واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سارقان واهمهاي از پليس و زندان ندارند
نویسنده : حسين فصيحي
سرقت، پديدهاي رايج در جامعه امروز است. كمتر كسي پيدا ميشود كه خود يا كسي از نزديكانش در حادثه سرقت اموالش را از دست نداده يا با دشنه سارقان خراشي برنداشته باشد.
بدون تعارف بايد پذيرفت كه زمينه مناسبي براي انجام سرقت در همهجا وجود دارد. برخي مقابل بانكها يا مراكز خريد كمين ميكنند و با دنبال كردن سوژههاي خود در فرصتي مناسب به او حمله كرده و با تهديد سلاح، اموالش را سرقت ميكنند. برخي هم شبانه وارد خانههاي شمال شهر ميشوند و با تهديد صاحبخانه، اموالش را به سرقت ميبرند. وسوسه سرقت در تهران آنقدر به مذاق دزدان خوش آمده كه بسياري از آنها ترجيح ميدهند رنج سفر را هم به جان بخرند و از شهرهاي دور براي سرقت راهي تهران شوند. براي اين دسته از سارقان مصداق مهمي وجود دارد، اينكه شناسايي آنها در تهران دشوار است و مدت زيادي ميتوانند به دور از چشم پليس به اندوختههايشان اضافه كنند. بنابراين با شيوههايي كه آن را در دانشگاه بزرگ زندان آموختهاند، اموال مردم را با خشونت هرچه تمامتر سرقت ميكنند و با دست پر به ديار خودشان باز ميگردند.
تجربه نشان ميدهد كه بازداشت و حبس سارقان، مايه عبرت آنها نميشود. بايد پذيرفت كه سارقان واهمهاي از برخوردهاي پليس و دستگاه قضا ندارند و مجازات نتوانسته آنها را از ارتكاب به جرائم باز دارد. تجربه همچنين نشان ميدهد كه بسياري از كساني كه مرتكب سرقت ميشوند از مجرمان سابقهدار هستند كه براي رسيدن به ثروت، دشواري برخورد پليس و زندان را تجربه ميكنند. در حوزه آسيبهاي اجتماعي، مجرمان با قرار گرفتن در چرخه شتاب، براي رسيدن به اهداف خود با خشونت بيشتري نسبت به گذشته دست به اعمال مجرمانه ميزنند. بررسي پروندههاي مطرح شده نشان ميدهد كه آنها به خوبي از محل انباشت ثروت در اماكن مورد نظر با خبر بوده و براي رسيدن به آن از هيچ خشونتي پرهيز نميكنند.
بديهيترين روش براي در امان ماندن از گزند سارقان، از بين بردن زمينههاي بروز سرقت ميباشد. گشتهاي مدام پليس و ايجاد انگيزه در اين نيرو براي حفاظت از حقوق شهروندان يكي از بديهيات اين امر است. يكي از نگرانيهاي عمومي جامعه اين است كه پليس به موقع به درخواست آنها پاسخ نميدهد، از همين رو بسياري عطاي شكايت از سارقان را به لقاي آن بخشيده و از دنبال كردن شكايت خود منصرف ميشوند. نگهداري پول، طلا و اشياي گرانقيمت در خانه، يكي از دلايلي ميشود كه دزدان براي سرقت آن وسوسه ميشوند، از همين رو است كه نگهداري اشياي قيمتي در صندوقهاي امانت بانكها دست سارقان را از رسيدن به آن كوتاه ميكند. مصداق كلي اينكه عمل كردن به توصيهها ميتواند باعث كاهش آسيبها شود و بيتوجهي به آن ايجاد كردن فرصت براي سارقان است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]