واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر: رشد هزینه های جاری، مدیریت شهری را دچار مشکل می کند تبریز - ایرنا - معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی گفت: در مقابل درآمد و هزینه های عمرانی، هزینه های جاری، با شیب تندی رشد می کنند، که این مهم از هشدارهای لازم در خصوص ساز و کار مدیریت شهری است.
پیروز حناچی روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی شهرسازی که در تبریز برگزار شد اظهار کرد: باید وضعیت ناپایدار انباشت نیروی انسانی و هزینه های جاری در نظام مدیریت شهری را کنترل و به حداقل برسانیم.
وی افزود: باید کاری کنیم که شهر، با برخورداری از منابع درآمدی سالم و پایدار و تراز مالی متعادل، در هر وضعیتی، امور جاری و اصلی خود را به درستی، پیش ببرد.
حناچی گفت: مسوولان اقتصادی دولت نیز به این نتیجه رسیده اند که بخشی از مالیات های محلی، به نظام مدیریت شهری تعلق گیرد که این رویه، سالم ترین نوع تامین منابع مالی اداره شهر خواهد بود.
وی اضافه کرد: منابع مالی پایدار و مباحث نظام جدید مدیریت شهری در کمیسیون کلانشهرها بررسی شده و خروجی آن نقطه عطفی در مدیریت معاصر شهرها خواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: با مرور نحوه زندگی در دو دهه اخیر، می توانیم اذعان کنیم که نظام مدیریت شهری، چه در شهرها و چه در کلانشهرها، موفقیت خاصی در حفظ دایمی کیفیت زندگی نداشته است.
حناچی با بیان این که امروزه با یک تراز نامتعادل در نحوه اداره شهر مواجهیم، اظهار کرد: این موضوع شاید در شهرهای بزرگ به دلیل گردش مالی، کمتر حس شود اما در شهرهای کوچک، به دلیل عدم کنترل های به موقع از سوی شهرداری ها، محسوس تر است.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری گفت: امروزه، استفاده حداکثری از تراکم، حتی در مناطق روستایی، رویه ای است که همه چیز را شبیه به هم و با حداکثر استحصال از زمین و طبیعت، پیش می برد.
حناچی کاهش خدمات شهری و عمومی تثبیت شده را عارضه جدیدی خواند که در کمتر از 10 سال اخیر به مدیریت شهری وارد شده و ارزش های حیاتی شهر را با خطر جدی مواجه کرده است.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز توسعه متوازن را نیازمند تعامل مدیران و متخصصان مدیریت شهری خواند و گفت: ابعاد جامع و وسیع شهر لزوم برنامه ریزی های تخصصی آن را در حوزه های مختلف عمرانی، جامعه شناسی، زیست محیطی و خدماتی متذکر می شود.
محمدصادق پورمهدی از زیبایی شناسی محیط زیست شهری به عنوان بحثی که به ابعاد کالبدی شهرها توجه دارد، یاد کرد و افزود: غفلت از این شاخص مهم، در حالی است که شهر به عنوان یک مامن انسان ساز، بر رفتار شهروندان تاثیرگذار است.
پورمهدی اضافه کرد: باید با توسعه متوازن بتوانیم محیطی پدید بیاوریم که خاطرات آن همواره تداعی گر یک زندگی زیبا باشد.
معاون عمرانی استانداری آذربایجان شرقی اقتصاد، محیط زیست و جامعه را سه ضلع مهم توسعه پایدار خواند و افزود: پیشرفت مجزا و منحصر هر یک از این سه عامل مهم باعث ایجاد یک وضعیت ناپایدار بوده و در مقابل، تعامل متوازن و سه جانبه آن ها، مسیر اصلی توسعه پایدار را نشان می دهد.
تبریز یکی از شهرهای بزرگ ایران با 23745 کیلومتر مربع مساحت، سومین شهر بزرگ کشور پس از تهران و مشهد، بزرگ ترین شهر منطقهٔ شمال غرب ایران شناخته می شود. جمعیت تبریز در سال ۱۳۹۰ خورشیدی بالغ بر ۱٬۴۹۴٬۹۹۸ نفر بوده که این رقم با احتساب جمعیت ساکن در حومهٔ شهر به حدود یک میلیون و 800هزار نفر می رسد. تبریز در سال ۱۵۰۰ و در زمان پایتختی صفویان به عنوان چهارمین شهر بزرگ جهان شناخته می شد.
7233/245
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]