تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834279437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حوزه های علمیه اراک ؛ کانون پرورش سفیران هدایت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حوزه های علمیه اراک ؛ کانون پرورش سفیران هدایت اراک ایرنا- حوزه های علمیه کانون پرورش و تربیت علمای بزرگ و متخصصان در علوم اسلامی به عنوان سفیران هدایت هستند که نقش بسیار مهمی در راستای پاسداری از ارزش های دین مبین اسلام در سراسر ادوار تاریخ ایفا کرده اند.


حوزه های علمیه محل پرورش سربازان حضرت ولی عصر (عج) برای خدمت به اسلام و جامعه اسلامی است و این جایگاه بلند و ارزشمند که چهره های درخشان تاریخ تشیع در آن پرورش می یابند، محل آشنایی با مکتب اهل بیت (ع) و کانون دلدادگان به خدای تعالی است.
آنان که لذت کسب علم و معرفت را با هیچ چیز دیگری عوض نکردند و تا آنجا پیش رفتند که هیبت علم و تقوایشان صاحبان زر و زور را به لرزه انداخته و ناچارشان کرد که در مقابل اسطوره های علم و عمل، زانوی ادب به زمین زنند از پرورش یافتگان حوزه هستند.
حوزه علمیه با تبیین مبانی دینی در ابعاد مختلف می تواند دیدگاه اسلام در مسائل مختلف و جهت گیری دینی حرکت جامعه را در راستای رسیدن به پیشرفت و توسعه مطلوب و پویایی تمدن اسلامی ترسیم کند و مقام معظم رهبری نیز در این باره فرموده اند: «نظریه پردازی سیاسی و نظریه پردازی در همه ی جریانهای اداره ی یک ملت و یک کشور در نظام اسلامی بر عهده علمای دین است."
معظم له فرموده اند: کسانی می توانند در خصوص نظام اقتصادی، مدیریت، مسائل جنگ و صلح، مسائل تربیتی و مسائل فراوان دیگر نظر اسلام را ارائه بدهند که متخصص دینی باشند و دین را بشناسند، اگر جای این نظریه پردازی پر نشد، اگر علمای دین این کار را نکردند، نظریه های غربی، نظریه های غیردینی، نظریه های مادی جای آنها را پر خواهد کرد.
حوزه های علمیه نقش محوری و مهمی در تربیت انسان های متعهد و کارآمد و تاثیر گذار در تمدن اسلامی دارندبه طوری که مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده اند: « در آنجایی که فکر و انسان باید تولید شود، ببینید نقش‏آفرینان چه کسانی هستند.بدون شک مدیران جامعه ، سیاستمداران ، متفکّران و روشنفکران هر کدام به نحوی می‏توانند در خور استعداد خود نقش‏آفرینی کنند، اما در تربیت انسان، نقش علمای دین، نقش کسانی که در راه پرورش ایمان مردم از روش دین استفاده می‏کنند، یک نقش یگانه است؛ نقش منحصر به فرد است».
تاریخ حوزه به قدمت تاریخ اسلام است، اولین حوزه در منزل حضرت خدیجه کبری(س) بود که دو شاگرد داشت که امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) و نیز همسر گرامی پیامبر اکرم(ص) و یک استاد که آن هم کسی جز پیامبر اکرم(ص) نبود.
نخستین حوزه علمیه ویژه شیعیان در سده چهارم هجری قمری در شهر نجف عراق در کنار حرم علی بن ابی طالب (امام اول شیعیان) توسط شیخ طوسی برپا شد.
اکنون مهم ترین حوزه های علمیه شیعه در شهرهای قم، نجف و مشهد قرار دارند و حوزه های علمیه ایران، تحت مدیریت مرکز مدیریت حوزه های علمیه اداره می شوند و این مرکز نیز زیر نظر گروهی به نام شورای عالی حوزه های علمیه اداره می شود.
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حوزه های علمیه بر پایه همکاری متقابل استاد و شاگرد اداره می شد و نظام آموزشی آن سنتی بود اما بعد از انقلاب، حوزه ها به تابعیت شورای عالی حوزه های علمیه و مدیریت «مرکز مدیریت حوزه های علمیه» تحت شورای عالی حوزه ها درآمدند و به دنبال آن ساختارهای سنتی در برخی از بخش ها فرو ریخت و حوزه های علمیه ساختار جدیدی به خود گرفتند.
حوزه علمیه قم، حوزه علمیه خراسان، حوزه علمیه اصفهان، حوزه علمیه تهران، حوزه علمیه جهرم، حوزه علمیه میبد، مدرسه های سپهداری (حوزه علمیه امام خمینی(ره))، آقا ضیاءالدین حاج محمدابراهیم اراک، مدرسه گلشن نیشابور و مدرسه فضل بن شاذان نیشابور از مهمترین حوزه های علمیه در ایران اسلامی به شمار می روند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در گفت و گو با ایرنا گفت: تربیت نسل جوان و با بصیرت امروز بدون پیروری از مکتب اسلام و تشیع امکان پذیر نیست و همه مراکز علمی و تربیتی باید از منابع با ارزش حوزه های علمیه، علما و مراجع و به ویژه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به عنوان رهبری بی نظیر و آگاه استفاده کنند.
وی اضافه کرد: رشد، پیشرفت و توسعه حوزه های علمیه از مهم ترین اقداماتی است که اثرات و برکات ماندگاری را در سطح جامعه در بر خواهد داشت.
امام جمعه اراک کمک به توسعه علوم اسلامی و پیشرفت در مسائل مذهبی را از برکات ساخت حوزه های علمیه دانست و ادامه داد: حوزه های علمیه کانون انسان سازی و هدایت معنوی جامعه است و در تربیت دینی و اخلاقی جوانان نقش تاثیرگذاری دارند.
وی، وظیفه ذاتی حوزه های علمیه را تربیت کارشناسان دینی و تبلیغ و ترویج فرهنگ اسلامی عنوان کرد و افزود: حوزه های علمیه مراکز نورانی انتشار علم، ایمان و معارف اسلامی محسوب می شوند.
وی با بیان این که تربیت طلاب از ضروریات امروز جوامع اسلامی است، ادامه داد: طلاب علوم دینی نگهبانان دین و فقاهت و آرمان های اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و شهدا هستند.
آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: تجهیز مسلمانان به علوم انسانی صحیح و موازین دین مبین اسلام موجب می شود آنان با اساس این دین مقدس آشنا شده و با آگاهی و دانایی کامل خداوند را پرستش کنند.
وی خاطر نشان کرد: ایران اسلامی به عنوان طلایه دار مذهب مقدس تشیع باید در ارائه علوم اسلامی سرآمد تمام کشورهای مسلمان نشین باشد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی یادآور شد: این استان زادگاه بزرگانی همچون امام راحل(ره)، مرحوم آیت الله اراکی، آقانورالدین عراقی و دارای پیشینه بسیار قدرتمندی در زمینه علوم ومعارف اسلامی است و علمای امروز باید در راستای احیای علوم و معارف زمان پیشین تلاش کنند.
وی اضافه کرد: با توجه به گستردگی وسعت شهرستان اراک و ازدیاد جمعیت در این شهرستان حوزه های علمیه این شهرستان پاسخ گوی نیاز های مردم نبوده و بر این اساس به دستور مقام معظم رهبری تصمیم به ساخت مجتمع حوزوی حضرت خاتم الانبیا(ص) گرفته شد.
امام جمعه اراک افزود: مقام معظم رهبری به استان مرکزی به خصوص شهرستان اراک نگاه ویژه داشته و ایشان بارها در سخنرانی های خود حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، (سپهداری سابق) را به عنوان مادر حوزه علمیه قم معرفی کرده اند.
وی گفت: عملیات ساخت مجتمع حوزه علمیه خاتم الانبیاء (ص) در سال 91 در زمینی به وصعت 150 هزار متر مربع آغاز شد و تاکنون مبلغ یکصد میلیارد ریال برای ساخت مرحله اول این مجتمع هزینه شده و برای اتمام این مرحله نیاز به مبلغ یک صد میلیارد دیگر است که در صورت تامین اعتبار در سال تحصیلی سال آینده مرحله اول این مجتمع به بهره برداری می رسد.
استاندار استان مرکزی نیز گفت: مراجع تقلید، روحانیان صالح و مجتهدان پارسا به عنوان متخصصان و کارشناسان دینی از دیر باز به عنوان منادیان و مروجان فرهنگ و هویت دینی و حافظان و پاسداران همیشگی اسلام و قرآن بوده اند.
«محمد حسین مقیمی» افزود: حوزه های علمیه و علمای متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهم ترین پایگاه اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجروی ها بوده اند، بنابراین حفظ و گسترش این مراکز علمی از راهبردهای نظام جمهوری اسلامی و دولت تدبیر و امید محسوب می شود.
وی بیان کرد: عینی ترین نقش و جایگاه روحانیت در رویکرد فرهنگی، دینی و اخلاقی مردم را می توان به روشنی در پیروزی و تثبیت و استمرار حرکت اسلامی و انقلابی ملت مسلمان کشورمان در طول سالهای مبارزه با رژیم پهلوی و سال های دفاع مقدس و رونق بخشیدن به مساجد و نمازهای جمعه و مراسم مذهبی و ایجاد تحولات معنوی در عمیق ترین لایه های اجتماعی مشاهده کرد.
نماینده دولت تدبیر و امید در استان مرکزی خاطرنشان کرد: نقش حوزه های علمیه در احیای فرهنگ ایرانی و اسلامی در جامعه بی بدیل بوده و روحانیان تحصیل کرده و با تقوا به خوبی می توانند این مهم را در جامعه نهادینه کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه رفیعی که روحانیان و حوزه های علمیه در بین مردم دارند و نیز لزوم تقویت باورهای دینی و نشر فرهنگ و اخلاق اسلامی در بین مردم، تصمیم گیران و متولیان مربوطه باید برای بهینه سازی نقش حوزه های علمیه در فرآیند شکل گیری هویت فرهنگی و دینی مردم تلاش کنند.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک نیز گفت: مدرسه سپهدار هم زمان با ساخت شهر اراک بیش از 200 سال پیش توسط یکی از سپهداران دوره قاجار به نام «یوسف خان گرجی» ساخته شده و از مجموعه بزرگ ساخته شده در آن زمان، تنها این مدرسه و بنای بازار و کاروانسراها باقی مانده است.
حجت الاسلام سید«احمد میرمهدی» افزود: این مدرسه حدود سه هزار متر زیربنا دارد که یوسف خان گرجی از ملک شخصی خودش آن را تاسیس کرده و سپس از علمای اطراف اراک مانند سنجان، کرهرود و فیجان دعوت شد تا سرپرستی این مدرسه را به عهده بگیرند.
وی بیان کرد: دوران اوج مدرسه سپهداری اراک زمان آیت الله محسنی اراکی و آقا نورالدین اراکی بود و بعد از آن حدود 50 تا 70 سال این حوزه از سال های اوج خود فاصله گرفت تا فرزندان آیت الله محسنی اراکی که از علما و مراجع تقلید آن زمان بودند از شیخ عبدالکریم حائری دعوت کردند تا به شهر اراک مهاجرت کرده و در مدرسه سپهداری به تدریس درس خارج بپردازند که این عالم ارزنده به مدت 16 سال در اراک و مدرسه سپهداری اقامت داشت و بعد از آن به همراه آیت الله محمدتقی خوانساری، آیت الله گلپایگانی و آیت الله اراکی به قم مهاجرت کرده و حوزه علمیه فعلی شهر قم را ساختند.
وی افزود: امام راحل نیز در دوران نوجوانی و جوانی به مدت هفت سال در حجره 22 این مدرسه به تحصیل علوم اسلامی پرداختند که حجره ایشان امروز تبدیل به دفتر مدیریت حوزه علمیه امام خمینی(ره) شده است.
مدیر حوزه علمیه امام خمینی(ره) گفت: هم اکنون 160 طلبه دراین این مرکز علمی مشغول به تحصیل هستند که نیمی از آنان در سطوح دو و سه و بقیه در سطح چهارم و درس خارج تحصیل می کنند.
وی اظهار کرد: چهل باب مغازه در بازار اراک و بخش زیادی از زمین های شرکت پتروشیمی شازند وقف حوزه علمیه امام خمینی(ره) هستند که مدیریت این شرکت و صاحبان مغازه ها نسبت به پرداخت حق موقوفه خود کوتاهی می کنند.
حجت الاسلام میرمهدی خاطرنشان کرد: با تکمیل مجتمع حوزوی خاتم الاانبیا(ص) تمام طلبه های این حوزه به آنجا نقل مکان کرده و در این حوزه تنها طلبه های سطح چهار به تحصیل درس خارج می پردازند.
مدیر حوزه علمیه حاج محمد ابراهیم نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این حوزه در سال 1300 هجری قمری توسط «حاج محمد ابراهیم خوانساری» که از تجار معروف شهر اراک بود؛ زیر نظر شیخ عبدلکریم حائری ساخته شد.
حجت الاسلام«علیرضا اسفندیاری» بیان کرد: هم اکنون 250 طلبه در سطوح یک، دو و سه در این مدرسه مشغول به تحصیل هستند و با تکمیل عملیات گسترش فضای این مدرسه ظرفیت جذب طلبه به 400 نفر می رسد.
حجت الاسلام «نعمت الله بختیاری» مدیر مدرسه آقاضیالدین نیز به خبرنگار ایرنا گفت: این مدرسه در سال 1320 هجری قمری توسط ملک التجار ساخته شد و هم اکنون نیز 115 طلبه در این مدرسه به فراگیری علوم اسلامی در سطح یک دروس طلبگی اشتغال دارند.
هم اکنون بیش از یک هزار و 200 طلبه زن و مرد در 23 حوزه علمیه در نقاط مختلف استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند. ک/4
7115/560/559
مصطفی مجللی


24/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن