تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 2 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس فرزندش را ببوسد ، خداوند عزّوجلّ براى او ثواب مى نويسد و هر كسى كه او را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

ویزای توریستی ژاپن

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1867231540




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یادی از آهنگسازی برجسته


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت سالروز درگذشت روح الله خالقی؛ یادی از آهنگسازی برجسته تهران- ایرنا- بیست و یکم آبان سالروز درگذشت روح الله خالقی است، آهنگسازی برجسته که با ارایه آثار ارزشمند خویش توانست نقش مهمی را در حفظ و ارتقای جایگاه موسیقی ایران ایفا کند و با خلق آهنگ زیبای «ای ایران» برای همیشه در خاطر مردمان این مرز و بوم جاودان شد.


روح الله خالقی در 1285 هجری خورشیدی در شهر ماهان در استان کرمان دیده به جهان گشود، هنوز چند ماهی از تولد او نگذشته بود که به همراه خانواده به تهران مهاجرت کرد، خانواده ی خالقی با موسیقی و هنر ارتباط داشته و پدر وی تار می نواخت.
وی پس از مدتی به همراه خانواده اش به شیراز رفت، در این شهر نزد میرزا نصیر فرصت شاگردی یافت و از محضر او در زمینه ی عروض و نقاشی بهره برد، موسیقی و آموزش ویولن را نزدیک به یک سال نزد میرزا رحیم آموخت.
روح الله خالقی پس از مدتی به مدرسه ی عالی موسیقی رفت و موسیقی و نواختن ویولن را زیر نظر علینقی وزیری آموزش دید. او موفق شد با گرفتن حکم تدریس موسیقی و حضور به عنوان نوازنده در چهار کنسرت به رهبری علینقی وزیری، نمره ی قبولی را دریافت کند.
این آهنگساز بزرگ، دیپلم خود را از مدرسه ی دارالفنون گرفت، لیسانس فلسفه و ادبیات را از دانشسرای عالی دریافت کرد.
وی در دوره ای به فعالیت هنری و آهنگسازی می پرداخت که به جای موسیقی ایرانی، موسیقی غربی رونق داشت، در این دوره، روح الله خالقی به همراه استادش علینقی وزیری، تلاش های ارزشمندی را در جهت حفظ و ارتقای جایگاه موسیقی ایران انجام دادند.
روح الله خالقی در زمینه ی موسیقی کتاب های ارزشمندی مانند، سرگذشت موسیقی ایران، کتاب هماهنگی(ترجمه)، نظری به موسیقی، تار و سه تار و کتاب ویولن را از خود به یادگار گذاشته است.
وی به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و معاونت دفتر وزارتی این وزارتخانه را برعهده گرفت، به پیشنهاد علینقی وزیری معاون اداره موسیقی کشور و نیز معاون هنرستان عالی موسیقی شد. مدتی در وزارت کار و تبلیغات کار کرد و متصدی دبیرخانه هنرهای زیبا شد. درسال 1328 هجری خورشیدی هنرستان موسیقی ملی را بنیان نهاد و ریاست آن را عهده دار شد. در چارچوب برنامه های انجمن ایران و شوروی به این کشور سفر کرد و سفرهایی را به کشورهای رومانی، فرانسه و هندوستان انجام داد.
روح الله خالقی دوره ی درخشانی را در رادیو سپری کرد و هنگامی که رییس شورای موسیقی رادیو بود، برنامه های «ساز و سخن» و «یادی از هنرمندان درگذشته» را تهیه کرد و در 1338 هجری خورشیدی از اداره ی کل هنرهای زیبا بازنشسته شد.
این آهنگساز ایرانی، تصنیف ها، قطعات و سرودهای بسیاری را در کارنامه ی کاری خود دارد. شب هجران، یار رمیده، هستی عاشقان، لاله خونین، وعده ی وصال، شب جوانی، خاموش، پیمان شکن و... تنها بخش کوچکی از تصنیف های او محسوب می شود.
پند سعدی، دانش، شادی، هنر، امید، آذربایجان (شعر از رهی معیری)، اصفهان، ای ایران و نفت از دیگر آثار به یادماندنی خالقی است. سرود «ای ایران» از اثرهای مشهور او، در ذهن ایرانیان، جایگاه ویژه ای دارد. نخستین اجرای آن، در بیست و هفتم مهر 1323 در تالار دبستان نظامی دانشکده افسری برگزار شد. سرود ای ایران به قدری اثر گذار بود که شنوندگان تکرار آن را خواستار شدند و سه بار تجدید شد. استقبال و تاثیر این سرود سبب شد تا وزیر فرهنگ وقت، هیات نوازندگان را به مرکز پخش صدا دعوت کند و صفحه ای از آن ضبط و همه روزه از رادیو تهران پخش شود.
سرانجام روح الله خالقی در بیست و یکم آبان 1344 هجری خورشیدی در 68 سالگی در سالزبورگ اتریش درگذشت. پیکر این آهنگساز بزرگ ایرانی در آرامگاه ظهیرالدوله در تهران به خاک سپرده شد.
استاد علینقی وزیری پس از درگذشت روح الله خالقی، درباره ی او نوشت: «خالقی به تمام معنی یک انسان واقعی بود. مردی بود، اندیشمند و واجد منطقی سالم و درست. از نظر اخلاقی هنرمندی بود نمونه. هرگز تحت تاثیر حرکات نفسانی قرار نگرفت. مردی بود صدیق، صریح، منصف و وطن پرست، مدیریت و حسن تشخیصش در مسایل اداری و سازمانی از خصایصی است که باید از آن به نیکی یاد کرد. هنرمندی متین و ارام و به ظاهر خونسرد بود. اما این خونسردی ظاهری در برابر ناملایمات ،آشفتگی و هیجانات تندی در باطن او ایجاد می کرد.»

با الهام از: سرگذشت موسیقی ایران
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**م.ش**9131


21/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن