تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850911779




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آزمون دانش با نظارت جامعه دانشگاهی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آزمون دانش با نظارت جامعه دانشگاهی تهران- ایرنا - «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» چهارمین گزینه رییس دولت تدبیر و امید برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پس از فراز و فرودهای بسیار میان دولت و مجلس بر سر این وزارتخانه کلیدی است که موافقان و مخالفان را در معرض آزمونی قرار داده است که ناظران آن جامعه بزرگ دانشگاهی هستند.


به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رضا فرجی دانا در آبان ماه سال گذشته در حالی توانست رای اعتماد نمایندگان مجلس را اخذ کند که پیش از آن جعفر میلی منفرد در جلب آرای نمایندگان ناکام بود و مخالفت های نمایندگان با جعفر توفیقی سرپرست این وزارتخانه نیز مانع از معرفی وی به عنوان وزیر پیشنهادی به بهارستان شد.
هرچند مخالفان میلی منفرد نخستین وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به بهانه فتنه سال 88 و همراهی وی با استادان معترض دانشگاه تهران رای اعتماد ندادند اما از ادامه فعالیت وی در کسوت معاون وزیر در دوره وزارت فرجی دانا نیز برنتابیدند.
سرانجام دومین وزیر پیشنهادی روحانی برای وزارت علوم، پنجم آبان توانست با کسب 159 رای موافق به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری راهی ساختمان میدان صنعت شود.
راه طولانی وزارت برای فرجی دانا چندان هموار نبود؛ انتصاب میلی منفرد به عنوان معاون آموزشی، مجتبی صدیقی برای ریاست سازمان امور دانشجویان کشور و سعید سمنانیان در ریاست مرکز هیات امنا و هیات های ممیزه مرکزی، واکنش نمایندگان منتقد دولت را به دنبال داشت به نحوی که 82 نماینده به وزیر در این زمینه تذکر کتبی دادند.
فرجی دانا با قاطعیت به نمایندگان مجلس گفت: «افرادی که در وزارت علوم منصوب شدند بعد از فرمایش های رهبر معظم انقلاب و پس از آنکه بحث فتنه پیش آمد، هیچ وقت عکس العملی نداشتند و فرمایش های رهبری را به عنوان فصل الخطاب پذیرفتند و اگر وزارت اطلاعات اثبات و اعلام کند این افراد با فتنه ارتباطی دارند در این انتصابات تجدید نظر خواهد کرد.»
فراخوانی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صحن مجلس برای توضیح درباره انتصابات در این وزارتخانه آن هم در کمتر از دو ماه تصدی وزارت، از شکاف عمیق در دیدگاه های میان نمایندگان منتقد دولت با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری داشت و با 149 رای مخالف اعلام کردند که توضیحات وزیر را قانع کننده نمی دانند.
انتخاب محمود نیلی احمدآبادی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران نقطه دیگر افتراق نمایندگان منتقد دولت با وزارت علوم بود که برای نمونه پس از انتصاب نیلی به سرپرستی دانشگاه تهران، غلامعلی حداد عادل رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس، گفت که «انتخاب سرپرست دانشگاه تهران منجر به تیره شدن روابط مجلس و وزارت علوم می شود».
موضوع تجدید نظر درباره دانشجویان ستاره دار در دوره هشت ساله دولت های نهم و دهم، مشکل دیگر نمایندگان با وزارت علوم بود؛ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اصرار داشت به پرونده های این دانشجویان دسترسی داشته باشد اما وزارت علوم دسترسی به اسامی و پرونده ها را مغایر قانون و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی می دانست و به همین خاطر برخی اعضای این کمیسیون به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کردند.
در آن زمان محمدعلی پورمختار رییس کمیسیون اصل 90 مجلس به ایرنا گفت که وزارت علوم اسامی را به شاکیان داده است اما شاکیان گفته اند که این اسامی داده شده همان هایی نیست که ما می خواستیم.
پس از آن، رییس مجلس در جلسه ای که با حضور فرجی دانا و شاکیان برگزار شد از وزارت علوم خواست که یک بار دیگر اسامی دانشجویان به تحصیل بازگشته را به شاکیان بدهد؛ با تمامی این ها کمیسیون اصل 90 این پرونده را از نظر این کمیسیون به دلیل انجام تعهد وزارت علوم، بسته اعلام کرد.
ادعای برخی نمایندگان از جمله علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس مبنی بر این که تعدادی از دانشجویان ستاره دار بازگشته به تحصیل بهایی بوده اند و یا اظهارات سید ناصر موسوی لارگانی عضو کمیته منتخب استیضاح کنندگان بر این اساس که «افراد فعال در فتنه 88 که پست های کلیدی این وزارتخانه حضور دارند و نیز دانشجویان بازگشته به دانشگاه باید اخراج شوند» گوشه ای از رویکرد مخالفان فرجی دانا در مجلس بود.
بورسیه های غیرقانونی نقطه افتراق دیگری محسوب می شود که رییس جمهوری پس ازاستیضاح رضا فرجی دانا چندین بار به آن اشاره کرد. هرچند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشتند استیضاح فرجی دانا به دلیل عملکرد خلاف مصالح کشور و عقب ماندگی علمی بوده است نه بورسیه های غیر قانونی.
با این حال، استیضاح کنندگان فرجی دانا در بند دوم تقاضای خود «عدم پذیرش و سرگردانی پذیرفته شدگان قانونی بورسیه های تحصیلات تکمیلی و متاسفانه ارایه پذیرش مجوز افراد رد صلاحیت شده در این دوره ها علی رغم تاکید مراجع ذیصلاح و قانونی در کشور و بازگرداندن برخی اساتید اخراج شده توسط هیات های رسیدگی به تخلفات یا مراجع ذیربط دانشگاه ها» را یکی از محورهای این استیضاح مطرح کرده بودند.
جلسه استیضاح وزیر علوم 29 مرداد برگزار شد و با این که مخالفان فرجی دانا در صحن مجلس به هر وسیله ای از جمله فیلم، عکس، توزیع بروشور و شبنامه برای تایید ادعای خود مبنی بر استفاده از افرادی که در جریان فتنه بودند در وزارت علوم پرداختند و حتی به بخش هایی از اخبار شبکه های خارجی از جمله VOA و BBC استناد کردند اما فرجی دانا در کمال متانت به ارایه عملکرد خود پرداخت، هرچند که مجلس با 145 رای موافق وی را از این مسوولیت کنار گذاشت.
اگرچه برخی نمایندگان منتقد دولت در مجلس مدعی بودند که حضور رییس جمهوری در سفر استانی و شرکت نکردن در جلسه استیضاح نشان می دهد که روحانی نیز خواهان تغییر فرجی دانا بود اما رییس جمهوری در جمع علما ، فضلا و طلاب استان اردبیل گفت: «می دانم وزیر علوم، در میان بسیاری از دانشجویان و اساتید دانشگاه محبوب بود. نامه ها و طومارهای فراوانی در مقاطع مختلف بخصوص در مقطع استیضاح برای من ارسال شد، اکنون از همه دانشجویان، اساتید، فرهیختگان و صاحبنظران می خواهم که به رای مجلس احترام بگذارند».
رییس جمهوری با اشاره به این که اصل استیضاح یک وزیر طبق قانون اساسی از حقوق نمایندگان مجلس است، خاطر نشان کرد:«نظر و رای اکثریت مجلس برای ما محترم است، تعامل دولت، مجلس و این دو قوه با قوه قضاییه برایم مهم است و این سه قوه با احترام گذاشتن به نظرات رهبر معظم انقلاب و همچنین این چهار، در کنار مردم عزیز که ایران برای آنها و حکومت از آن آنهاست و همه ما نمایندگان ملت هستیم و نباید اینگونه امور نظیر استیضاح وسیله ای برای فاصله بین قوا شود».
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی، از فرجی دانا به عنوان یکی از شخصیت های فرهیخته، اندیشمند، صاحب نظر و مدیر در کشور یادکرد که در دوره وی تلاش بسیار فراوانی برای ایجاد فضای علم و بالا بردن کیفیت در دانشگاه ها و برای ایجاد آرامش در سطح دانشگاه ها انجام گرفت.
روحانی در نامه انتصاب محمدعلی نجفی به عنوان سرپرست جدید وزارت علوم، از وی خواست تا راه فرجی دانا را ادامه دهد و گفت حتی با برکناری فرجی دانا موضوع بورسیه ها را مسکوت نگذارد.
نجفی پس از این که حکم سرپرستی وزارت علوم را دریافت کرد، به افکار عمومی و بویژه جامعه دانشگاهی اطمینان داد که پرونده بورسیه ها را تا حصول نتیجه نهایی ادامه خواهد داد.
در دوم آبان ۱۳۹۳ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با انتشار اطلاعیه ای از لغو بورس دکترای ۸۴۰ نفر خبر داد و اعلام کرد که احتمال لغو بورس ۱۲۴۱ نفر دیگر نیز وجود دارد. پس از بررسی پرونده 3 هزار 772 پرونده نتیجه نهایی اعلام شد.
بر این اساس، لغو بورسیه به این معنی است که آنها باید هزینه تحصیل در دانشگاه را خودشان بپردازند و پولی هم که تاکنون از محل بورسیه گرفته اند را به دولت پس بدهند.
بر اساس این گزارش، اگر این یک هزارو ۲۴۱ نفر تا بهمن ماه سال 93 نتوانند از دانشگاه ها «اعلام نیاز» برای عضویت در هیات علمی بگیرند باید با «هزینه شخصی» ادامه تحصیل دهند.
محمدعلی نجفی سرپرست وزارت علوم گفته است: یک گروه بورسیه های خود را تبدیل به داخلی کرد ه اند که باید شرایطی مانند شرکت در آزمون زبان و پذیرش از سوی دانشگاه که مورد تأیید وزارت علوم باشد را می گذراندند که هیچ کدام از این فرآیندها طی نشده است. بر اساس بررسی ها ۱۸۶۰ نفر تخلف انجام داده اند و از این عده ۵۰۸ نفر حتی شرایط اولیه آیین نامه را نداشته و ۳۶ نفر نه تنها شرایط را نداشته اند بلکه اطلاعات دروغ ارایه داده اند که همگی آنان هم اینک از دانشگاه اخراج شده اند.
وی همچنین از ارسال پرونده های افراد متخلفی که از بورسیه های غیرقانونی استفاده کرده بودند به مراجع قضایی و هیات های انتظامی، دستگاه های اجرایی و هیات های علمی خبر داد.
با این حال مهدی دواتگری از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و عضو کمیته تعیین مصادیق بورسیه ها می گوید: من به اصل قضیه بورسیه ها ایراد دارم چون در قانونی که در سال 64 به تصویب رسید گفته شده، آزمون علمی باید ملاک باشد ولی در آنجا منظور از آزمون علمی، کتبی یا شفاهی و یا تخصصی مشخص نشده است.
وی افزود: برای تمامی این بورسیه ها که حدود 3 هزار و 770 نفر هستند، هیچ آزمون کتبی برگزار نشده و بر این اساس از نظر من تمامی این افراد بر خلاف قانون بورسیه شده اند.
عضو کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه صداوسیما به دنبال نشان دادن راه اشتباه به مردم است از این رسانه خواست دست از تحریف گزارش وزارت علوم بردارد و واقعیات را در جامعه منعکس کند.
پس از گذشت دو ماه از سرپرستی نجفی بر وزارت علوم، رییس جمهوری سی ام مهر ماه «محمود نیلی احمدآبادی» را برای تصدی این پست به مجلس معرفی کرد.
در آن زمان نیز صداهایی شنیده شد که فرد منتخب رییس جمهوری فرد دیگری است و نیلی برای سنجش سبد آرای نمایندگان به مجلس معرفی شده است.
با این همه رییس جمهوری در جلسه دفاع از وزیر پیشنهادی علوم، با بیان این که «ادعای دستگرمی بودن نیلی احمدآبادی دروغ است»، گفت: این دولت اهل لجبازی نیست و دربرابر تصمیم مجلس برای سوال از وزرا و برای استیضاح وزرا، به رای نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق قانون اساسی احترام می گذارد.
یکی از نمایندگان هم در سخنان خود به مخالفت علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی با نیلی احمدآبادی اشاره کرد که در همان جلسه لاریجانی این نماینده مجلس را «رجال الغیب» دانست و سخنان وی را تایید نکرد.
در نهایت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 160 رای مخالف، 79 رای موافق و 7 رای ممتنع از مجموع 246 رای ماخوذه به نیلی رای اعتماد ندادند.
برخی از نمایندگان علت رای نیاوردن نیلی را نداشتن سابقه مدیریتی وی دانستند اما برخی دیگر این سخنان را «بهانه گیری» عنوان کردند و گفتند که بسیاری از نمایندگانی که اکنون نمایندگی مردم در مجلس را دارند، در دولت های نهم و دهم وزیر بودند و در آن زمان حتی یک روز مدیریت را تجربه نکرده بودند و سپس به پست وزارت رسیدند.
در حالی که عصر 19 آبان برخی از سایت های خبری از معرفی «فخرالدین احمدی دانش آشتیانی» به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس دادند، همان شب به گفته «محمدرضا تابش» نماینده اصلاح طلب مردم اردکان، پیامک هایی علیه وی به صورت گسترده ارسال شد.
سرانجام با تصمیم رییس جمهوری، نامه معرفی چهارمین وزیر پیشنهادی برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس شورای اسلامی ارسال و در20 آبان اعلام وصول شد که قرار است 27 آبان جلسه رای اعتماد وی برگزار شود.
با این حال در زمان قرائت نامه رییس جمهوری در صحن مجلس، برخی نمایندگان مخالفت خود را با فریادهای دو- دو نشان دادند که با واکنش حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد روبرو شد.
دانش آشتیانی با انتشار ارایه برنامه های خود برای وزارت علوم گفته است که فکر نمی کند مجلس با او مشکلی داشته باشد.
روز گذشته و در آستانه برگزاری جلسه رای اعتماد برای این وزیر پیشنهادی، «جعفر میلی منفرد» معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و «سعید سمنانیان» رییس مرکز هیات امنا و هیات های ممیزه این وزارتخانه از مسوولیت های خود استعفا دادند تا شاید فضا برای رای اعتماد به این گزینه دولت یازدهم هموار شود.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در مجلس در گفت و گو با ایرنا از نمایندگان مجلس خواسته است با رای ندادن به دانش آشتیانی التهاب بیشتری در دانشگاه ها ایجاد نکنند، چون دود آن نه فقط به چشم مردم و دانشجویان می رود بلکه فضای بدبینی را نسبت به نمایندگان مجلس در میان مردم ایجاد خواهد کرد به شکلی که نتیجه این دعواهای سیاسی را در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی نظاره گر خواهند بود.
وی ادامه داد: دانشجویان نیازمند دست نوازش نمایندگان ملت بر سر خود هستند و اگر به همین شکل پیش رود، فضای تولید علم و دانش که خواست رهبر معظم انقلاب است در دعواهای سیاسی نمایندگان با دولت به فراموشی سپرده خواهد شد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی ابراز امیدواری کرد که «مخالفت نمایندگان مجلس با وزرای پیشنهادی دولت به تخریب شدن فضای دوستی میان قوای مجریه و مقننه نیانجامد که اگر اینگونه شود عواقب آن بر خلاف دولت قبل که بطور مستقیم متوجه شخص رییس دولت بود، این بار بر دوش برخی نمایندگان مجلس نهم گذاشته خواهد شد».
سیام**9103**1429


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن