واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جامعه بین الملل چرا نگران جنایات تروریستهای داعش و حامیان آنان نیست بغداد - ایرنا - تروریستهای "داعش" در پنج ماهی که از بحران عراق می گذرد، جنایات زیادی مرتکب شده، کشتارهای دسته جمعی، کوچ اجباری و آوارگی شهروندان، تجاوز، آدم ربایی و تخریب و انهدام میراث فرهنگی جهانی در عراق و سوریه از جمله این جنایات است که جهان با آن به انفعال برخورد کرده است.
اقدامات تروریستهای داعش، جنایاتی است که اگر جامعه جهانی همین گونه نسبت به آن بی تفاوت باشد، در آینده جهان ناامنی به ویژه برای زنان خواهیم داشت.
داعش در جریان یورش های اخیرش به مناطق مختلف شمال عراق و آوارگی بیش از یک میلیون و 800 هزار عراقی، چندین هزار دختر و زن جوان از شیعه و ایزدی و دیگر طوایف و فرقه های دینی را به اسارت گرفته و به بازارهای برده فروشی برده است.
هر روز از مناطق تحت اشغال داعش، اخباری در رسانه های جهانی منتشر می شود که حاکی از تجاوزهای جمعی به زنان و دست به دست کردن میان مردان و فروش آنان در بازارها است.
آخرین گزارش مربوط به پخش فیلمی در رسانه ها است که از یکی از مقرهای داعش درج کرده که نشان می دهد اعضای این گروه در حال چانه زنی با شیوخ کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند. آنها در حال معامله بر سر یک زن ایزدی بودند.
تازه ترین گزارش سازمان ملل متحد نیز حاکی از آن است که این گروه بطور سازمان یافته و نظامند درحال جنایت جنگی، به ویژه علیه زنان است. دفتر حقوق بشر این سازمان در عراق، یک گزارش 26 صفحه ای در دوره ژوئیه تا سپتامبر 2014 تهیه کرده که در آن به جزییات بخشی از این جنایات اشاره کرده است.
این گزارش که به گفته بسیاری از ناظران مسایل عراق، بخش کوچکی از جنایات داعش علیه زنان را شامل می شود، به تنهایی سند قابل اعتنایی است که می توان داعش را به عنوان یک سازمان و گروه جنایتکار بین المللی معرفی کرده و دادگاه جنایت جنگی برایش تشکیل داد.
کشتار مردان و پسران جوان و ربودن زنان و دختران به عنوان برده های جنسی معنایی جز پاکسازی نژادی و مذهبی ندارد.
رفتارهای داعش در ارتباط با زنان به ویژه در موضوعات بردگی، تجاوزهای جمعی، فروش در بازارهای برده فروشی، ازدواج های اجباری، یک تهدید جدی علیه امنیت جهانی است، علیه امنیت نیمی از جمعیت کره خاکی که عملا و رسما پرورش دهنده نسل بشر به حساب می آیند.
در شرایطی که جهان نسبت به این موضوع بی تفاوت نشان می دهد، باید از مجامع و سازمان های بین المللی سوال کرد که آیا خرید و فروش زنان توسط داعش مغایر کنوانسیون های بین المللی و قوانین حقوق بشری نیست .
آیا خریداران و کسانی که با داعش در این زمینه معامله می کنند، شریک جرم و جنایت این گروه تروریستی محسوب نمی شوند.
آیا دولت هایی که موسسات و شرکت ها و شهروندانشان، در این معاملات شرکت کرده و با داعش همکاری می کنند، مرتکب تخلف و شریک در جنایات تروریستهای داعش نیستند.
آیا جامعه جهانی ابزارها و اهرم های لازم را برای واداشتن دولت ها و نیز اعمال قدرت در برابر داعش در اختیار ندارد.
این درحالی است که در شرایطی که جهان امروز جهانی بسته نیست و نمی توان در آن اطلاعات را حبس کرد. باید دولت ها و شهروندان متخلف آنان را به راحتی شناسایی کرد.
جامعه بین الملل می تواند دولت ها را موظف کند که با شبکه های مافیایی و جنایتکار شریک در اعمال و رفتار داعش و سایر گروههای تروریستی برخورد کنند، می توان برای شرکت ها، موسسات و افراد حقیقی و حتی دولت های خاطی مجازات های سختی تعیین کرد تا با اجتناب از مشارکت در جرم و جنایات داعش، میدان عمل این گروه تروریستی و تکفیری هرچه بیشتر محدود شود.
بی شک اگر امروز جامعه جهانی برای جلوگیری از این رویه داعش اقدام نکند، این به معنای مشروعیت بخشیدن به بردگی زنان است که بزودی به یک رویه عادی تبدیل می شود و جهان پیش روی زنان در همه نقاط عالم، جهانی ناامن خواهد شد.
از طرفی اگر جامعه جهانی به صورت سازمان یافته، رسمی و قانونی با این جنایات مقابله نکند و جنایتکاران مجازات نشوند، بیم آن می رود که خانواده های قربانیان که تعدادشان کم نیست، درصدد انتقام جویی برآیند، همانها که یا فرزندانشان با دست های بسته تیرباران شده و یا پدرانشان را سربریده اند و زنان و دخترانشان را مورد تجاوز قرار داده و به بردگی جنسی وادارشان کرده و در حقیقت مورد هتک حرمت قرار گرفته اند و شرفشان را برباد رفته می بینند. آنگاه چشم انداز جهان آینده، خیلی وحشتناک تر از آنی خواهد بود که هست.
در این میان تعجب انگیزتر از انفعال سازمان های حقوق بشری نیست که در مواردی، کوچکترین موضوعاتی را که به تفاوت های فرهنگی جوامع مربوط می شود، به یک جریان رسانه ای بزرگ جهانی تبدیل می کنند.
خاورم*2*1770**1651
18/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]