واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک متخصص : مبادی ورودی کشور برای جلوگیری از ورود ویروس ابولا کنترل بیشتری شود اصفهان- ایرنا- یک متخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: لازم است مبادی ورودی کشور برای جلوگیری از ورود ویروس خطرناک ابولا، کنترل بیشتری شود.
دکتر کامیار مصطفوی زاده روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: فرودگاه ها و گمرک از جمله مبادی ورودی هستند که لازم است تمهیدات مناسبی برای جلوگیری از ورود این ویروس به داخل کشور در آن اعمال شود.
وی با بیان اینکه بیماری ابولا، علائم سرماخوردگی را دارد اما منجر به خونریزی داخلی با احتمال 70 درصد مرگ می شود، تصریح کرد: ما این بیماری را در منطقه نداریم اما باید در مبادی ورودی کشور و مرزها مراقبت داشته باشیم.
این پزشک متخصص، گفت: همچنین باید با آموزش های لازم، اقدامات تشخیصی در کشور نیز سریع فراهم شود تا در صورت ورود احتمالی ویروس ابولا، فوری اقدامات مورد نیاز صورت گیرد.
وی ناقل ویروس ابولا را انسانی و حیوانی دانست و گفت: حیوانهای ناقل این بیماری، میمون و خفاش است هرچند 95 درصد ناقل آن تا کنون انسان بوده است.
مصطفوی زاده، بیماری ابولا را یکی از تهدیدات زیستی (بیولوژیکی) خواند و تصریح کرد: این بیماری بدلیل اینکه بشدت مسری است و مرگ و میر بالایی دارد می تواند بعنوان سلاح زیستی و زیست تروریسم ( بیو تروریسم) بکار گرفته شود.
وی مهمترین بیماری هایی که بعنوان سلاح زیستی مطرح است را سیاه زخم، بوتولیسم (بیماری فلج کننده نادر)، آبله، طاعون و تب های خونریزی دهنده مانند ابولا عنوان و اظهار کرد: این بیماری ها از راه های مختلفی مانند هوا، غذا، آب و تماس پوستی به انسان منتقل می شود.
این استاد دانشگاه همچنین وبا را یکی از بیماری های تهدیدآمیز دانست که از راه آب و غذا منتقل می شود و گفت: در کشورمان گاهی اوقات موارد انگشت شماری از این بیماری مشاهده شده است که بیشتر آنها اتباع کشورهای شرقی از جمله پاکستان و بنگلادش بودند.
مصطفوی زاده، سیاه زخم را در راس فهرست سلاح های زیستی دانست و افزود: این بیماری انگلی از طریق تماس پوستی منتقل می شود و از قویترین میکروبهاست.
به گفته وی یک مورد مرگ ناشی از سیاه زخم پارسال در اصفهان گزارش شد.
این متخصص بیماری های عفونی، راه های مقابله با این تهدیدها را امنیت آب و غذا و دارو، کنترل موارد بیماری، هماهنگی کامل بین دستگاه های اجرایی، مدیریت کارآمد در حوزه های مختف و آموزش کافی افراد در خط مقدم جبهه عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، بیماری ویروسی ابولا یا تب هموراژیک ابولا (Ebola) نوعی بیماری انسانی است که از ویروس ابولا ناشی می شود.
ویروس ابولا در سال 1977 در کشور کنگو شناسایی شد و بیشتر در قاره افریقا شیوع دارد.
نشانه های این بیماری دو روز تا سه هفته بعد از تماس با ویروس و بصورت تب، گلودرد، دردهای ماهیچه ای و سردرد ظاهر می شود.
تا کنون گزارشی درباره ورود این ویروس به کشور ایران منتشر نشده است.
ت/7148/ 546
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]