واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جمعی از مرغداران خراسان جنوبی: مرغ مازاد استان در سطح کشور خریدار ندارد بیرجند - ایرنا - جمعی از تولید کنندگان مرغ خراسان جنوبی معتقدند با توجه به اینکه قیمت تمام شده تولید در داخل استان به مراتب بیشتر از رقمی هست که در دیگر استانها تولید می شود، لذا در داخل کشور مرغ ما خریدار ندارد و از طرفی صادرات به عراق نیز با توجه به وضعیت این کشور قطع شده است.
جمعی از فعالان تولید کننده مرغ خراسان جنوبی به نمایندگی از 509 واحد تولیدی مرغ گوشتی و تخم گذار دارای پروانه استان روز پنجشنبه در دیدار با رییس جهاد کشاورزی و مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی خواستار رفع مشکل خود شدند.
یکی از این تولید کنندگان که رییس تعاونی مرغداران شهرستان بیرجند نیز می باشد، در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: در حال حاضر میزان مازاد تولید در استان به رقم 75 درصد رسیده است و این یعنی آنکه تنها 25 درصد جمعیت استان خریدار مرغ ما هستند.
"سید علی خیریه" افزود: به تازگی استان سیستان و بلوچستان هم که خریدار مرغ ما بود، اعلام کرده دیگر از ما مرغ نمی خرد و البته این تنها محدود به این استان نیست بلکه به دلیل آنکه قیمت تمام شده تولید در این استان به مراتب بیشتر از سایر استان هاست، لذا قیمت مرغ ما بسیار گران می باشد.
وی گفت: از سوی دیگر قبلا مرغ به کشور عراق صادر می کردیم که با توجه به اوضاع و احوال این کشور نیز این روند مسدود شد و مشوق های صادراتی که به ما قولش را داده بودند، هنوز به دست ما نرسیده است.
به گفته خیریه، در حال حاضر مرغ ما را با چک های سه ماهه می خرند، اما در مقابل باید نهاده های دامی را نقد خرید کنیم.
عقب افتادن باز پرداخت تسهیلات بانکی، فقدان حمایت بخش دولتی و کمبود نقدینگی، از جمله مشکلاتی بود که وی به آنها اشاره داشت.
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی مرغداری خراسان جنوبی معتقد است: مشکل فعلی ربطی به استان ما ندارد، بلکه بیشتر جنبه ملی دارد.
"رضا کمیلی" افزود: مشکل از زمانی آغاز شد که شرکت پشتیبانی امور دام کشور اقدام به توزیع مرغ هایی کرد که زمان مصرف آنها رو به پایان بود.
وی گفت: پیشتر قرار بود این مرغ ها در قالب سبد خانوار توزیع شود که چون مهلت مصرف آنها رو به انقضا بود، بین رستوران ها، پادگان ها و دانشگاه عرضه شد و همین به تولید کنندگان مرغ در سراسر کشور لطمه زد.
کمیلی افزود: قسمت جالب قضیه آن است که مرغداران استان ما بعد از آنکه در سراسر کشور اعتراض صورت گرفت و شرکت پشتیبانی قول داد قیمت خرید را بالا ببرد، تازه یادشان افتاده که به اینجا بیایند و مشکلاتشان را مطرح کنند.
در پاسخ به این اظهارات رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: متاسفانه مشکل استان ما تنها محدود به حوزه مرغداری نمی شود، بلکه مشابه این مشکلات در سایر بخش های کشاورزی و دامپروری استان موجود است.
"هاشم ولی پور" افزود: ریشه اصلی این مشکلات به خشکسالی های چند ده ساله باز می گردد و در عین حال مبحث بازریابی به عنوان یک مقوله خارجی نباید از نظر دور داشته شود.
وی گفت: دولت برای کشاورزان استان هر قدر هم کار کند، باز کافی نیست، اما نباید این موضوع را نیز از نظر دور داشت که ما جزو چهار استانی هستیم که با وجود کمبود اعتبارات اما خرید دام خشکسالی در استان ما در جریان است.
ولی پور با بیان اینکه هر سه کشتارگاه استان آماده کشتار و خرید با معیار استاندارد 170 تا دو کیلوگرم می باشند، افزود: البته نقش ما خرید نیست بلکه نقش ما تنظیم بازار با رعایت کف قیمت می باشد.
وی گفت: در عین حال این چنین جلساتی باید به صورت مداوم برگزار شوند تا دیگر مسوولان نیز صحبت های شما را بشنوند و ما نیز در جهاد کشاورزی این قول را به شما می دهیم که تعرفه های کشتار را بررسی و تجدید نظر کنیم.
ولی پور بر ضرورت حضور ناظران در کشتارگاه تاکید کرد و افزود: همانطور که ظرفیت نهاده های دامی از شش هزار تن به 20 هزار تن رسیده است، می بایست تعداد اعضای عضو اتحادیه مرغداران نیز زیاد شوند تا بتوانیم در زمینه توزیع نهاده های دامی به صورت قانونمند از آنها حمایت کنیم.666/665
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]