واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![ديدار](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1492550)
۲۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۵۹ب.ظ)
بايد از بطن اقتصاد اسلامي نظام بانکداري اسلامي طراحي شود مدير عامل و معاونين بانک مهر اقتصاد با محمد نبي حبيبي دبير کل حزب موتلفه اسلامي ديدار کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد نبي حبيبي دبير کل حزب موتلفه اسلامي در اين ديدار با بيان اينکه نيروهاي پرورش يافته انقلاب اسلامي به لطف خدا در همه صحنه ها حضور دارند، ابراز داشت: خرسنديم از اينکه بانک مهر اقتصاد توسط کساني اداره مي شود که دغدغه انقلاب و نظام را دارند لذا با توجه به اين امتياز ويژه بايد خود را جزء اداره کنندگان انقلاب بدانيد و در زمينه شغلي خود موثر باشيد.
دبير کل حزب موتلفه اسلامي با بيان اينکه انقلاب بايد به دست انقلابيون اداره شود، ادامه داد: شاخصه انقلابي بودن محدود به تاريخ تولد افراد نمي شود لذا کساني بايد به ميدان مديريت کشور وارد شوند که همراستا با اصول و ارزش هاي نظام حرکت کنند.
حبيبي با تاکيد بر طراحي يک نظام بانکداري اسلامي در بطن اقتصاد اسلامي، و با بيان اينکه در حال حاضر خط مقدم مبارزات ما در حوزه اقتصاد قرار دارد، خاطر نشان کرد: يکي از دلايل جنگ تحميلي در سال هاي آغازين انقلاب از ميان بردن زير ساخت هاي اقتصادي کشور بود چرا که دشمن مي خواست مردم طعم شيرين رفاه را در نظام جمهوري اسلامي تجربه نکنند و با ايجاد نارضايتي عمومي، نظام نوپاي اسلامي را دچار آسيب کند.
وي با بيان اينکه يکي از دلايلي که در صريح ترين آيات قرآن از ربا به عنوان يک کار حرام ياد مي شود به علت فشاري است که از سوي ربا گيرنده به مردم وارد مي شود، تصريح کرد: اگر در راستاي اسلامي سازي نظام بانکي کشور تنها يک بخشنامه يا ماده و تبصره به نظام بانکداري متعارف اضافه گردد اما در صحنه عمل هيچ تغييري حاصل نشود و فقط عنوان بانکداري بدون ربا بر آن اطلاق شود، کاري از پيش نخواهد رفت و مردم متوجه ماهيت موضوع خواهند شد که بانکداري ربوي صورت گرفته است.
در ادامه اين ديدار دکتر نتاج مدير عامل بانک با ارائه گزارشي از نحوه شکل گيري بانک مهر اقتصاد و معرفي خدمات و اقدامات اين بانک در سال هاي اخير، اظهار کرد: بانک مهر اقتصاد با برخورداري از 12 ميليون سپرده گذار و 40 هزار ميليارد تومان منابع، در چارچوب قانون عمليات بانکي بدون ربا مشغول فعاليت است و حرکت به سمت استقرار نظام بانکداري اسلامي را مهم ترين هدف خود قرار داده است.
مدير عامل بانک مهر اقتصاد قانون عمليات بانکي بدون ربا را مقدمه اي براي رسيدن به آرمان تحقق بانکداري اسلامي دانست و گفت: عالي ترين هدف ما استقرار نظام مالي و پولي اسلامي است که فراتر و متعالي تر از بانکداري اسلامي قرار دارد.
دکتر نتاج با بيان اينکه سند اقتصاد مقاومتي سر سلسله همه اقدامات بانک مهر اقتصاد مي باشد، ادامه داد: بنا داريم در برنامه هاي آتي بانک، اهداف سند اقتصاد مقاومتي و محورهاي 24 گانه آن که به بانک ها و موسسات مالي ارتباط دارد به صورت ويژه و ملموس لحاظ شود.
دکتر نجف پور معاون اعتبارات و تجهيز منابع نيز به بيان اهم اقدامات اين بانک در حوزه بانکداري بدون ربا پرداخت و گفت: بانک مهر اقتصاد با همکاري اساتيد حوزه و دانشگاه اقدام به طراحي مدلي عملي براي پياده سازي بانکداري بدون ربا نموده است که اين مدل با 12 گام عملياتي بايد حداقل در يک دوره 5 ساله عملياتي شود.
وي در تشريح مدل استقرار بانکداري بدون ربا در بانک مهر اقتصاد، يکپارچگي، تجهيز و تخصيص منابع، مهندسي مجدد فرآيندها، تبيين نظام آموزشي بانکداري اسلامي، برخورداري از مدل جامع آموزشي، داشتن نرم افزار جامع بانکداري اسلامي، برخورداري از نظام نظارت شرعي، طراحي و استقرار نظام انگيزشي، برخورداري از مرکز مشاوره بانکداري اسلامي، نهادينه سازي فرهنگ و طراحي يک مدل براي پياده سازي بانکداري اسلامي را 12 گام تعريف شده براي اجراي عملي بانکداري بدون ربا عنوان کرد.
معاون اعتبارات بانک مهر اقتصاد با اشاره به اقدامات بانک مهر اقتصاد در خصوص باز مهندسي فرآيندها و آموزش کارکنان، خاطر نشان کرد: تمامي روش ها و فرآيندها در مجموعه مهر اصلاح و بازمهندسي شده است و عقود و قراردادهاي بانکي به لحاظ انطباق با شرع مقدس مورد بازنگري قرار گرفته در زمينه آموزش نيز به منظور ارتقاء دانش کارکنان تا کنون 330 هزار نفر ساعت آموزش احکام بانکداري بدون ربا انجام شده است.
در ادامه حجت الاسلام و المسلمين نجفي مسئول حوزه نمايندگي ولي فقيه در بانک مهر اقتصاد به تبيين آسيب ها و چالش هاي پيش روي پياده سازي بانکداري بدون ربا پرداخت و گفت: فرهنگ سازي يکي از کليدي ترين عوامل در استقرار بانکداري اسلامي مي باشد لذا نهادهاي علمي کشور بايد با شناسايي نيازها و بومي سازي مسائل شرعي، اين مقوله را از حوزه مباحث تئوريک خارج کنند و به عرصه اجراي آن ورود نمايند.
وي با بيان اينکه تمامي قراردادهاي بانک مهر اقتصاد به لحاظ انطباق با شرع مقدس مورد بازنگري قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: رعايت قوانين و مقررات بانکداري بدون ربا در قراردادهاي منعقده، آموزش کارکنان، اطلاع رساني به تسهيلات گيرندگان و نظارت بر نحوه مصرف تسهيلات ارائه شده از مهم ترين دغدغه هاي نهاد نمايندگي ولي فقيه در بانک است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]