واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۵ب.ظ)
صدراعظم آلمان از سياست هاي روسيه انتقاد مي کند صدراعظم آلمان که همچنان در استراليا به سر ميبرد، در يک سخنراني در شهر سيدني نسبت به شعلهورشدن آتشي فراگير در شرق اروپا، در پي بحران اوکراين هشدار داد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، "آنگلا مرکل"، صدراعظم آلمان از جهتگيري مسکو در شرق اروپا و منطقه بالکان به شدت انتقاد کرد و غرب را به برخوردي هماهنگ با کرملين فراخواند. سندي محرمانه نشان ميدهد که دولت آلمان نگران اعمال نفوذ مسکو بر کشورهاي شرق اروپا است.
ظاهرا گفتوگوي محرمانه صدراعظم آلمان با رئيس جمهوري روسيه در حاشيه نشست گروه ۲۰ در استراليا چندان نتيجهبخش نبوده، در غير اين صورت آنگلا مرکل اينچنين با صراحت از سياستهاي روسيه در شرق اروپا انتقاد نميکرد.
صدراعظم آلمان که همچنان در استراليا به سر ميبرد، در يک سخنراني در شهر سيدني نسبت به شعلهورشدن آتشي فراگير در شرق اروپا، در پي بحران اوکراين هشدار داد. او با اشاره به سرنگوني هواپيماي "MH17" خطوط هوايي مالزي در تابستان گذشته در آسمان اوکراين، تأکيد کرد که بحران شرق اين کشور در واقعيت مسئلهاي فرامنطقهاي است.
مرکل به صدها مخاطب خود در يکي از مشهورترين اتاقهاي فکر استراليا در عرصه سياست بينالمللي (Lowy-Institut) گفت که مسکو تحت تأثير الگوهاي فکري قديم، اوکراين را حوزه نفوذ خود برميشمرد و با همين توجيه حقوق بينالمللي را پايمال ميکند: "چنين برخوردي پس از دو جنگ جهاني هولناک و جنگ سرد صلح اروپا را تهديد ميکند. اين روند با گسترش نفوذ روسيه در بيثبات کردن اوکراين ادامه مييابد."
آنگلا مرکل در سخنراني خود در سيدني هشدار داد که پوتين ممکن است در مولداوي، صربستان يا گرجستان هم سياستي مشابه را در پيش بگيرد.
در يک سند محرمانهي وزارت خارجه آلمان که تحريريه "اشپيگل" آن را در اختيار دارد نيز تأکيد شده که برلين نگران سياستي خصمانه و ضد غربي از سوي روسيه در منطقه بالکان است. بر اين اساس، مسکو تلاش ميکند با همکاريهاي نظامي تنگاتنگ و استفاده از اهرم صادرات گاز، صربستان را هر چه بيشتر به سمت خود بکشد. کرملين در قبال بوسني-هرزگوين هم جهتگيري مشابهي دارد.
در سند يادشده آمده که کشورهاي غرب بالکان براي روسيه اهميت استراتژيک دارند: "هدف پوتين اين است که کشورهاي حوزه بالکان را چنان زير فشار بگيرد که يا از پيوستن به اتحاديه اروپا منصرف شوند يا به عنوان عضوي از اتحاديه اروپا بر مصوبات اتحاديه به سود روسيه تأثير بگذارند."
چنين رويکردي غرب را به صفآرايي منظم در برابر مسکو تشويق ميکند؛ موضوعي که در نشست گروه ۲۰ هم محرز بود. آنگلا مرکل در سيدني بار ديگر کشورهاي غربي را فراخواند با سياستي واحد به موضعگيري مسکو در قبال اوکراين واکنش نشان دهند.
او در عين حال علاقهاي به استفاده از گزينه نظامي نشان نميدهد. به زعم صدراعظم آلمان، اروپا قدرتي اقتصادي است و ميتواند از اين وزنه براي فشار بر مسکو استفاده کند و همزمان بايد آماده پذيرش پيآمدهاي تلخ آن هم باشد. مرکل در عين حال اميد ندارد که اختلاف با روسيه در کوتاهمدت رفع شود.
وزيران خارجه اتحاديه اروپا روز دوشنبه (۱۷ نوامبر/ ۲۶ آبان) گرد هم ميآيند تا در مورد بحران اوکراين رايزني کنند. گسترش تحريمها عليه روسيه به احتمال يکي از موضوعاتي است که در مورد آن بحث خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]