واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: خانواده درماني جايگزين کمپ ترک اعتياد شود
هنوز يك شيوه استاندارد براي ترك اعتياد به دست نيامده است. گواه اين مساله ترك اعتياد درصد كمي از مراجعان به اين كمپها و نرخ بالاي بازگشت اعتياد افراد است.
کد خبر: ۴۴۷۹۰۶
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۵ - 09 November 2014
جعفري باي محقق و آسيبشناس اجتماعي ميگويد: اعتياد بهعنوان يك آسيب جدي اجتماعي كه روز به روز منشا مشكلات بسيار زيادي در جامعه شده است، از دو جهت نگران كننده است. اول اينكه رشد فزاينده محركهاي توهمزاي صنعتي ميتواند تهديدي براي همه شهروندان باشد و از جهت ديگر موضوع رشد اعتياد در جامعه زنان مطرح است، بهگونهاي كه اعتياد در حوزه محركهاي صنعتي ماهيت كاملا زنانهاي پيدا كرده است.
به گزارش ابتکار، به نقل از روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر، اين آسيبشناس اجتماعي ادامه داد: امروزه كمپهاي ترك اعتياد با خطا و آزمايش روبهرو هستند و هنوز يك شيوه استاندارد براي ترك اعتياد به دست نيامده است. گواه اين مساله ترك اعتياد درصد كمي از مراجعان به اين كمپها و نرخ بالاي بازگشت اعتياد افراد است. اما آنچه تجربه جهاني نشان ميدهد اين است كه مناسبترين شيوه براي ترك اعتياد، روش خانواده تراپي يا خانواده درماني است.
اين محقق و آسيبشناس اجتماعي تصريح كرد: امروزه در دنيا براي ترك اعتياد ابتدا به سراغ خود معتاد نميروند بلكه در اولين گام براي بهبودي وي، عناصر پيرامون او را آموزش ميدهند و از آنها كمك ميگيرند. مسلما اگر خانواده آموزش ديده باشد به دليل ارتباط مستمري كه با فرد معتاد دارد ميتواند بهترين عنصر و بازوي محرك در جهت بهبود حال وي باشد. به عبارت ديگر اگر خانوادههاي معتادان بتوانند به صورت فني، شيوه تعامل با او را ياد بگيرند بعد از آن جامعه نيز از چنين توانايي برخوردار خواهد شد. همچنين خانواده در بقاي پاكي و عدم بازگشت اعتياد، بسيار اثربخش خواهد بود.
باي با انتقاد از اينكه بخشي از افكار عمومي همچنان براين باور است كه اعتياد قابل درمان نيست، گفت: با وجود تبليغات و اطلاعرسانيهاي گسترده در سالهاي اخير، عدهاي معتقدند كه فرد معتاد قادر به ترك اعتياد خود نيست و اين نشان ميدهد بايد اطلاعرساني و فعاليت در اين زمينه بيشتر تا در نهايت منجر به اصلاح افكار عمومي شود. بايد به دنبال راهي بود تا شهروندان با مشاهده صحنههاي دلخراش پديده شوم اعتياد، مسئولانه برخورد كنند و براي كمك به معتاد با او همكاري و مشاركت داشته باشند تا شرايط بازگشت اعتياد به حداقل برسد. اين هدف را ميتوان اين صورت اجرايي كرد كه قبح و زشتي اعتياد در جامعه حفظ شود و براي همه به خصوص جوانان و نوجوانان زشتي اعتياد پررنگتر از قبل شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]