واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۵۱ب.ظ)
قانون مجازات مجرمان بازدارنده شود حضرت آيت الله العظمي "مکارم شيرازي" از مراجع معظم تقليد جهان تشيع در ديدار فرمانده انتظامي استان قم با وي، تاکيد کرد: قانون مجازات مجرمان مي بايست بازدارنده شود تا دوباره مجرم به چرخه جرم برنگردد.
به گزارش خبرگزاري موج، معظم له در اين ديدار ضمن قدرداني از نيروي انتظامي و بخصوص فرماندهي انتظامي استان قم، امنيت بيش از پيش اين استان را در گرو نظارت پليس با تقويت گشت هاي شبانه روزي در سطح شهر دانست و تاکيد کرد: يکي از راه هاي بازدارندگي سرقت تعدد گشت هاي نيروي انتظامي است.
وي در ادامه دومين عامل بازدارندگي را در حوزه دستگاه قضائي خواند و تصريح کرد: امنيت مسئله اي حياتي است، گمان نمي کنم قانون ناقص باشد و اگر هست بايد در اين زمينه فکري بشود تا مجازات مجرمان بازدارنده شده و مجرم دوباره به چرخه جرم برنگردد.
اين مرجع عاليقدر ضمن تاکيد بر تشديد قوانين عليه مجرمان سابقه دار، گفت: پليس براي گرفتن يک سارق مي بايست چقدر وقت صرف کرده و نيز چه بودجه اي هزينه کند تا وي دستگير شود.
حضرت آيت الله العظمي مکارم شيرازي افزود: وقتي مي گويند قاضي مخير است يعني بر حسب مقدار جرم، يعني مجرم کيست، جرمش چيست و همچنين زمان و مکان وقوع جرم، همه اينها در تصميم گيري وي تاثيرگذار است مثلاً دستگيري در ماه رمضان و شب قدر تعزير آن قوي تر و متفاوت تر از ديگر روزهاي سال است.
وي ادامه داد: هر کدام از مجرمين به هنگام دستگيري در مواجهه با پليس به اقداماتي همچون تهديد مأموران با چاقو، اسپري زدن و يا فرار با خودرو آن هم خلاف جهت دست زده که تمامي اينها تعزير دارد و مي بايست در تشديد مجازات مجرم لحاظ شود.
اين مفسر بزرگ قرآن کريم در بخش ديگري از سخنان خود به برگزاري کنگره جهاني جريان هاي افراطي و تفريطي در قم اشاره و بر لزوم اهميت آن تاکيد کرد و گفت: الازهر مصر که ابتکار عمل ايران و شيعه را ديده است به فکر افتاده تا کنگره تکفيري در برائت از تکفيري ها آن هم عجولانه و 10 روز پس از برگزاري اين کنگره، در مصر برگزار کند.
در ابتداي اين ديدار نيز سردار مجتبايي فرماندهي انتظامي استان قم در گزارشي با اشاره به تعاملات في مابين اين فرماندهي با ساير مراکز استاني اعم از دولتي و غير دولتي، تصريح کرد: پليس قم از نظر روابط کاري با مراکز ديني، علمي و اداري استان مانند توليت حرم کريمه اهل بيت (س)، مسجد مقدس جمکران، دستگاه قضائي استان بخصوص دادستان قم و همچنين مراکز علمي و اداري در حد بسيار خوب و تعريف شده اي قدم بر مي دارد و اين باعث شده تا در اجراي مأموريت ها موفق تر عمل کند.
وي با بيان اينکه ارتباط اجتماعي پليس قم در ارتباط با بخش هاي غير دولتي و مردمي قابل دفاع است، خاطرنشان کرد: سعي شده تا امنيت اجتماع مدار دنبال شده و بحث هاي اجتماعي به صورت اجتماع محور حل شود نه اينکه آن ها را به مسائل امنيتي تبديل کنيم.
فرمانده انتظامي استان قم اتکا به بخش هاي مختلف اجتماعي را منوط به داشتن يک ابتکار بالا دانست و تاکيد کرد: البته پليس استان در برخورد با مجرمان با قاطعيت برخورد خواهد کرد.
سردار مجتبايي در ادامه به کاهش آمار تصادفات و تلفات جاده اي طي 7 ماهه گذشته در محورهاي مواصلاتي اين استان اشاره کرد و گفت: استان قم از نظر کاهش تصادفات و تلفات جاده اي در 7 ماهه گذشته با کاهش 34 درصدي مواجه بوده است و باعث شده در کاهش تصادفات رتبه اول را در کشور کسب کند.
وي با بيان اينکه در مدت مذکور بيش از 2 تن و 600 کيلو انواع مواد مخدر کشف شده و 90 درصد کشفيات استان مربوط به تورهاي ايست و بازرسي در محورهاي مواصلاتي استان است، گفت: با تلاش فرماندهي انتظامي استان قم تمامي معتادان تابلو نيز از سطح شهر جمع آوري شده است و طبق برنامه مشخصي که با دستگاه قضائي استان داريم در صورت لزوم اين پاکسازي ها ادامه خواهد داشت.
فرمانده انتظامي استان قم در ادامه به اجراي طرح هاي امنيت اخلاقي در قم اشاره کرد و افزود: با بهره گيري از نيروهاي بسيج و همچنين آمران به معروف و ناهيان از منکر به صورت رزمايشي اجراي اين طرح ها با قوت ادامه دارد.
جمع آوري مجرمان پر خطر محور ديگر سخنان سردار مجتبايي بود که به آن اشاره و تصريح کرد: غفلت از مجرمان سابقه دار لطمات جبران ناپذيري در پي خواهد داشت به همين خاطر هر ماه با ايجاد قرارگاه خيبر و نيز با اجراي طرحي نسبت به شناسايي اراذل و اوباش اقدامات لازم انجام و پس از دستگيري آن ها با نصب پلاکارد در محله اين افراد، شهروندان شکايتشان را عليه وي اعلام و به آن رسيدگي مي شود.
وي با بيان اينکه مهاجران درصد بالايي از مجرمان قم را تشکيل مي دهند و اغلب سنشان بين 17 تا 23 سال است با اشاره به دقت و سرعت عمل يگان عملياتي فوريت هاي پليسي 110 در دستگيري ها، گفت: سيستم 110 قم يکي از سيستم هاي فعال نيروي انتظامي شناخته شده بطوري که در سرعت، صحت و دقت عمل رتبه اول را در کشور کسب کرده است.
فرمانده انتظامي استان قم امنيت را در دو بخش آماري و عددي خواند و تصريح کرد: عدم وجود پارکينگ برخي منازل و پارک خودروه در خيابان ها و کوچه ها از عمده دلايل سرقت داخل خودرو است.
سردار مجتبايي در ادامه افزود: اقدامات ما در زمينه کشف سرقت و نيز فعاليت هاي وضعي و پپيشگيرانه شامل افزايش گشت هاي آشکار و پنهان مي شود و توانسته ايم با ايجاد ايستگاه هاي پليس در مناطق مختلف استان و همچنين کنترل دوربين هاي سطح شهر باندهاي سرقت که عموماً غير بومي و ساير استان ها را نيز تهديد مي کنند، شناسايي و با همکاري مردم دستگير کنيم.
فرمانده انتظامي استان قم در پايان به سابقه دار بودن برخي مجرمان اشاره کرد و گفت: تعدد تخلفات مجرمان سابقه دار دليل بر اين است که مجازات قبلي تاثير گذار نبوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]