مى ‏شود
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860321043




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خبری که توجه‌ها را جلب نکرد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خبری که توجه‌ها را جلب نکرد
کد خبر: ۴۵۰۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۷ - 18 November 2014


اعتماد نوشت: در هفته گذشته خبری به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادستانی تهران در بخش اخبار کوتاه یکی از روزنامه ها نقل شد که طی آن احکام قطعی شش تن از محکومان اقتصادی برای اطلاع مردم منتشر شده بود. این شش نفر که چهار نفرشان برادر هستند در مجموع به مصادره اموال و املاک ناشی از جرم و نیز حدود ٩٠ میلیارد تومان جزای نقدی به علاوه ممنوعیت دو ساله از اشتغال به امور تجاری و متهم ردیف اول آن نیز به دو سال تبعید محکوم شده است.

در ادامه سخن روز اعتماد می‌خوانید: در ادامه خبر آمده که «... محل وقوع جرم اولیه، استان خوزستان بوده که طی آن افرادی از بیش از ١٤ هزار نفر کلاهبرداری کرده و میلیاردها تومان از وجوه اخذ شده را در اختیار متهمان نام برده شده قرار داده اند. نامبردگان نیز جهت مخفی ماندن منشا وجوه، مبادرت به خرید املاک متعددی در سراسر کشور و همچنین خرید سکه و ارز کرده و برای جلوگیری از شناسایی رد وجوه، املاک را به نام خانواده و آشنایان خود انتقال داده اند. ارزش املاک و اموال توقیف شده از محکومان، بالغ بر پنج هزار میلیارد ریال است که جهت احقاق حق مالباختگان، توسط شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای امور اقتصادی تهران در شرف مزایده و فروش است».

توجه کنید که رقم پنج هزار میلیارد ریال، به قیمت فعلی حدود یک و نیم میلیارد دلار است و در عمل ارزش اقتصادی آن بیش از معادل دلاری مذکور است. حدود ٧ سال پیش خبری منتشر شد که در خوزستان پرونده یی مشهور به پرونده سادات باز شده که چند نفر با گرفتن پول از ١٧٧ هزار نفر، اقدام به کلاهبرداری کرده اند. در خبر اخیر تعداد افرادی که از آنان کلاهبرداری شده، ١٤ هزار نفر ذکر شده ، که معلوم نیست این مورد همان پرونده سادات است یا مورد دیگری است. در هر حال درباره این پرونده ذکر چند نکته مهم است.

- اگر تخلفات مذکور که انجام شدن آن مطابق حکم صادره قطعی بوده و رقم کلاهبرداری نیز بیش از پنج هزار میلیارد ریال است و حداقل ١٤هزار نفر نیز کلاه شان برداشته شده است، پس چرا مجازات آنها در حد هیچ است! یعنی فقط دو سال محرومیت از اشتغال به امور تجاری و در یک مورد هم دو سال تبعید که می دانیم اینها بسیار مجازات کمی است، به ویژه وقتی مجازات آنها را با مجازات مواردی مثل فاضل خداداد یا امیرمنصور آریا در پرونده سه هزار میلیاردی مقایسه کنیم. ضمن اینکه به نظر می رسد رقم مطلق رقم کلاهبرداری این گروه بیش از موارد دیگر بوده است.

البته فراموش نشود که این یادداشت در پی دفاع از افزایش مجازات محکومان نیست ولی این حد از شکاف میان مجازات در پرونده محکومان بیش از حد عجیب و پرسش برانگیز است و دستگاه قضایی می تواند در مورد آن شفاف سازی کند.

- آیا پرونده مذکور همان پرونده سادات است یا خیر؟ زیرا اگر همان است، عوارض سوء ناشی از آن کلاهبرداری باید در نظر گرفته شود که منجر به بی اعتمادی وسیع میان مردم و بحران های روحی و روانی میان کسانی شد که کلاه شان برداشته شد و در مواردی خودکشی هم کردند. چگونه می توان این حد از تخریب اجتماعی را نادیده گرفت؟

- البته اگر این مورد با پرونده سادات فرق می کند، باید پاسخ داد که چرا این گونه پرونده ها در اهواز و در ابعاد وسیعی و به صورت مکرر رخ داده است؟ آیا نهادهای نظارتی دولتی در آنجا فاقد کارآیی بوده اند؟

در جامعه یی که برای انجام کوچک ترین کاری باید ده ها مجوز گرفت، چگونه ممکن است که بدون مواجهه با نظارت و سدهای دولتی، چنین اقدام های وسیعی را انجام داد؟ این کارها که نمی توانسته به صورت پنهانی صورت گیرد، وقتی ١٧٧ هزار نفر یا در حداقل تعداد ١٤ هزار نفر در یک شهر یا استان درگیر یک ماجرای اقتصادی می شوند، به معنای آن است که همه دست اندرکاران شهر از ماجرا باید مطلع باشند، یا از طریق واحدهای اطلاعاتی، اخبار لازم به آنها برسد، پس چگونه ممکن است که کسی مانع از فعالیت های این گروه نشده باشد؟ باور کردنی نیست.

- مساله بسیار مهم این است که حجم وسیع از پول نزد مردم وجود دارد که آمادگی آن را برای سرمایه گذاری در امور تولیدی و سود ده دارند، پس چرا سیاست هایی که قادر به جذب این نقدینگی ها باشد، انجام نمی شده است. فراموش نکنیم این تخلف مربوط به سال های ١٣٨٦ و ١٣٨٧ است که حجم عظیم نقدینگی در دست مردم بود، بدون آنکه زمینه ها و سیاست های لازم برای جذب آنها در امور تولیدی و ایجاد اشتغال فراهم شده باشد.

-پیشنهاد مشخص این است که کارگروهی اقتصادی، اجتماعی و حقوقی تشکیل شود تا به بررسی علل شکل گیری این نوع کلاهبرداری ها بپردازد که نظام اجتماعی و اقتصادی را دچار بحران و ناامیدی می کند و از خلال گزارش نهایی این کارگروه راهکارهایی را برای جلوگیری از تکرار این حوادث به دست آورد. به نظر می رسد که دادگاه مذکور نه تنها باید مباشرین و شرکای جرم را محاکمه می کرد، بلکه باید مسببان جرم یعنی کسانی که در نهادهای دولتی بوده اند و وظیفه خود را در جلوگیری از بروز این گونه حوادث انجام نداده اند نیز محاکمه می کرد. وظیفه پیشگیری از جرم به ویژه در این گونه اتفاقات که مصداق جرم مشهود است از اهم وظایف مدیران آن زمان اهواز بوده است. بنابراین برای بستن این پرونده ها، نباید به صدور حکم نهایی بسنده کرد بلکه باید به ریشه یابی و نیز انجام اقدامات لازم برای جلوگیری از تکرار آنها نیز پرداخته شود. بدون انجام این مرحله، دوباره و چندباره شاهد تکرار این حوادث تاسف آور خواهیم بود.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن