واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر هنری هشتمین سوگواره هنر عاشورایی: برقراری ارتباط اثر هنرمند با مخاطب مهمترین ویژگی یک اثر عاشورایی تهران-ایرنا- دبیر هنری هشتمین سوگواره هنر عاشورایی، ارتباط برقرار کردن اثر هنرمند با مخاطبان را از ویژگی های یک اثر عاشورایی عنوان کرد.
"صدیقه سلمان" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا با تشریح برنامه های هشتمین سوگواره هنر عاشورایی افزود: اگر اثری مفهوم خود را به درستی برساند و از نظر تکنیکی المان های بصری را رعایت کند، در ارتباط برقرار کردن با مخاطب تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: اصرار دوستان و اساتید باعث شد تا این مسولیت را بپذیرم و با توجه به کاری که در سوگواره نیاز است و برنامه ریزی ها، ذهنیات و علاقه شخصی به اهل بیت (ع)، به خصوص موضوع عاشورا که ارتباط درونی عمیقی با آن دارم، پذیرفتم تا شاید راهگشایی برای طروات روح و آثار هنری ام باشد.
سلمان در ادامه اظهار داشت: در جامعه شیعی ایران، ارادت به اهل بیت (ع) وجود دارد و هنرمند جامعه ای که پیرو اهل بیت و شیعه گری است، آثار و باورهایش در خلق یک اثر می تواند موثر باشد.
وی اضافه کرد: رسانه هنر، بزرگ ترین پایگاه تجلی فرهنگ ما است و یک هنرمند تجلی گر این فرهنگ به شمار می رود.
سلمان با بیان این که خلق اثر هنری توسط هنرمند نیازمند شناخت و رسیدن به معرفت است، گفت: اثر هنری باید در درون خود هنرمند، پرورش یابد و هنرمند قبل از شروع به خلق اثر نسبت به موضوع اطلاعات لازم را کسب کند.
وی افزود: این دانش به خلق اثر هنری فاخر و قدرتمند کمک می کند و سبب می شود مردم با آن اثر ارتباط و همدلی خوبی برقرار کنند.
دبیر هنری هشتمین سوگواره هنر عاشورایی درخصوص برنامه ریزی های اجرایی برای برگزاری این دوره، گفت: بر اساس همفکری ها، فراخوان تدوین شده و اهداف مورد نظر بررسی و تثبیت شدند.
وی ادامه داد: اعضای هیات داوران با پیشنهاد من تقدیم واحد تجسمی شد و قبول شد؛ همچنین احکام این داوران در دو گروه و دو بخش به ایشان ابلاغ شد که بر این اساس داوری آثار نیز در هفته آینده توسط همین عزیزان انجام خواهد شد.
سلمان درخصوص ارائه آثار عاشورایی گفت: بخشی از این موضوع به سیاست های جامعه باز می گردد، اگر در گفتار و عمل خود تناقض داشته باشم، به هر میزان هم که بهترین اثر را ارائه دهیم استفاده نمی شود.
وی گفت: گاهی شعار برخی مسئولان باورشان نیست؛ که اگر بود در جامعه ظهور داشت و تاوان و هزینه برای آن پرداخت می شد. به این طریق نمی توان به آرمان ها و ایدئال ها رسید.
سلمان درخصوص تدوین یک استراتژی در جهت ارتقای سطح هنر نیز گفت: نباید به دنبال بیلان کاری باشیم، بلکه باید مسیری 10 ساله را تعریف و هدف گذاری کنیم و قدم به قدم پیش برویم.
سلمان افزود: در این برنامه استراتژیک هنری، باید قدم در راه هنر عاشورایی بگذاریم، مسیر ما نباید با اتفاقات متوقف شود. تاکتیک روزمره جواب نمی دهد؛ گاهی بودجه برنامه ریزی 10 ساله را برای اتفاقات مقطعی هزینه می کنیم که امری اشتباه است و به استراتژیک بلند مدت ما ضربه وارد می کند. باید با تکیه بر الگوی 1404، جامعه را مورد هدف قرار دهیم و برنامه ریز خود را پیاده کنیم.
وی اضافه کرد: این طرح هنوز برنامه ریزی نشده است؛ زیرا تمامی اذهان فعال و کارا به طور منفرد دست به عمل می زنند؛ که بی نتیجه است. باید از تمام اقشار جامعه بهره برد. بسیاری از مسئولان جدا از جریان جامعه حرکت می کنند. هر شخصی که اعتراض می کند، لزوما مخالف نیست و مقابله با اهداف انقلاب ندارد. ما امروز وظیفه داریم جامعه را یا به سوی چشم انداز 1404 سوق دهیم یا به همین منوال گذشته هدایت کنیم.
سلمان تاکید کرد: ما امروز در جامعه ای زندگی می کنیم که ذهن افراد در هزاره سوم، تحلیلگر، دقیق و پیشرفته است، باید از همان لایه های پایین شروع کنیم و آزادگی را مانند "حر " به همگان یاد دهیم.
وی ادامه داد: در هر جایگاه و برای تمامی اقشار، از جمله زنان و مردان، باید فضای حضور بدون هیچ پیش داوری، قضاوت و جهت گیری به وجود آید. انتخاب بانوان در هیئت داوران هیچ ارتباطی با دبیری شخص من در این دوره از سوگواره هنر عاشورایی ندارد؛ دیدگاه استفاده از بانوان که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند، در مسئولیت های مهم، همواره جزو سیاست های اصلی در حوزه هنری بوده است و آن ها را طبق فرمایشات حضرت امام (ره) که بر حضور زنان در امور جامعه تاکید داشتند، در امور فرهنگی و هنری دخیل می کنند.
وی گفت: این باور باید در زنان ما به وجود بیاید که نسبت به قبول مسئولیت ها و مفید بودن در جامعه استقبال کنند و با حضور در جامعه، زمینه را برای تلاش سایر بانوان و ایجاد انگیزه در آن ها فراهم سازند.
سلمان افزود: در عرصه های مخلتفی چون انقلاب، دفاع مقدس و پس از دوران جنگ، حضور معنوی و پرتلاش زنان برای جامعه انرژی بخش بوده است؛ بانوان این نقش را با توجه به خصلت پرورنده بودن خود در جامعه ایفا می کنند و آن ها باید با ایمان قوی تر و به صورت مثبت تر در عرصه های اجتماعی حضور یابند.
وی تصریح کرد: بدون شک حضور بانوان در هیات داوران به غنای بیشتر داوری خواهد انجامید؛ زیرا ایشان در زمینه کار خود حرفه ای هستند و مورد وثوق واقع شده اند.
سلمان، با اشاره به مشکل بودجه های فرهنگی نیز گفت: مشکل بودجه همیشه گریبانگیر بخش هنر و فرهنگ بوده است، به همین دلیل سوگواره در سال گذشته برگزار نشد. نباید فراموش کنیم اگر همین امروز بودجه مناسبی برای بخش هنر و فرهنگ کشور در نظر نگیریم در آینده تاوان این ضعف در رفتار و باور مردم جامعه نمود پیدا خواهد کرد.
وی درمورد تفکیک مدیریتی دبیران سوگواره هم گفت: از این تفکیک مسئولیت ها بسیار خوشحالم، همیشه در بخش هنر این نیاز وجود دارد که یک حرکت هنری با برنامه ریزی منسجم یک تیم فنی درخصوص مسائل اجرایی اتفاق بیفتد. این تفکیک باعث آرامش دبیر هنری و تسریع روند امور اجرایی خواهد شد و یک عملکرد حرفه ای محسوب می شود.
سلمان افزود: بر هیچکس پوشیده نیست که یک دبیر هنری اگر فارغ از مسائل اجرایی تنها به مبحث محتوایی یک حرکت فرهنگی دست بزند، اتفاق بهتری پیش رو خواهد بود.
وی درخصوص نمایشگاه آثار برگزیده گفت: امسال تلاش کردیم تا در حد بضاعت خود تجلیل و تقدیر از آثار صورت بگیرد. به طور یقین یک اثر هنری بیش از این ها ارزش دارد. به نظر شخص من ورک شاپ، نمایشگاه و سوگواره از نظر من ذکر است. تکرار نمایشگاه ها مانند ذکر الهی است که تکرار آن، تکرار صحنه های تاثربرانگیز، معنوی و متعالی عشق ورزی امام حسین (ع) در عاشورا با خدواند خویش است.
سلمان افزود: این تکرار نمایشگاه ها جامعه را متحول کرده و باعث تعالی معنوی آن می شود. اینک زمان آن است ما نیز عملی زینبی انجام دهیم تا واقعه عاشورا زنده بماند.
وی گفت: از تمامی دوستانی که از دور و نزدیک در این سوگواره ما را یاری کردند و تمام کسانی که با تمام علاقه و نشاط خود به فراخوان ما لبیک گفتند، بسیار سپاسگزارم.
سلمان افزود: از تمامی بدنه تشکیل دهنده حوزه هنری که در شکل گیری این قدم الهی که در قالب سوگواره متجلی شده نیز کمال تشکر را دارم.
فراهنگ**9338**1027
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]