تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن همواره خانواده خود را از دانش و ادب شايسته بهره مند مى سازد تا همه آنان را وارد ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804492846




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه کاوش های جدید:شهرپارسه دردوره کوروش نیز وجود داشته است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نتیجه کاوش های جدید:شهرپارسه دردوره کوروش نیز وجود داشته است شیراز- ایرنا- سرپرست ایرانی گروه کاوش تل آجری مستقر در شهرپارسه گفت:به نظر می رسد شهر پارسه حوالی تخت جمشید در دوره کوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.


به گزارش ایرنا علیرضا عسکری چاوردی درگزارشی که روز یکشنبه نسخه ای از آن به خبرگزاری جمهوری اسلامی نمابر شده است آورده است: در حال حاضر 12 بنای باستانی دوره هخامنشیان در حریم تخت جمشید شناسایی شده که به دلیل وجود شباهت زیاد بین آجرهای لعابدار کشف شده دروازه ها با نقوش اسطوره های بین النهرین، به نظر می رسد شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشی نیز وجود داشته است.
وی افزود: بناهایی که در این محوطه کشف شده به احتمال زیاد پیش از بنای تخت گاه تخت جمشید ساخته شده و در واقع کشفیات اخیر خلاء های تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره حکومت کوروش و کمبوجیه و پیش از به قدرت رسیدن داریوش هخامنشی در سال 521 پیش از میلاد را احیا می کند.
عسکری اظهارداشت: در این فصل از کاوش ها تعداد 30 قطعه آجر لعابدار رنگین مزین به انواع نقوش ترکیبی حیوانات بالدار و تصاویر ترکیبی از حیوانات اسطوره ای دوره عیلامی و هخامنشی، کشف شده است.
وی بیان کرد: همچنین در این فصل کاوش ها، نقشه و ساختار بنای تل آجری بر اساس بخش های مشخص و نتایج به دست آمده از بررسی ژئوفیزیکی و ژئو مغناطیسی بازسازی شده که بر اساس اطلاعات مقدماتی به دست آمده، پلان یک ساختمان چهار گوش کشف شد.
رئیس دانشکده هنر شیراز با بیان اینکه تل آجری در سه کیلومتری غرب تختگاه تخت جمشید واقع شده است اضافه کرد: یکی از مهم ترین بخش های واقع درحریم تخت جمشید، بخش شمال غربی تختگاه است که به مجموعه فیروزی معروف است که امروز در این مکان ویرانه های بنایی دیده می شود که به آن تل آجری می گویند.
عسکری ادامه داد: ابعاد هرضلع این ساختمان حدود 40 متر در محور شمالی- جنوبی و 30 متر در محور شرقی- غربی است که دیواره های قطور این ساختمان به ضخامت حدود 10 تا 12 متر است.
او عنوان کرد: همچنین در این فصل از کاوش، یک دروازه بزرگ شناسایی شده است که این دروازه در فاصله 100 متری جنوب محوطه تل فیروزی قرار گرفته که در محور ارتباطی آن کاخ بزرگی به ابعاد 55 در 60 متر وجود دارد.
وی افزود: طبق شواهد موجود در محدوده بین دروازه تل آجری و این کاخ، پردیس هایی قرار داشته که امروزه بخشی از سازه های آبرسانی در آن دیده می شود.
عسکری گفت: بدنه بیرونی و راهروی بزرگ بنای دروازه به آجرهای لعابدار رنگین مزین بوده است و در ساختار این دروازه، هزاران قطعه آجر به ابعاد 33 در 33 سانتی و ضخامت 11 سانتی متر به کاررفته است.
وی بیان کرد: بنای مذکور پس از دوران هخامنشیان به تلی از خاک تبدیل شده است که امروزه ساکنان محلی منطقه این محوطه را تل آجری می خوانند.
رضایی منفرد یکی از کارشناسان میراث فرهنگی به ایرنا گفت:بیشتر مساحت شهر پارسه ، مدفون و زیر خاک است. شهر پارسه را می توان از مناطقی که به عنوان شهرهای ممنوعه و مقدس می دانستند به حساب آورد که بر همین اساس ورود به شهر یادشده، محدودیت داشته است.
تخت جمشید در سال 521 پیش از میلاد در زمان داریوش هخامنشی بنا نهاده شده و تا پایان حکومت هخامنشیان در سال 331 پیش از میلاد به عنوان مهم ترین پایتخت سیاسی و مذهبی هخامنشیان مورد استفاده قرار می گرفته است.
چشم انداز تختگاهی که کاخ های هخامنشی روی آن بنا شهد است با شناسایی بیش از 100 اثر و بنای باستانی بزرگ در پیرامون تختگاه همواره منظر شهری را برای کاخ های هخامنشی ساخته است.
این بناها در محدوده ای به وسعت 600 هکتار در حریم تخت جمشید پراکنده است که حدفاصل فضاهای خالی بین این آثار را پردیس هایی فرا می گرفته است.
باستان شناسان از حدود یک صد سال پیش تاکنون در پی شناخت کارکرد این آثار باستانی واقع در حریم تخت جمشید هستند.
برنامه پژوهشی هیات باستان شناسی مشترک ایرانی ایتالیائی به مدت 50 روز در ماه های مهر و آبان سال 1392 در محوطه تل آجری انجام شد.
برنامه این فصل به سرپرستی دکتر علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز و پروفسور پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا ایتالیا با حمایت و مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و محوطه میراث جهانی تخت جمشید انجام گرفت.
همچنین، در این فصل چشم انداز زمین ریخت شناسی تخت جمشید و شهر پارسه در چارچوب مطالعات ژئومورفولوژی شناسایی و بازسازی شد.
در این فصل، 10 هکتار از محدوده پیرامون تل آجری در حوزه باغ فیروزی با استفاده از روش ترکیبی ژئو الکتریک و هم ژئوفیزیک بررسی و مستندنگاری شد. در برنامه حاضر علاوه بر بکارگیری روش های دقیق باستان شناسی و تخصص های مرتبط نظیر استخوان باستان شناسی، از انواع آزمایش ها در خصوص مواد آلی و کانی، مطالعات ژئوالکتریک، ژئوفیزیک، نقشه برداری، زمین شناسی، ژئومورفولوژی استفاده، و نتایج مطالعات در سیستم های اطلاعات جغرافیایی و تشکیل انواع بانک های اطلاعاتی مورد استفاده و ارزیابی قرار گرفت.ک/3
7382/ 675


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن