واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۱:۱۷ق.ظ)
اعلام آخرين آمار توليدات علمي ايران و رتبه دانشگاههاي کشور در توليد علم سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام آخرين آمار توليدات علمي ايران، از تازهترين رتبه دانشگاههاي کشور در توليد علم خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، جعفر مهراد با تاکيد بر اين که بررسي آخرين آمار نشان ميدهد همانند سالهاي قبل توليدات علمي کشور رو به رشد و توسعه بوده است افزود: مجموعه مدارکي که در جمهوري اسلامي ايران در ISI از ابتدا تا کنون ثبت و نمايه سازي شده است بالغ بر 223 هزار و 549 مدرک بوده است.
مهراد گفت: ايران در سال 2013 تعداد 29 هزار و 849 مدرک توليد کرده است. اين تعداد در سال 2012 ،30 هزار و 147 مدرک بوده است.
وي با بيان اين که تفاوت اندکي بين اين دو رقم مشاهده مي شود توضيح داد: اما واقعيت هاي آمار توليد علم مبين آن است که ميزان توليدات علمي ثبت شده به نام ايران در سال 2013 در ماه هاي آتي افزون تر از رقمي خواهد شد که در سال 2012 به نام جمهوري اسلامي ايران ثبت شده است. تأخير در چاپ و نيز تأخير در ثبت و نمايه سازي علتي است که سبب ميشود هميشه آمار ها نسبت به سال هاي قبل اندکي کمتر نمايانده شود.
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: به همين روال، توليدات علمي ايران در سال هاي 2010 و 2011 ميلادي به ترتيب 22 هزار و 207 و 28 هزار و 342 مدرک بوده است.
وي گفت: در 10 ماه اول سال ميلادي تعداد 21 هزار و 744 مدرک توسط پژوهشگران دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي ايران توليد و ثبت شده است. اين رقم نيز مانند ارقام سال هاي قبل با تکميل اطلاعات رشد و توسعه خواهد يافت.
مهراد تصريح کرد: آنچه که از روند توسعه توليد علم مي دانيم اين واقعيت است که در يک دهه گذشته، نظر به توسعه دانشگاه ها و جذب هيأت علمي از يک سو و افزايش رشته هاي تحصيلات تکميلي در دانشگاه هاي کشور و از سوي ديگر به افزايش توليد علم کمک کرده است.
مسوول رتبهبندي دانشگاه هاي کشور و جهان اسلام ادامه داد: مثلا، در سال 2001 ميلادي، تعداد توليدات علمي کشور 20 هزار و 97 مدرک بود که اين رقم يکباره در سال 2004 به 5161 مدرک افزايش مييابد، همينطور رقم مزبور در سال 2007 به 13 هزار و 384 مدرک بالغ مي شود.
وي گفت: بر اساس يافته هاي حاصل از پايگاه ISI، دانشگاه تربيت مدرس در طول سال هاي تاسيس و با کوشش و تلاش دانشمندان و پژوهشگران با توليد 30 هزار و 188 مدرک رتبه اول توليد علم را به خود اختصاص داده است. البته، اين رقم و رتبه اول بودن تربيت مدرس قابل توجيه است. اين دانشگاه، دانشگاهي است با رشته هاي تحصيلات تکميلي که توليد علم در اين دانشگاه به تناسب رشته هاي تحصيلات تکميلي صورت مي گيرد.
مهراد بيان کرد: رتبه دوم توليد علم از بدو ثبت و نمايه سازي مقالات نشريات معتبر در ISC تاکنون، به دانشگاه آزاد اسلامي تعلق دارد. اين دانشگاه بر روي هم و با احتساب توليدات علمي تمام واحد ها، تعداد 28 هزار و 434 مدرک در ISC نمايه سازي کرده است.
سرپرست ISC گفت: رتبه هاي سوم، چهارم و پنجم به ترتيب به دانشگاه هاي تهران، علوم پزشکي تهران و صنعتي شريف اختصاص دارد. ميزان کل توليدات اين دانشگاه ها به ترتيب 22 هزار و 70 مدرک، 19 هزار و 950 و 13 هزار و 932 مدرک است.
وي افزود: دانشگاه صنعتي اميرکبير که از دانشگاه هاي معتبر صنعتي کشور است، با توليد 12 هزار و 185 مدرک رتبه ششم را در اختيار دارد.
وي عنوان کرد: دانشگاه صنعتي اصفهان که دانشگاهي است جوان و با کمتر از 50 سال قدمت، با توليد 11 هزار و 629 مدرک موفق به کسب رتبه هفتم شده است.
مهراد گفت: جايگاه دانشگاه شيراز با شهرت و اعتبار بين المللي که در کل اين مدت 8 هزار و 940 مدرک توليد کرده است در بين دانشگاه هاي توليد کننده علم در رتبه 8 است.
وي افزود: رتبه هاي نهم و دهم نيز به ترتيب به دانشگاه علم و صنعت ايران با 8 هزار و 703 مدرک و دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با 6 هزار و 717 مدرک تعلق دارد.
مهراد اظهار داشت: در حاليکه دانشگاه ها و مراکز تحقيقاتي کشور از بدو تاسيس پايگاه استنادي ISI، تعداد 223 هزار و 549 مدرک به ثبت رسانيده اند، از کل اين مدارک تعداد 19 هزار و 820 مدرک در رشته مهندسي برق و الکترونيک به رشته تحرير درآمده است.
وي گفت: شيمي چند رشته اي، دومين رشته اي است که در بين رشته هاي دانشگاهي از انتشارات علمي بيشتر برخوردار است. در اين رشته در مجموع 11 هزار و 867 مدرک توليد شده است.
وي در ادامه اعلام کرد: رتبه سوم توليدات علمي کشور مربوط به علوم و مهندسي مواد است. در اين رشته در ISI، تعداد 10 هزار و 10 مدرک به نام دانشمندان و پژوهشگران ايران به ثبت رسيده است. رتبه هاي چهارم و پنجم به ترتيب به مهندسي شيمي با 8 هزار و 675 مدرک و شيمي فيزيک با 7 هزار و 557 مدرک تعلق دارد.
دکترمهراد در پايان گفت: تقسيم بندي رشته ها توسط ISI انجام مي گيرد و در 5 رشته نخست تقسيم بندي ها در حاليکه حالت کلي و عمومي دارد به رشته هاي ريزتر نيز تقسيم ميشوند. در مجموع 22 رشته در ISI از تقسيم بندي کلي و عمومي برخوردار بوده و تعداد 250 رشته فرعي نيز از نظر تحليل استنادي و مطالعه پيرامون علم سنجي، رصد و پايش علم در دسترس است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]