واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی: اقدام کم سابقه سایت رهبر ایران
عراقچی: «اینکه کسانی با اغراض خاص مطرح میکنند که واو به واو مذاکرات با ایشان[مقام معظم رهبری] چک میشود، و یا از طرف دیگر برخی ادعا میکنند که ایشان در جریان مذاکرات قرار ندارند، هر دو اشتباه است.»
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، سایت مقام معظم رهبری با "عباس عراقچی" عضو ارشد تیم مذاکره کننده کشورمان به گفتگو نشست. گفتگویی که سایت دولت انگلستان، بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) آن را کم سابقه خوانده است. عباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران، در مصاحبه با سایت آیت الله خامنه ای گفتگوهای جاری در مسقط پایتخت عمان را "از مقاطع کلیدی مذاکرات" دانست و گفت: "اگر بعضی از گرههای موجود در مسقط باز شود میتوان خوشبین بود." آقای عراقچی، یکشنبه ۱۸ آبان (۹ نوامبر)، در پاسخ به سوال این سایت که آیا به نتیجه مذاکرات هسته ای خوشبین است یا نه گفت: «به نیات و اهداف طرف مقابل به هیچ وجه خوشبین نیستیم و اصلاً نباید هم باشیم؛ اما در خصوص اینکه احتمال توافق هست یا نه، یک خوشبینیهایی وجود دارد.» دور جدید مذاکرات محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و جان کری همتای آمریکایی او، امروز با حضور کاترین اشتون، هماهنگ کننده گروه ۱+۵ آغاز شد و قرار است فردا نیز ادامه داشته باشد. بی بی سی فارسی نوشته است: مصاحبه اختصاصی سایت آیت الله خامنه ای با یک مقام دولتی، اقدام کم سابقه ای محسوب می شود. این سایت، همزمان با انتشار این مصاحبه با تیتر "روایتی از نقش رهبر انقلاب در مذاکرات هسته ای"، پوستری را به زبان انگلیسی توئیت کرده که موضوع آن، حمایت بخش های مختلف جامعه ایران از مذاکره کنندگان اتمی ایران است.
تصویری که توجه سایت انگلیسی بی بی سی فارسی را برانگیخت عباس عراقچی در بخشی از گفتگوی خود، از "حمایت و ملاطفت" آیت الله خامنه ای نسبت به تیم مذاکره کننده هسته ای ایران تشکر کرده و این رویکرد را "دلگرم کننده" دانسته است. وی با تاکید بر اینکه رهبر ایران برای "سربازان و فرماندهان خود در خط مقدم یک محدوده اختیاراتی برای حرکت و مانور قائل میشود" گفته است: «اینکه کسانی با اغراض خاص مطرح میکنند که واو به واو مذاکرات با ایشان چک میشود، و یا از طرف دیگر برخی ادعا میکنند که ایشان در جریان مذاکرات قرار ندارند، هر دو اشتباه است.» آقای عراقچی افزوده است: «ایشان هر جا تشخیص دادهاند که برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات لازم است وارد عرصه شوند، وارد شدهاند و اتفاقاً در نتایج مذاکرات تأثیرگذار هم بوده است.» وی به عنوان نمونه، اظهارات آقای خامنه ای در مورد نیاز ایران به "۱۹۰ هزار سو" ظرفیت غنی سازی اورانیوم را موجب افزایش قدرت چانه زنی مذاکره کنندگان ایران دانسته است. آیت الله خامنه ای در تیر ماه گذشته با ذکر اینکه ظرفیت غنی سازی مورد نیاز ایران ۱۹۰ هزار سو است تاکید کرد: «ممکن است این نیاز مال امسال و دو سال دیگر و پنج سال دیگر نباشد، امّا این نیاز قطعى کشور است.» "سو"، واحد غنی سازی دستگاه های سانتریفوژ است و اغلب دستگاه های سانتریفوژ فعلی ایران، معادل یک سو ظرفیت غنی سازی اورانیوم دارند. رهبر جمهوری اسلامی ایران در بیش از یک سال گذشته، در چند اظهار نظر جداگانه در مورد به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای با آمریکا و دیگر قدرت های جهانی اظهار بدبینی کرده است.
مذاکره کنندگان ایران و گروه ۱+۵ تا ۲۴ نوامبر (۱۵ روز دیگر) فرصت دارند تا بر سر برنامه هسته ای ایران به توافق برسند. علی رغم پیشرفت مذاکرات در طول سال گذشته، دو طرف هنوز بر سر ظرفیت ایران برای غنی سازی اورانیوم و سرعت رفع تحریم های اقتصادی به توافق نرسیده اند.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، اخیرا در مصاحبهای به شبکه سیبیاس گفته است که هنوز "شکاف عمیقی" در مذاکرات وجود دارد و ممکن است توافق نهایی حاصل نشود. با این حال، دو طرف از عواقب عدم حصول توافق در موعد مقرر ابراز نگرانی کرده و از عزم خود برای به نتیجه رسیدن گفتگوها سخن گفته اند.
444
۱۹/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]