واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نگاهی بر تلاش های احمدی نژاد برای بازگشت به قدرت
اخیرا تلاشهایی از سوی محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق کشور به منظور برقراری ارتباط تلفنی و دیدار با شخصیت ها و چهره های شاخص جریان رقیب، یعنی اصلاح طلبی صورت گرفته است. همیچنین دفتر وی تماسی را با دفتر سید محمد خاتمی لیدر اصلاحطلبان داشته است. اما هیچ حساسیت و واکنشی نسبت به این تماسها از طرفین نشان داده نشده است.
آفتاب: سرویس سیاسی - انتشار این خبر دقیقا یکماه بعد از حضور احمدی نژاد در حرم مطهر حضرت امام(ره) و دیدار دو ساعته وی با سید حسن خمینی، گمانه زنی ها را در مورد دلایل تحرکات سیاسی وی بیش از پیش حساس کرده است.
اخیرا اخبار بسیاری در مورد تلاش نزدیکان احمدی نژاد برای مقدمه چینی دیدار وی با محمد خاتمی و ناطق نوری به گوش رسیده بود که این اخبار باعث شده تحلیلگران سیاست داخلی به چرایی این تلاش ها در شرایطی که زاویه و شکاف فکری بسیار گسترده ای میان او و محمد خاتمی و ناطق نوری وجود دارد بپردازند.
تقریبا همگان در تحلیلهای خود بر این باورند که این اقدام احمدی نژاد رابطه مستقیم با موضوع انتخابات در سالهای آینده دارد و آن را یک تاکتیک انتخاباتی می دانند اما عده ای آنرا با انتخابات ریاست جمهوری سال 96 مرتبط دانسته و گروه دیگری تحرکات اخیر احمدی نژاد را مرتبط با انتخابات مجلس در سال آینده می دانند.
در همین رابطه رسولی، عضو بنیاد باران در واکنش به تلاش دفتر احمدی نژاد برای تماس با دفتر سید محمد خاتمی می گوید: جریان سیاسی اصلاحطلبان و شخصیتهای شاخص این جریان همچون سید محمد خاتمی، عارف و... هوشمندتر از آنند که بازیگر چنین کارگردانی شوند و هیچگاه تلاشهای احمدینژاد در زمینه جلب نظر جریان اصلاح طلب به سوی خود به سرانجام نخواهد رسید و شاید طیف های کوچک، بی نام و نشان و مدعی این جریان سیاسی جذب عناصری با جاذبههای مالی- انتخاباتی احمدینژاد شوند اما استراتژی همگرایی وی با اصلاح طلبان یک سرنوشت منتهی به شکست است.
از طرفی برخی دیگر از تحلیلگران، این رفتار احمدی نژاد را با تحرکات سیاسی احمدی نژاد در سال 78 مقایسه می کنند آنجایی احمدی نژاد در انتخابات مجلس، رئیس ستاد انتخاباتی آیت الله هاشمی در محله نارمک تهران شد و در شرایطی که در انتخابات مجلس تهران موفق به ورود به مجلس نشده بود چند سال بعد با فاصله گرفتن از آیت الله هاشمی خود را در نقش منتقد آیت الله هاشمی نشان داد و در نهایت در سال 84 به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری، رقیب انتخاباتی آیت الله هاشمی شده و رئیس جمهور شد.
گروهی دیگر از کارشناسان نیز بر این باورند این اقدام احمدی نژاد حربه و تاکتیک جدید از سوی اوست تا با این طریق اصولگرایانی را که پروژه عبور از احمدی نژاد را کلید زدند تحت فشار قرار دهد و به آنها به طور تلویحی اعلام کند، در صورتی که در انتخابات بعدی در کنار او و مهره های مورد نظر او نباشند احمدی نژاد به سمت اصلاح طلبان خواهد رفت.
البته این گروه این اقدام احمدی نژاد را اقدامی در جهت جلب نظر طرفداران دوره اول ریاست جمهوری خود قلمداد می کنند به گونه ای که معتقدند احمدی نژاد با این کار علاوه بر اینکه می خواهد از پایگاه و تمکن مالی اصولگرایان در انتخابات آتی استفاده کند بلکه در صدد است یاران خود را با تهدید به اینکه به سمت اصلاح طلبان خواهد رفت به راحتی از سد شورای نگهبان عبور دهد.
تمامی این گمانه زنی ها در حالی مطرح می شود که گروه دیگری بر این باورند که این اقدام احمدی نژاد به نوعی یک معامله سیاسی است و احمدی نژاد با این اقدام می خواهد با اصلاح طلبان وارد یک بازی سیاسی شود و در قبال حمایت اصلاح طلبان از وی و کاندیداهای مورد نظرش بخشی از خواستههای آنها را مطالبه کند.
هر چند رسولی معتقد است احمدی نژاد با برخی از چهرههای سیاسی اصلاح طلبان تماس گرفته و درخواست کرده تا آنها در لیست انتخاباتی وی قرار بگیرد و این موضوع نیز گمانه زنی هایی را درمورد اهداف احمدی نژاد مبنی بر ایجاد تفرقه بین اصلاح طلبان و اعتدال گرایان بوجود آورده اما بنابر گفته رسولی اصلاح طلبان هوشمند تر از آنند که بازیگز چنین کارگردانی شوند.
تا اينجا، تمامی اخبار حاکی از حرکت جريان احمدي نژاد براي نزديک شدن به اصلاح طلبان بوده است اما در جبهه دیگر، او به دنبال چتري فراتر از اين حرف هاست. جلسات متعدد ولنجک بین نزدیکان احمدی نژاد و همینطور جلسات هفتگی نزدیکترین افراد او در جامعه روحانیت به بهانه رسیدن به وحدت، نشان می دهد احمدي نژاد، راي اصولگرايان سنتي را هم مي خواهد و قرار است در همه زمینها به بازی خود ادامه دهد.
مطالب مرتبط
احمدینژاد به سرافراز و ضرغامی پیام داد
تماس تلفنی احمدینژاد با خاتمی؟
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]