واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرح آموزش سیار با هدف ایجاد اشتغال پایدار در روستاها اجرا می شود گرگان - ایرنا - رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور گفت: روستاییان، عشایر و ساکنان مناطق محروم کشور در قالب طرح آموزش سیار با اشتغال پایدار، مهارت های فنی و حرفه ای را فرا می گیرند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، «کوروش پرند» روز شنبه در نشستی خبری در گرگان اظهار کرد: این طرح یکی از طرح هایی است که برای ایجاد اشتغال به نهاد ریاست جمهوری ارایه شده است.
وی با تاکید بر همکاری دستگاه های متولی در امر اشتغال در اجرای این طرح اضافه کرد: این طرح نوعی آموزش روستاییان است که پیش از این در هندوستان اجرایی شده و این کشور آن را به عنوان یک بسته آموزشی به ایران ارایه کرده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در قالب این طرح ساکنان مناطق محروم اعم از روستاها، حاشیه نشینان شهرها و ساکنان سکونتگاه های غیررسمی آن دسته از آموزش های مهارتی را که منتج به اشتغال پایدار شود، فرا می گیرند.
پرند با یادآوری آسیب هایی که ممکن است در مسیر اجرای این طرح باشد، گفت: ابتدا باید در هر استان نیازسنجی آموزش های مهارتی انجام و بر اساس آن نیازها منابع آموزشی استاندارد تعریف شود.
به گفته رییس سازمان فنی و حرفه ای کشور، پس از تدوین نیازها و منابع استاندارد آموزشی، باید مربیانی تربیت شوند و سپس آموزش های اشتغال محور آغاز شود.
پرند با بیان این که طرح آموزش سیار تنها یک نمونه از برنامه های آموزشی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه اشتغال است، گفت: نخستین مشکل این مدل پراکندگی 22 میلیون نفر ساکن در 61 هزار روستای کشور است که آموزش آنان را نیازمند بودجه و اعتبارات کلان کرده است.
وی افزود: لازم است معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری به همراه وزارت جهادکشاورزی، سازمان دهیاری ها و شهرداری وزارت کشور، بخش مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این بخش همکاری کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: دومین پیشنهاد ارایه شده در زمینه توسعه اشتغال، آموزش به دانش آموختگان دانشگاهی است که امروز به یک دغدغه بزرگ در کشور تبدیل شده اند.
وی با بیان این که در سازمان فنی و حرفه ای 10 بسته آموزشی پیشنهادی برای دانش آموختگان دانشگاهی ارایه شده است، گفت: این بسته های آموزشی در راستای توانمندسازی و آموزش های مهارتی این افراد بوده که از آن جمله می توان به کارورزی نوین، همجواری مراکز آموزشی فنی و حرفه ای با مراکز آموزش عالی، بازاریابی، تولید و فروش اشاره کرد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با تاکید بر بازاریابی در کسب و کار تجاری، گفت: یکی دیگر از طرح های پیشنهادی در زمینه اشتغال «آموزش تولید، بازاریابی و فروش» است که با همکاری نهادهای مختلف از جمله معاونت کارآفرینی و توسعه اشتغال نهاد ریاست جمهوری، صندوق مهر امام رضا (ع)، معاونت آموزش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان فنی و حرفه ای کشور اجرا می شود.
پرند اضافه کرد: در قالب این پیشنهاد در زمینه پوشاک، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی، گیاهان دارویی و داروهای گیاهی، قالی، تابلو فرش، صنایع غذایی و انرژی های تجدید پذیر اقدامات خوبی صورت گرفته است.
رییس سازمان فنی و حرفه ای افزود: در این طرح کارآفرینان، سازمان های مردم نهاد (سمن)، سرمایه گذاران و پشتیبانان نوین می توانند همکاری کنند تا از توان دانش آموختگان این بخش در زمینه تولید و بازاریابی استفاده شود.
وی ادامه داد: چهارمین طرح در راستای اشتغالزایی پایدار، انعقاد تفاهم نامه همکاری بین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت امور زنان نهاد ریاست جمهوری بوده که براساس آن آموزش های مهارتی برای توانمندسازی بانوان و زنان آسیب دیده و در معرض آسیب ارایه می شود.
7467/601/ 2025
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]