تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832551600




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمایت مالی و نظامی دولت‌ها از گروه تروریستی داعش از منظر حقوق بین‌الملل


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: یادداشت/علیرضا دلخوش
حمایت مالی و نظامی دولت‌ها از گروه تروریستی داعش از منظر حقوق بین‌الملل
کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، از برخی مقررات به عنوان مقررات عرفی و الزام‌آور بین‌المللی نام برده که بر اساس این مقررات، دولت‌ها علاوه بر اینکه خود متعهد به رعایت حقوق بشردوستانه‌اند، متعهد به تضمین رعایت مقررات بشردوستانه در مخاصمات مسلحانه نیز هستند.


به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، "علیرضا دلخوش" طی یادداشتی به بررسی حمایت مالی و نظامی دولت‌ها از گروه تروریستی داعش از منظر حقوق بین‌الملل پرداخت.

متن یادداشت به شرح زیر است

فجایع انسانی بی‌سابقه توسط برخی از افراد خشونت طلب با عنوان گروه داعش، از زاویه‌های مختلفی قابل بررسی است که در این خصوص، یکی از مقوله‌های جدی، رویکرد حقوق بین‌الملل و به ویژه مقررات حقوق بین‌الملل بشردوستانه، است.

دلیل اینکه حقوق بین‌الملل بشردوستانه در اقدامات تروریستی داعش، خود را درگیر می‌داند نیز به نوبه خود، به لحاظ نظری قابل توجه است که تابعان حقوق بین‌الملل را دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی تشکیل داده و بدوا اینگونه به نظر می‌رسد که گروهی تروریستی مانند داعش، اصالتا ظرفیت پاسخ گویی و مسئولیت‌پذیری در برابر مقررات حقوق بین‌الملل را ندارد.

به همین دلیل، با تاکید بر مسئولیت‌ کیفری فردی مباشران و معاونان جنایت داعش، در این مقال، به بررسی مسئولیت‌های دولت‌هایی که به طرق مختلف و بر اساس اطلاعات و گزارش‌های موجود، به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در شکل‌گیری و حمایت‌های مالی و نظامی این گروه نقش داشته و دارند پرداخته می‌شود.

مقدمتا ذکر این نکته ضرورری است که اساسا حقوق بین‌‍الملل در حوزه مقررات کیفری و بشردوستانه خو، دارای سه حوزه از قوانین و هنجارهای است.

برخی از مقررات، ویژه مرحله قبل از وقوع جرایم و جنایات بین‌المللی می‌باشند که در این رابطه می‌توان به "تعهد به تقنین در سیستم مقننه داخلی"، "تعهد به جرم انگاری جرائم بین المللی در سیستم قضایی داخلی»، «تعهد به رعایت مقررات بشردوستانه" و نهایتا "تعهد به تضمین رعایت مقررات بشردوستانه از سوی سایرین" اشاره کرد.

برخی دیگر از مقررات نیز مانند تعهدات ناظر بر تلاش جهت متوقف سازی جرائم، ممنوعیت تشویق، تهییج و حمایت از ناقضان حقوق بشردوستانه، متعلق به زمان وقوع جرائم بین‌المللی می‌باشند.

علاوه بر این، دولت‌ها متعد به برخی اقدامات در مرحله پس از ارتکاب جرائم هستند که تعهد به تعقیب، بازداشت، محاکمه یا استرداد و نهایتا مجازات مجرمان، از این دست تعهدات هستند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، از برخی مقررات به عنوان مقررات عرفی و الزام‌آور بین‌المللی نام برده است که بر اساس این مقررات، دولت‌ها علاوه بر اینکه خود متعهد به رعایت حقوق بشردوستانه هستند، متعهد به تضمین رعایت مقررات بشردوستانه در مخاصمات مسلحانه نیز می‌باشند.

این نوع تعهد که در مقایسه با تعهدات کلاسیک حقوق بین‌الملل، به نوعی تحول در تعهدات بین‌المللی محسوب می‌شوند، نتیجه مستقیم "تعهد به همکاری دولت‌ها" است.

وجود تعهد به تضمین رعایت حقوق بشردوستانه توسط دیگران، مکررا از سوی شورای امنیت سازمان‌ملل (قطعنامه‌های ۸۲۲ و ۸۵۳) و مجمع عمومی (قطعنامه‌های ۲۶۷۴، ۲۶۷۷، ۲۸۲۵، ۲۸۵۲، ۲۸۵۳) مورد تایید قرار گرفته و در رویه قضایی بین‌المللی نیز جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است. (رای دیوان بین المللی دادگستری راجع به فعالیت‌های نظامی در قلمرو جمهوری دموکراتیک کنگو)

تعهد به تضمین رعایت حقوق بشردوستانه در واقع به منظور پیشگیری وقوع جرایم بین‌المللی و به بیان دیگر، خودداری از دادن امکان نقض مقررات بشردوستانه به متخلفان است.

تعهد فوق، دربر دارنده مسئولیت شخصی (اعم از دولتی و فردی) بوده و ماده یک و سه مشترک کنوانسیون‌های چهارگانه ۱۹۴۹ ژنو و پروتکل دوم الحاقی آن‌ها د رخصوص مخاصمات داخلی، در این رابطه گویای اهمیت و جدیت تعهد مزبور می‌باشد.

دلیل این توجه ویژه را باید در خصوصیات تخلف ناپذیری (تحت هر شرایط) این قواعد دانست و در حقیقت، تعهد به تضمین رعایت مقررات بشردوستانه، پلی میان مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها و مسئولیت کیفری فردی محسوب می‌گردد.

از جمله مصادیق عملی تعهد به تضمین رعایت مقررات بشردوستانه، تعهد دولت‌ها به خودداری از تشکیل، تشویق و همکاری با عوامل ناقض مقررات بشردوستانه است.
 
بر اساس این قاعده عرفی بین‌‍المللی، ‌دولت‌ها از تشویق به نقض حقوق بین‌الملل بشردوستانه منع گردید و هر گونه حمایت مالی، ‌تسلیحاتی ا زاین گروه‌ها، ‌ناقض تعهدات دولت‌ها باشد.

در خصوص اقدامات گروه تروریستی داعش، اسناد و گزارش‌های متقنی در مورد نقش آمریکا در تشکیل، حمایت و تسلیح این گروه وجود دارد به طوری که در روزهای گذشته، یکی از مقامات عالی‌رتبه آمریکا به این مساله به طور صریح اعتراف کرد.

علاوه بر این گزارش‌های متعدد و مستندی در رابطه با حمایت برخی دولتهای منطقه از فعالیت‌های این گروه در عراق و سوریه وجود دارد.
این استنادات در کنار اقدامات فاجعه‌بار داعشی‌ها در قتل‌های بی‌هدف، تخریب اماکن غیرنظامی و ارعاب و به قحطی کشاندن غیرنظامیان و بالاخره شکنجه و آواره سازی غیرنظامیان در عراق و سوریه، مصادیق روشنی از جرائم علیه بشریت ونسل کشی هستند که در این راستا دولت‌های تشکیل دهنده و امیان تسلیحاتی و مالی این گروه، د رکنار عوامل مباشر این جرائم، از نظر حقوق بین‌الملل و مقررات عام الشمول بشردوستانه دارای مسئولیت می‌باشند.

 مسئولیت دولت‌های مزبور از جهت راه اندازی، حمایت، تسلیح و تشویق این گروه بوده و دولتمردان حاکمیت‌های فوق الذکر نیز علاوه بر مسئولیت کیفری فردی، دولتهای متبوع خود را موضوع مسئولیت بین‌المللی قرار داده‌اند.
 
انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۳:۳۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن