تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830142895




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرایی عدم توسعه در کردستان


واضح آرشیو وب فارسی:کورد نیوز: تاریخ انتشار : 09:39:50 , 1393/08/24
حميدرضا جواديان
چرایی عدم توسعه در کردستان
استان کردستان با وسعت تقریبی 30 هزار کیلومتر مربع یکی از استانهای سرشار ازاستعدادهای مختلف چه دربخش نیروی انسانی و چه سایر بخشها اعم از کشاورزی، معدن، دامپروری و منابع طبیعی است.


قطعأ چه مسئولان درسمت نماينده بخشهاي مختلف حاکميتي - و چه مردم، بسيارخوب اين استعدادها را مي شناسند وبه وجود آن دراين استان محروم واقف هستند.  شايد عنوان مطلب پيش رو، خوشايند بسياري از مسئولان نباشد ولي قطعا مردم را به دليل آن که حرف دلشان است خوشحال خواهد کرد. سؤالي که مي توان پاسخهاي بسياري براي آن مهيا کرد.


دل آزردگي مسئولان از اين عنوان به دليل آن است که بسياري از اتفاقات و رويدادهاي پيش آمده در توسعه استان را مي دانند و وقتي حوادث مختلف بعد ازانقلاب و گذشته لبريز ازمحروميت و فقر اين استان و اقدامات توسعه اي نظام را همچون پازلي کنارهم مي گذارند مي بينند که توسعه نسبت به آنچه استان قبلأ بوده دراين منطقه به وقوع پيوسته است؛ درحالي که شاخص‌هاي آماري مي‌گويد کردستان جزو پنج استان آخر کشور است. متأسفانه دراين مبحث شاخصي را که مسئولان ملاک قرار مي دهند، وضعيت استان قبل ازانقلاب اسلامي است .(دليل اظهار تأسف از اين بابت را درادامه مطلب به عرض خواهم رساند).


اينکه چرا از نگاه مسئولان توسعه اتفاق افتاده است را کوتاه مي کنيم و به سراغ آنچه مردم باور دارند مي رويم و اينکه چرا نگاه آنان به سخن مسئولان درخصوص داشتن توسعه همواره توام با شک و ترديد است. مردم عزيزمان براي اثبات ديدگاه توام با ترديدشان مشکل چنداني ندارند؛ شايد ساده ترين و بهترين راه براي رسيدن به جواب، ورق زدن آرشيو روزنامه ها و نگاهي به آرشيو صدا و سيماست.  دراين جا خالي از لطف نيست براي مقدمه بحث، خاطره اي تعريف کنم؛ دوستي که به کار توزيع روزنامه درسطح شهر مشغول بود و دراوقات بيکاري سرگرميش خواندن اخبار حوادث و اشعار بازماندگان متوفيان درصفحه آگهي هاي ترحيم و تسليت بود روزي به من گفت فلاني من سالهاست کارم خواندن اين صفحه حوادث است و پرسيد به نظرت شمار تمامي کساني که ظرف اين چند سال به استناد اين صفحه به دلايل مختلف دستگير، محاکمه و به زندان رفته اند چقدر مي شود ومن که با سؤالي عجيب و البته به حق او روبه رو شدم با تکان دادن سر اظهار بي اطلاعي کردم و پرسيدم به نظر توچقدر مي شود؛ او گفت خيلي مي شود ولي تا الان من پايم به دادگاه بازنشده است.


اگر به سخنان مسئولان استان كردستان به ويژه استانداران و معاونان ايشان ظرف 20 سال گذشته نگاهي بياندازيم، مي بينيم آنچه آنان از آن سخن رانده اند و ظرف مدتي که برکرسي نماينده‌ي عالي دولت دراستان نشسته اند و به مردم وعده داده اند آنقدر است که اگر محقق مي‌شد و در بدبينانه ترين حالت اگر واقعيت داشت، اکنون مردم استانهاي همجوار که هيچ، مردم شيراز و اصفهان و تبريز و مشهد به داشتن چنين استاني غبطه مي‌خوردند و گريبان مسئولان و نمايندگانشان را در مجالس وعظ و خطابه مي گرفتند که چرا کردستان اکنون چنين است و استان ما چنان. اما حسي را که ما درعالم خيال و رويا از زبان آنان مي گوييم، اکنون خود داريم. خوشبختانه اکنون مسافرت رفتن مردم استان کردستان به يکي از برنامه هاي زندگي بسياري از آنان در طول سال تبديل شده و وقتي به ديگر نقاط کشور مي‌روند از نزديک لمس مي کنند که توسعه واقعأ دراستانشان اتفاق نيافتاده ، و يااگر افتاده درحد دربوق و کرنا کردن نيست.


هراستانداري به کردستان آمد از جذب سرمايه گذار داخلي و خارجي و انبوه پرونده هاي سرمايه گذاري برروي ميز مسئولان با ارقام نجومي سخن راند و بعد از رفتن، عده اي به جاي سؤال از وي که آنچه وعده داده‌اي کجاست ؛ براي استاندار جديد کف زده و هورا کشيده اند و اونيز همان راهي را رفت که اسلاف پيش از او رفتند و داستان تکراري توسعه درکردستان همچنان دريک دايره چرخيده است. مردم ما خوب مي دانند اگر وضعيت پيش از انقلاب درخصوص توسعه ملاک باشد توسعه در کردستان - آن هم نه درهمه بخشها - اتفاق افتاده است؛ اما اگر ملاک ارزيابي ديگر استانها باشد؛ با کمال تأسف بايد گفت خير ، نه تنها توسعه اتفاق نيفتاده بلکه پسرفت را نيز شاهديم.


سالهاست مسئولان ما نبود زير ساخت را علت عقب ماندگي کردستان مي دانند ولي واضح و روشن به مردم نگفته اند اين زير ساخت چيست و دولت و مسئولان از جمله خودشان در قبال ايجاد آن چه مسئوليتي برعهده دارند. سالها به کردستان نگاه امنيتي داشتند اما وجود چنين ديدگاهي را رد مي کردند درحالي که آنچه در دنياي واقعيت در اين استان اتفاق مي افتاد از بودجه و اعتبارات گرفته تا استخدام و گزينش فرزندان اين آب و خاک آن هم در رده هاي پايين، گوياي چيز ديگري بود.
متأسفانه دراين ميان رسانه ها نيز به وظايف خود عمل نکردند. آنان مي بايست بازتاب دهنده مشکلات مردم و به قول ژورناليستها چشم و گوش و زبان آنان مي بودند درحالي که اغلب يا از سرناچاري  يا ناآگاهانه عملأ به تريبون مديران تبديل شدند و دراين راه تا آنجا پيش رفتند که در مجالس دولتيان خود را بازوان تبليغاتي مديران مي خواندند و حتي براي خبرنگاران منتقد دولت خط و نشان هم مي کشيدند!!


ذکر اين نکته تنها از آن جهت بود که درجوامع مختلف دنيا مردم با اعتماد به رسانه ها از آنان انتظار کمک و ياري براي پيشبرد اهداف متعالي از جمله دست يابي به رفاه را دارند و بنا بر اين پشتوانه افکارعمومي شکل مي گيرد و ابزارفشاري برگرده مسئولان مي شود تا براي توسعه جامعه هدف گام هاي جدي و اساسي بردارند که متأسفانه دراين استان نبود آن را مردم احساس و مدام به خبرنگاران گوشزد مي کنند.


به هرحال جامعه امروز به ابزار پيشرفته ارتباطي مجهزشده و روزانه ميليارد ها کلمه خبر وپيام بدون شناختن مرزي ميان جهانيان رد و بدل مي شود . ديگر روزگار نبود زير ساخت و گناه توسعه نيافتگي را به گردن دشمنان انداختن به سر آمده؛ نسل امروز شايد با اين حربه بسياري ازمسئولان مدارا و کج دارومريز برخورد کند اما نسل فردا اين روزهاي سرد و ابري را بر نمي تابد.


پذيرش وعده و وعيدهاي بدون پشتوانه شايد امروز درميان جامعه امري عادي شده اما زمان برملا شدن اين وعده‌ها بسيار دور نيست پس بهتر است صداقت را پيشه رفتار و گفتار خود کنيم. دنياي اطلاعات يک سويه به سرآمده، صادقانه با مردم سخن بگوييم که اگر چنين کرديم ما را خواهند فهميد و تصميم لازم را خواهند گرفت يا بر مسند خود مي مانيم و فرصت ديگري براي اداي دين خواهيم يافت و يا جاي مان را به مدير شايسته تري خواهيم داد. 




 



09:39:50 , 1393/08/24





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کورد نیوز]
[مشاهده در: www.kurdnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن