واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صادق خرازی : ایران می تواند مهمترین بازیگر منطقه باشد اصفهان- ایرنا- سفیر سابق ایران در فرانسه گفت : ما به عنوان مهمترین کشور منطقه به شرطی که عاقلانه رفتار کنیم می توانیم مهمترین بازیگر آن باشیم و بیشترین منافع را از آن خود کنیم.
به گزارش ایرنا، محمدصادق خرازی روز یکشنبه در همایش ملی مناقشات خاورمیانه در عصر جهانی شدن در دانشگاه اصفهان افزود: دو عنصر اساسی برای استقلال هر کشوری "حیات و ثبات" است و بیشتر کشورهای خاورمیانه در این دو عنصر دارای بحران هستند درحالیکه ایران توانسته با استقلال ، سیاست های منطقه ای را به گونه ای پیش ببرد که از آن به عنوان ابرقدرت منطقه یاد کنند.
وی درباره نتایج پیش بینی یک مرکز تحقیقاتی مهم برای سال 2045 بیان کرد: بر اساس این پیش بینی ، ایران مهمترین کشوری است که از بحران ها می تواند عبور کند.
وی با بیان اینکه براساس این پیش بینی ها سلطه انرژی در سال های آینده از دست آمریکا خارج می شود، ادامه داد: تنها راه ثبات در خاورمیانه ، عادی سازی مناسبات دنیای غرب با قلمرو ایران است.
خرازی با اشاره به اینکه تحریم ها از دامن ایران رها خواهد شد افزود: ایران می تواند بعنوان مهمترین متحد استراتژیک غرب در تثبیت امنیت منطقه گام بردارد.
وی به موقعیت فعلی خاورمیانه و جنگ ها و نابرابری ها در آن اشاره کرد و گفت: لازم است بازیگران صحنه سیاسی ایران با بازی هوشمندانه از جهانی شدن بهره بگیرند و با پیوند و پاسداری از فضیلت های تاریخی مردم و پیشتازی در تجدد خواهی ، جهانی امن و آرام برای آینده ایران پدید آورند.
معاون پیشین نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد همچنین به اظهار نظر درباره تاریخچه حضور و نقش آمریکا در خاورمیانه پرداخت و افزود : آمریکا تا کنون حدود سه هزار میلیارد دلار در این منطقه هزینه کرده است تا الگوهای خود را در آن جایگزین کند.
خرازی گفت: بعد از این همه هزینه ها و بدنامی ها ، مهمترین برنده این سیاست ، کشوری به نام ایران است.
وی تصریح کرد: امروز میان سران کشورهای خاورمیانه و آمریکا اعتماد وجود ندارد به طوریکه در صحبت بسیاری از حکام حتی حاکمان وابسته به غرب این عدم اعتماد را می بینیم.
سفیر پیشین ایران در فرانسه تاکید کرد: قدرت، امنیت و مفاهیم این چنینی زمانی از اجماع مردمی برخوردار است که آزادی و دموکراسی از درون مهمترین پشتوانه برای مدل مردم سالاری و دنیای امروز باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از جهانی شدن عصبانی هستند، افزود : این افراد می خواهند عصبانیت خویش را به جوامع خود القا کنند ، درحالیکه باید از آنها سوال کرد آیا عقبگرد به گذشته یا ایستادن در برخی مطالب می تواند تامین کننده منافع ملی ما باشد.
خرازی با تاکید بر اینکه نباید از جهانی شدن یا جهانی سازی ترسید، گفت: مهمترین عنصر امروزی در جهانی شدن، اقتصاد و شرکت ها و بنگاه های اقتصادی هستند و ما نباید از این موضوع غافل شویم.
وی، مهمترین مسئولیت متفکران کشورمان را بهره گیری از موقعیت های ویژه جهانی سازی خواند و افزود: باید از لغزش ها و بحران هایی که به اعتبار و هویت ملی ما ضربه می زنند پرهیز کنیم.
همایش یک روزه ملی "مناقشات خاورمیانه در عصر جهانی شدن؛ جامعه، دین، فرهنگ، اقتصاد و سیاست"، با توجه به روند پرشتاب و گسترده تحولات در خاورمیانه با حضور شخصیت های سیاسی، اندیشمندان و متفکران حوزه های مختلف علمی در دانشکده اقتصاد و علوم اداری دانشگاه اصفهان برگزار شد.
پ/7148 م / 546/
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]