واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۲۳:۳۲ب.ظ)
صادرات خدمات فني و مهندسي در حوزه صنعت آب و برق به 40 کشور جهان قائممقام وزير نيرو در امور بينالملل گفت: به 40کشور جهان در حوزه صنعت آب و برق خدمات فني و مهندسي صادر ميکنيم.
بهگزارش خبرگزاري موج، اسماعيل محصولي با بيان اينکه هماکنون 88 پروژه فني و مهندسي صنعت آب و برق در بيش از 20 کشور جهان توسط 30 شرکت ايراني با اعتباري افزونبر چهار ميليارد و 357 ميليون دلار در حال اجرا است، گفت: در زمان حاضر، به 40 کشور جهان خدمات فني و مهندسي صنعت آب و برق صادر ميکنيم.
وي با بيان اينکه حدود دو ميليارد و 500 ميليون دلار پروژه برونمرزي در حال مذاکره و توافق براي تحويل به متخصصان ايراني است، اظهار داشت: اين درحالي است که يک ميليارد و 600 ميليون دلار پروژه نيز به پايان رسيده و تحويل شده است.
محصولي ادامه داد: اغلب اين فعاليتها در کشورهاي اتيوپي، آذربايجان، ارمنستان، ازبکستان، سريلانکا، کنيا، عراق، عمان، کشورهاي آمريکاي لاتين، آفريقاي جنوبي و ... بوده و اين درحالي است که شرکتهاي ما باوجود تحريمها با مشکلاتي همچون گشايش اعتبار و ديگر مسايل بانکي مواجه بودهاند.
وي با بيان اينکه وزارت نيرو در بخش توسعه صادرات تلاش ميکند موانع و چالشهاي موجود بر سر راه شرکتهاي توليدي و صادرکننده را از ميان بردارد، افزود: وزارت نيرو با تعامل خوبي که با مجلس دارد، با ارايه راهکارها و پيشنهادهاي سازنده به مجلس و دولت درصدد است در زمينه صادرات، مشکلات توسعه خدمات فني و مهندسي را رفع کند تا بتوان هرچه بيشتر صادرات را گسترش داد.
وي افزود: در سالهاي 90 تا 93 توسعه صادرات خدمات فني و مهندسي را داشتهايم بهگونهاي که در چهارماهه ابتداي سالجاري سهم صادرات خدات فني و مهندسي صنعت آب و برق از کل صادرات به 92.5 درصد رسيده است.
وي با بيان اينکه مسئولان و دولتمردان مصمم هستند در بخش صادرات خدمات فني و مهندسي رشد روزافزون داشته باشيم، ابراز اميدواري کرد: با افزايش سرمايه صندوق توسعه صادرات، سقف بيمهاي اين صندوق پوشش مناسبي براي تمامي پروژههاي صنعت آب و برق فراهم کند.
محصولي اضافه کرد: يکي از مشکلات موجود تامين مالي پروژهها از محل منابع صندوق توسعه ملي است که اميدواريم با اصلاحيهها و حمايتهاي بهموقع دولت، بتوانيم به شرکتهايي که در مناقصهها برنده ميشوند، کمک کنيم تا بتوانند پروژههاي خود را عملياتي کنند.
وي با اشاره به توانمندي شرکتها و متخصصان داخلي در کشورهايي که ماموريت دارند، خواستار توجه بيشتر رايزنهاي تجاري و اقتصادي با حضور در کشورهاي محل ماموريت شد و افزود: انتظار داريم از رايزنهاي تجاري و اقتصادي با حضور در اين کشورها، اطلاعات مناسبي را ازطريق سنديکاها به شرکتها منتقل کنند تا اين شرکتها بتوانند حضور فعالتري را در بيرون مرزها داشته باشند.
وي با انتقاد از بروکراسي طولاني براي اعطاي تسهيلات براي پروژههاي برونمرزي، گفت: اين نامهنگاريها و کندي کار، گاه موجب از دست دادن پروژهها خواهد شد.
قائممقام وزير نيرو در امور بينالملل با بيان مشکلات گمرکي براي ورود و خروج خدمات فني و مهندسي و همچنين مشکلات صدور ضمانتنامههاي بانکي و ارزي، ابراز اميدواري کرد: با حمايت همهجانبه دولت و مجلس اين معضلات هرچه زودتر مرتفع شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]