واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برنامه ایمن سازی کودکان با واکسن پنجگانه در استان اصفهان آغاز شد اصفهان- ایرنا- برنامه ایمن سازی کودکان با واکسن پنجگانه ( پنتاوالان ) از روز سه شنبه، همزمان با سراسر کشور، با حضور استاندار در استان اصفهان آغاز شد.
به گزارش ایرنا، واکسن پنجگانه (پنتاوالان) شامل واکسن های سیاه سرفه، دیفتری، کزاز، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوآنزا است.
با تزریق این واکسن، دیگر نیاز به تزریق جداگانه واکسن سه گانه و هپاتیت ب نیست.
هموفیلوس آنفلوآنزا که از عوامل اصلی بیماری های مننژیت و پنومونی در کودکان زیر پنج سال است نیز زیر پوشش این واکسیناسیون قرار می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در آیین آغاز واکسیناسیون پنجگانه در مرکز بهداشتی درمانی ملاهادی سبزواری در شهر اصفهان گفت: این واکسن به همه کودکان زیر 18 ماه تزریق می شود.
عباسعلی جوادی افزود: این واکسن از سال 1363 در برخی کشورهای دنیا استفاده می شد اما بدلیل هزینه های سنگین، در ایران از سال 1393 برنامه واکسیناسیون آن آغاز شد.
وی هزینه اجرای برنامه واکسیناسیون پنجگانه در سال را معادل 45 میلیارد ریال اعلام و تصریح کرد: هزینه همه واکسیناسیون ها در سال حدود 32 میلیارد ریال است.
وی با بیان اینکه واکسن پنجگانه در امریکا، ژاپن و اروپا استفاده می شود، اظهار کرد: از جمله مزایای آن دفعات تزریق کمتر برای کودکان و پوشش بیماری های بیشتر است.
رییس مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه سالانه حدود 290 هزار مرگ ناشی از آنفولانزا در دنیا داریم، گفت: با تزریق این واکسن از مرگ و میر کودکان و ابتلای آنها به عقب ماندگی بدلیل مننیژیت پیشگیری می شود.
جوادی همچنین با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده در استان اصفهان افزود: این برنامه تاکنون در سه مرحله برای روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر و بین 20 تا 50 هزار نفر جمعیت اجرا شده است.
وی ادامه داد: با اجرای این برنامه 186 پزشک در روستاها و 68 پزشک در شهرهای زیر 20هزار نفر جمعیت بکار گرفته شدند.
وی زمان اجرای مرحله سوم پزشک خانواده یعنی برای شهرهای بین 20 تا 50 هزار نفر جمعیت را از ابتدای مهر امسال عنوان و اظهار کرد: در این مرحله هر 12 هزار و 500 نفر زیر پوشش یک مرکز بهداشتی و هر چند مرکز بهداشتی زیر پوشش یک مرکز سلامت معین قرار گرفته اند.
وی از جمله ویژگی های پزشک خانواده را بهره گیری از روانشناس، پرستار و کارشناس تغذیه خواند و گفت: با اجرای این برنامه در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر از جمله قلبی عروقی نیز فعالیت خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعداد افراد زیر پوشش برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت در استان را 450 هزار نفر و در شهرهای بین 20 تا 30 هزار جمعیت نیز در مجموع 450 هزار نفر اعلام کرد.
جوادی همچنین درباره مبارزه با پدیده زیرمیزی گفت: از ابتدای آبان که طرح مبارزه آغاز شده تا کنون فقط دو مورد گزارش در این مورد شده که پرونده آن جهت مجازات به مراجع مربوط ارجاع شده است.
وی تاکید کرد: پدیده زیر میزی در استان اصفهان با اجرای این برنامه بسیار کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، در این آیین نخستین واکسن پنجگانه در استان اصفهان به نوزاد پسری به نام صدرا حیدری تزریق شد.
همچنین در حاشیه این مراسم، محل جدید ستاد مراکز بهداشت شماره یک و دو اصفهان در مرکز بهداشتی درمانی ملاهادی سبزواری افتتاح شد.
پ/7148/ 607
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]