واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگاه آموزش علائم، غربال و تشخیص اختلالات طیف اوتیسم در گرگان برگزارشد گرگان - ایرنا - کارگاه "آموزش علائم، غربال و تشخیص اختلالات طیف اوتیسم" با حضور کارشناسان دفتر امور توانبخشی روزانه و توانپزشکی سازمان بهزیستی کشور و مسئولان فنی مراکز اوتیسم پنج استان در گرگان برگزار شد.
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از بهزیستی گلستان، این کارگاه در اجرای طرح غربالگری و تشخیص اختلالات طیف اوتیسم در کودکان دو تا پنج سال، با حضور مسئولان فنی مراکز اوتیسم استان های خراسان جنوبی و رضوی، مازندران، تهران و گلستان برگزار شد.
در این کارگاه شرکت کنندگان با کلیات، علائم و ارزیابی در اختلالات طیف اوتیسم آشنا شدند و در ادامه مدرس این دوره آموزشی، به معرفی و اجرای عملی آزمون غربالگری اختلالات طیف اوتیسم هیوا و آزمون تشخیص "گارس 2" پرداخت.
به منظور بهبود وضعیت یادگیری شرکت کنندگان، از سه تن از مادران دارای فرزند اوتیسم دعوت شد تا به همراه فرزندانشان در جلسه حضور یابند و آزمون های تشخیص گارس، توسط شرکت کنندگان روی آنان اجرا شد که نکات قابل توجه، مشکلات و موارد موجود در اجرای این طرح برای شرکت کنندگان توضیح داده شد.
معاون توانبخشی بهزیستی گلستان در این کارگاه گفت: 2.4 درصد جمعیت استان را معلولان تشکیل می دهند که این تعداد بیشتر از نرخ متوسط در سطح کشور است.
کمال سلمانی افزود: معلولان جسمی حرکتی با 16 هزار نفر جمعیت، 45 درصد معلولان استان را تشکیل می دهندو پس از آن معلولان ذهنی هستند.
وی با اشاره به افزایش میزان شیوع اختلالات طیف اوتیسم با نرخ رشد برابر با یک درصد در دهه گذشته در سراسرجهان خاطرنشان کرد: اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله طیف اوتیسم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
وی هدف از اجرای این طرح را غربالگری، تشخیص و مداخله در اختلالات طیف اوتیسم در کودکان دو تا پنج سال، ارتقاء سطح آگاهی جامعه نسبت به آن، افزایش آگاهی و سطح بهداشت افراد و خانواده های مبتلا به اوتیسم و افزایش آگاهی افراد کلیدی و مسئول برای اجرای بهتر این طرح عنوان کرد.
این طرح برای نخستین بار در سال 88 در پنج استان قم، خوزستان، خراسان رضوی، همدان و کرمان اجرا شد که طی آن پنج هزار و 339 کودک 12 تا 36 ماهه در یک هزار و 360 مهد کودک مورد بررسی قرار گرفتند که از میان این تعداد، 92 نفر مشکوک به طیف اوتیسم تشخیص داده شدند اما پیگیری برای دست یافتن به آمار قطعی، به خاطر محدودیت بودجه ای میسر نشد.
همچنین کارگاه آموزشی یک روزه "غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران" ویژه کارشناسان بهزیستی و ناظرین فنی (ادیولوژیست ها) 13 استان شمال و شمال غرب کشور، به میزبانی اداره کل بهزیستی گلستان در برگزار شد.
در این کارگاه، ضمن گزارش روند اجرای برنامه غربالگری شنوایی در شش ماه نخست سال جاری، شرکت کنندگان با نرم افزار جدید ورود اطلاعات آماری و شیوه انجام پژوهش در سال های 93 و 94 و نهایتا نقاط قوت و ضعف این برنامه در دهه اخیر آشنا شدند.
معاون پیشگیری بهزیستی استان گلستان در این باره گفت: این طرح با هدف شناسایی اختلالات شنوایی نوزادان و شیرخوران قبل از سه ماهگی و شروع مداخلات طبی و توانبخشی قبل از شش ماهگی است که طی آن، نوزادان متولد شده در زایشگاه ها و یا با ارجاع به مراکز سنجش شنوایی همکار سازمان در اجرای طرح با استفاده از دستگاه های سنجش شنوایی، مورد غربالگری شنوایی قرار می گیرند و در صورت مشکوک بودن وارد مراحل تشخیص و مداخله می شوند.
محمدعلی شیرازی افزود: در این برنامه تمامی مجریان طرح غربالگری شنوایی نوزادان پس از آموزش های لازم به نرم افزار جدید ورود اطلاعات متصل می شوند تا اطلاعات غربالگری شنوایی هر کودک را با ID (کد شناسایی) ویژه خود وارد کنند به طوری که این اطلاعات در کارت سلامت کودک درج خواهد شدکه آن نیز به سرور اصلی متصل است.
602
22/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]