واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۲۳ق.ظ)
اختلاط مواد شيميايي با مواد شوينده منجر به آسيب هاي جدي جسمي مي شود کارشناس دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان گفت: هيچ وقت مواد شيميايي مانند جوهر نمک و جرم گير را با مواد شوينده و فرآورده هاي سفيد کننده مخلوط نکنيد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر مسعود نساج، با اشاره به نام گذاري يکم تا هفتم آبان به عنوان هفته "پيشگيري از مسموميت ها"، با اشاره به اينکه بخارات و گازهاي ناشي از اين اختلال بسيار سمي و خفه کننده مي باشد، افزود: اختلاط مواد شيميايي با مواد شوينده منجر به آسيب هاي جدي جسمي به ويژه تنفسي، پوستي و چشمي مي شود.
وي، با بيان اينکه پنجم آبان به عنوان روز "پيشگيري از بروز مسموميت با سموم دفع آفات و مواد شيميايي و شوينده خانگي" تصريح کرد: پس از مصرف مواد شوينده، سفيد کننده، جرم گير و لوله بازکن در محيط هاي دربسته و کوچک مانند دستشويي و حمام به هيچ عنوان در اين مکان ها توقف نکنيد چرا که گازهاي توليد شده در فضاي کوچک، خفه کننده و سمي مي باشد.
دکتر نساج ادامه داد: در هنگام استفاده از مواد شيميايي و فرآورده هاي شوينده و پاک کننده پنجره ها را باز کنيد تا هوا به خوبي در محيط جريان داشته باشد و حتماً از وسايل محافظت کننده مانند دستکش بلند، کفش نفوذ ناپذير، لباس آستين بلند، شلوار بلند و جوراب استفاده کنيد.
کارشناس دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان گفت: در هنگام استفاده از فرآورده هاي شيميايي و سموم مختلف اعم از سموم خانگي يا صنعتي، حتماً در نور کافي برچسب روي بسته بندي را مطالعه و سپس مصرف نماييد.
وي، با اشاره به اينکه هر گونه مصرف خوراکي با سموم دفع آفات را جدي بگيريد و بيمار را براي درمان در اسرع وقت به نزديکترين مرکز درماني منتقل کنيد، يادآور شد: علايم و نشانه هاي مسموميت با برخي از سموم مانند سم موش کش مي تواند به صورت تاخيري ( 24 تا 48 ساعت بعد از مصرف) ظاهر شود.
دکتر نساج اظهار داشت: علايم و نشانه هاي مسموميت با گروه مهمي از حشره کش ها (موسوم به ترکيبات ارگانوفسفره) با تهوع، استفراغ، دردهاي شکمي، اسهال، اشک ريزش، آبريزش از بيني، تعريق، تنگي نفس، افت فشارخون، تنگي مردمک چشم، اختلالات قلبي و عصبي همراه است.
وي، با بيان اينکه در صورت تماس پوست و يا چشم با مواد اسيدي و يا قليايي پوست و چشم را با مقادير فراوان آب شستشو داده و مصدوم را به مرکز درماني منتقل کنيد، تاکيد کرد: در صورت تماس پوست و يا چشم با مواد اسيدي و يا قليايي هرگز از مواد قليايي و يا اسيدي جهت خنثي سازي استفاده نکنيد. هرگز بيمار را وادار به استفراغ نکنيد. اين کار مي تواند سبب وخيم شدن وضع بيمار گردد.
کارشناس دارويي معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي کاشان افزود: برخي لوازم آرايشي خصوصاً غير استاندارد و حتي سرمه، حاوي مقادير بالاي سرب مي باشند حتما از مصرف آنها خودداري کنيد.
وي، مصرف غذا هاي چرب را زمينه ساز افزايش سرعت جذب سرب توسط بدن انسان عنوان کرد و گفت: هواي محيط نزديک به بزرگراه ها، خاک و محيط اطراف مناطق صنعتي مانند کارخانجات باتري سازي، رنگ سازي چند برابر ديگر نقاط حاوي سرب مي باشد بنابراين به منظور سنجش سرب در خون افراد شاغل در صنعت که با سرب تماس دارند، آزمايش خون بايد به طور مرتب انجام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]