تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب شود و غمش از بين برود بايد گره از كار گرفتارى باز كند....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834005549




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امروز در تاريخ، خانه خدا تخريب شد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
امروز در تاريخ، خانه خدا تخريب شد
امروز پانزدهم محرم مصادف با سالروز حمله به كعبه معظه توسط سپاهيان يزيد در سال ۶۴ هجري قمري است. پرسشي كه مطرح مي‌شود اين است كه آيا مگر نه اين است كه خداوند متعال كسي كه قصد تخريب كعبه را داشته باشد به وي امان نخواهد داد و همچون اصحاب فيل آنان را نابود مي‌كند، پس اين واقعه تاريخي چگونه با اين اعتقاد توجيه پذير است؟


به گزارش  گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، پس از مرگ معاويه در ۱۵ رجب ۶۰، پسرش يزيد از اين تاريخ تا ۱۴ربيع‌الاول ۶۳ كمتر از سه سال خلافت كرد و هر سال، جنايتي هولناك را مرتكب شد.
 
يزيد در محرم ۶۱، واقعه مصيبت‌بار عاشورا را پديد آورد، سپس با كشتار مردم مدينه واقعه حره را موجب شد و در سال ۶۳ق با اعزام لشكر خود به مكه براي سركوبي شورش عبدالله بن زبير، خانه خدا را تخريب كرد.
 
عبدالله بن زبير در مكه گروهي از مردم را گرد خود جمع كرده و ضمن مخالفت با يزيد خود را خليفه ناميده بود. سپاه شام با محاصره مكه، بر اهالي آن شهر سخت گرفت. شاميان سپس بر روي كوه‌هاي اطراف مكه، منجنيق‏ هاي بزرگي نصب كرده و به وسيله‏ آن‌ها شهر را سنگ‏باران كردند.
 
مردم به مسجدالحرام پناه بردند تا زنده بمانند، ولي حصين بن نمي‌ر سردار لشكر شام، دستور داد مسجدالحرام را نيز نشانه بگيرند و در اثر سنگ‌باران منجنيق‌ها، خانه خدا تخريب شد. با اين حال سپاه يزيد نتوانست مكه را تصرف كند و اندكي بعد خبر رسيد يزيد در ۱۴ ربيع‏ الاول به هلاكت رسيده است.
 
با اين خبر، لشكر شام شهر مكه را به حال خود‌‌ رها كرد و عبدالله بن زبير، زمام‌دار حجاز شد. پس از آنكه مروان در شام، خود را خليفه ناميد، لشكري را به حجاز فرستاد و عبدالله بن زبير را سركوب كرد.
 
از عجايب تاريخ
يكي از از عجايب تاريخ صدر اسلام اين است كه؛ سيد و سالار شهيدان به خاطر احتمال كشته شدن در مكه و جهت حفظ و حرمت اين سرزمين، مناسك حج خويش را به عمره مفرده تبديل و اين سرزمين را به سوي كوفه ترك و ليكن زبيريان طالب قدرت براي حفظ رياست وجان خويش، خود را متحصن در كعبه كرده و موجبات بي احترامي به آن بيت شريف را پديد آوردند.
 
 
چرا خداوند "كعبه" را از گزند امويان نجات نداد؟

پرسشي كه مطرح مي‌شود اين است كه آيا مگر نه اين است كه خداوند متعال كسي كه قصد تخريب كعبه را داشته باشد به وي امان نخواهد داد و همچون اصحاب فيل آنان را نابود مي‌كند، پس اين واقعه تاريخي چگونه با اين اعتقاد توجيه پذير است؟
 
براي پاسخ به اين پرسش در ابتدا نكته اي تاريخي درباره هجوم به خانه خدا توسط امويان در عصر زبيريان بيان مي‌كنيم:
 
دو بار هتك حرمت خانه خدا در زمان عبدالله بن زبير سال ۶۳ ه ق در جريان «جنگ حره» لشكريان يزيد به فرماندهي حصين بن نمير به قتل عام مردم مدينه و سپس براي سركوبي عبدالله بن زبير مكه را محاصره كردند. وي به خانه كعبه پناه برد و لذا لشكريان يزيد، داخل مسجدالحرام و كعبه را سنگباران كردند كه در اثر آن قسمتي از كعبه خراب شد و پرده و سقف آن آتش گرفت. در اين هنگام يزيد مرد و سپاه امويان محاصره مكه را نيز ترك كردند.
 
مرحله دوم، بعد از مرگ يزيدبن معاويه بود كه عبدالله بن زبير مردم را به بيعت با خود دعوت كرد و تدريجا بيشتر مردم حجاز، عراق، فارس و خراسان (تمام ممالك اسلامي آن روز) به جز مصر و شام، خلافت او را قبول كردند. مدت خلافت او هشت سال و اندي طول كشيد تا اينكه عبدالملك بن مروان، حجاج بن يوسف را با سپاهي به جنگ او فرستاد. عبدالله باز نيز به خانه كعبه پناه برد!
 
حجاج مكه را محاصره كرد و از منجنيق هايي كه بر بالاي كوه «ابوقبيس» نصب كرده بود، خانه كعبه را خراب كرد و داخل مسجدالحرام را سنگباران نمود. عبدالله بن زبير در اين جنگ كشته و حكومت ناحق زبيريان پايان پذيرفت.
 
اندكي دقت درمي يابيم كه سيد و سالار شهيدان به خاطر احتمال كشته شدن در مكه و جهت حفظ و حرمت اين سرزمين، مناسك حج خويش را به عمره مفرده تبديل و اين سرزمين را به سوي كوفه ترك و ليكن طالبان قدرت چگونه براي حفظ رياست وجان خويش خود را متحصن در كعبه كرده و موجبات بي احترامي به آن بيت شريف را پديد آوردند.
 
ديدگاه قرآن درباره امنيت كعبه
 
الف. خداوند در قرآن به عنوان يك سنت تغييرناپذير فرموده: هر كس قصد سوء نسبت به كعبه داشته باشد و بخواهد با تخريب آن، دين را از ميان بردارد و با ويران كردن آن، پرستش خدا را بميراند و خلاصه اينكه هر كس كه خواهان كجروي ظالمانه در كعبه باشد، خداوند او را عذابي دردناك مي‏چشاند [۱]، آن سان كه اثري از او باقي و پابرجا نماند و بر آن اساس، آن معجزه الهي در عام‏الفيل روي داد و سپاه اَبرهه به عذاب الهي گرفتار آمد. [۲]
 
حال اگر كسي معتقد به كعبه باشد و قصد تخريب آن را نيز نداشته باشد وليكن به عللي به آن ضربه زند هر چند گناهي بسيار عظيم مرتكب شده است، آيا شامل اين آيه مي‌شود؟
 
ج. خداوند متعال به سرزمين مكه سوگند ياد كرده است و بلافاصله مي‌فرمايد و آن سرزميني كه تو اي پيامبر خدا (ص) در آن باشي! [۳]
 
بنابراين، خداوند به سرزمين و به مكه‏اي سوگند ياد مي‏كند كه پيامبر خدا ‏صلي الله عليه و آله و سلم در آن باشد وگرنه مكه بدون پيامبر و كعبه بدون ولايت [۴] خانه‏اي عادي است. هر گاه حاكم جوري همچون عبدالله بن زبير بر آن سرزمين پاك حكمراني و در آن پناه گيرد، چه تضميني بر حفاظت و صيانت از آن بيت عتيق وجود دارد؟
 
امويان و زبيريان هر دو ناحق بودند
 
در جنگ امويان و زبيريان هر دو ناحق بودند و از مصاديق بارز فتنه مي‌باشند. عبدالله بن زبير با شعار حق به جانب خونخواهي حضرت سيدالشهدا توانست نيروهاي مخالفي را كه از كشته شدن آن حضرت، به وجود آمده بود به طرف خودش جلب كند (هر چند خود از دشمنان آل علي و از مسببان اصلي جنگ جمل بود) و ادعاي خلافت كرد. يزيد و امويان نيز مظهر فساد و تباهي و قاتل سيد الشهدا هستند. بنابراين جنگ بين اين دو، جنگ دو باطل بوده است. [۵]
 
چه در جنگ اول يزيد با ابن زبير و چه در جنگ عبدالملك به فرماندهي حَجّاج ‏ثقفي با آل زبير همگي به ناحق بوده و منفور «ولي» زمان حضرت سيد الساجدين بودند و طبق آيه قرآن، بيت الله الحرام با وجود ولي و امام به درجه رفيعي نايل مي‌شود كه مورد سوگند خداوند قرار مي‌گيرد و اينجاست كه مقام و قداست ولايت و پيوند آن با كعبه و ارزش «أركان البلاد وساسة العباد» [۶] معلوم مي‏ شود.
 
ديدگاه شيخ صدوق در اين باره
 
انديشمند نامدار شيعه، شيخ صدوق (عليه‏الرحمة) در اين باره مي‌گويد: آنچه درباره اصحاب فيل جاري شد بر سر حَجّاج نيامد؛ زيرا هدف مستقيم حَجّاج، ويراني كعبه نبود، بلكه منظورش دستگيري ابن‏زبير بود و آن مرد (ابن‏زبير) ضدّ حق، يعني مخالف حضرت علي‏بن الحسين، امام سجّاد (عليه السلام) بود.
 
وقتي اين مرد ضدّ حق، در كعبه متحصن شد، خداوند اراده فرمود براي مردم بيان كند كه به اين ضدّ حق پناه نخواهد داد، از اين‏رو مهلت داد تا كعبه را بر سر او ويران كنند [۷].
 
پس تفاوت ميان «ابرهه» و «حَجاج» و «حصين بن نمير» در اين است كه ابرهه ستمگر قصد داشت قبله و مطاف را ويران سازد، چون در آن هنگام كعبه، قبله و مطاف حُنفا بود چنان كه مطاف ديگران نيز بود و امّا حَجاج ستمگر كه بر ظالم ديگري همچون خود مسلط شده بود، قصد بدي نسبت به كعبه (به عنوان قبله و مطاف)، نداشت و خواستار نابودي اسلام و دين حنيف نبود، اگرچه خودش ديانت نداشت. امّا مقصود وي در آن هنگام فقط غلبه بر ستمگري ديگر بود. [۸]








تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن